خواص گیاه آروگولا یا شابانک برای سلامتی
گیاه برگدار آروگولا یا شابانک، سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهاست. این گیاه حاوی مقدار زیادی اسید فولیک، ویتامین A، C و K همراه با سایر مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز، آهن و کلسیم است.
گل و دانهها و برگهای آروگولا همگی قابل استفاده هستند. مزهی خاص و تند برگهای آن برای سالاد و سایر غذاهای سرد بسیار مناسب است. همچنین میتوانید از آروگولا به عنوان تاپینگ سالمی برای پیتزا، ناچو و ساندویچ استفاده کنید. برگهای نرم آن را هم میتوانید برای از بین بردن بوی بد دهان بجوید. فرقی نمیکند آروگولا را چطور مصرف کنید، به هر حال برای سلامتیتان مفید خواهد بود.
۱. کاهش ریسک سرطان
آروگولا، سوپر فودی برای مبارزه با سرطان است. این گیاه علاوه بر سرشار بودن از آنتی اکسیدان، غنی از ترکیبی به نام گلوکوزینولات است که به ترکیبات قدرتمندی به نام ایندولها، تیوسیاناتها و ایزوتیوسیاناتها تجزیه میشوند. این ترکیبات در پیشگیری از سرطان مفید هستند. مطالعهای در سال ۲۰۰۱ دریافت فیتوشیمیاییهای گیاهان کلمی، خواص ضد سرطانی دارند. مطالعهای در سال ۲۰۱۴ نیز نشان داد erucin که ایزوتیوسیانات اصلی موجود در آروگولاست، در پیشگیری از فعالیتهای سرطانی مفید است.
۲. کمک به کاهش وزن
آروگولا، تاثیر مثبتی روی کاهش وزن دارد. کم کالری بودن این گیاه به این معنی است که با افزودن آروگولا به رژیم غذاییتان، هیچ کالری اضافی وارد بدن خود نمیکنید.
ضمنا آروگولا در میان مغذیترین غذاهای معروف قرار دارد که میتوانید بدون از دست دادن مواد مغذی، مصرف کالری خود را با آن کنترل کنید. آروگولا به دلیل داشتن فیبر زیاد، به احساس سیری شما کمک میکند، مانع کمبود مواد مغذیتان شده و انرژی یکنواختی در بدن تولید میکند. کافیست غذاهای بر پایهی دانهها و غلات را که موجب افزایش وزن میشوند با آروگولا و سایر سبزیجات برگدار تیره جایگزین کنید. از کاهش وزن نسبتا سریعی که خواهید داشت شگفت زده خواهید شد.
۳. کنترل فشار خون
پتاسیم موجود در آروگولا به کنترل فشار خونتان کمک میکند. پتاسیم به کلیهها کمک میکند تا سدیم بیشتری از طریق ادرار دفع کنید که نتیجهاش کاهش فشار خونتان است.
پتاسیم برای سلامت قلب و عملکرد اعصاب نیز ضروری است، زیرا به این عضلات کمک میکند انقباضات طبیعی داشته باشد. سایر مواد معدنی موجود در آروگولا مانند کلسیم و منیزیم نیز در کمک به آرام سازی رگهای خونی نقش مهمی دارند که در نتیجه سطح فشار خون سالم را حفظ میکنند.
آنتی اکسیدانهای کاهندهی التهاب که در آروگولا وجود دارند، به کنترل ضربان قلب کمک میکنند. همچنین فیبر غذایی این گیاه، در برطرف کردن کلسترول و سموم از بدن مفید است.
۴. سم زدایی بدن
آروگولا، بسیار قلیایی بوده و مواد مغذی زیادی دارد، برای همین در سم زدایی بدن به خوبی عمل میکند. حفظ ظرفیت قلیایی خون، برای پروسهی پاکسازی بدن مهم است.
این سبزی برگدار، منبع بزرگی از کلروفیلهای قلیایی کننده و سم زداست. آروگولا، برای سلامت کبد که در حذف طبیعی سموم از بدن مهم است نیز مفید است. ضمنا، این گیاه سرشار از ویتامین C و فیتوشیمیاییهایی است که سم زدایی را افزایش میدهند.
۵. حفظ انرژی بدن
آروگولا، انرژی بخش است. اسید آمینههای موجود در این گیاه، واحدهای سازندهی پروتئین هستند، یعنی بدن نیازی ندارد از انرژی برای تجزیهی آنها استفاده کند. در نتیجه، شما انرژی بیشتری برای سایر عملکردها خواهید داشت.
آروگولا به دلیل کلروفیل زیادی که دارد به کاهش التهاب در بدن و افزایش انرژی کمک میکند. ضمنا ویتامینهای B موجود در این گیاه، با افزایش سنتز چربی و تولید گلبولهای قرمز خون، متابلویسم را افزایش میدهند.
۶. تقویت سیستم ایمنی
آروگولا، غنی از ویتامینها و مواد معدنی است که سیستم ایمنیتان را قوی میکند.
ویتامین C، آنتی اکسیدان قوی موجود در آروگولاست که با رادیکالهای آزاد التهابی و خطرناک جنگیده و آنها را قبل از اینکه موجب آسیب جدی شوند از بدن خارج میکند. ویتامین C برای ریکاوری بدن از آسیب نیز مفید است. این ویتامین حتی برای سلامت بافتها و جذب آهن از خون نیز مهم است. آروگولا به دلیل قلیایی بودن به ذخیرهی سطح pH نرمال در بدن کمک میکند. بهینه بودن pH در بدن، به نفع سیستم ایمنی است.
۷. تقویت بینایی
آروگولا منبع بسیار خوبی از کاروتنوئیدهاست که پیگمانهای طبیعی مهم برای سلامت چشمها هستند. کاروتنوئیدها، فرایند تباهی لکهی زرد را که یک مشکل بسیار شایع در سنین بالاست، کُند میکند.
بدن شما، کاروتنوئیدها را به ویتامین A تبدیل میکند که در نتیجه موجب تقویت بینایی میشود. با افزایش کاروتنوئید در رژیم غذاییتان میتوانید ریسک آب مروارید را هم کاهش بدهید. ضمنا دو آنتی اکسیدان به نامهای لوتئین و زیاکسانتین به مقدار مناسبی در آروگولا وجود دارند که از ماکولا یا لکهی زرد چشم در برابر پرتوهای مضر که میتوانند موجب خستگی چشم و مشکلات بینایی شوند، محافظت میکنند.
۸. تقویت استخوانها
مقدار زیاد ویتامین K موجود در آروگولا، نقش مهمی در حفظ سلامت استخوانها دارد. مصرف مقدار کافی ویتامین K، موجب تقویت سلامت استخوانها میشود چون به عنوان یک تعدیل کننده در پروتئینهای بافت زایشی استخوان عمل میکند.
ویتامین K برای جذب کلسیم به سمت استخوانها و دندانها مهم است. مادهی معدنی کلسیم به عملکرد اعصاب و عضلات نیز کمک میکند. ضمنا، ویتامین K، دفع کلسیم از طریق ادرار را نیز کاهش میدهد. در واقع، مصرف ناکافی ویتامین K منجر به افزایش ریسک پوکی استخوان خواهد شد. بعلاوه با افزودن آروگولا به رژیم غذایی خود میتوانید ریسک کاهش تودهی استخوانی را که موجب پوکی استخوان میشود کاهش دهید.
ارسال نظر