خواص شگفت انگیز چای زردچوبه
عامل فعال زردچوبه، کورکومین است. کورکومین باعث رنگ زردچوبه بوده و ثابت شده که ویژگیهای ضد التهابی داشته و تقویت کنندهی سیستم ایمنی است.
چای زردچوبه چیست؟
کورکومین دسترسی زیستی کمی دارد، یعنی بدن به سختی میتواند به این ترکیب دسترسی پیدا کرده و آن را جذب کند. به همین دلیل، مکمل زردچوبه که تضمین میکند مقدار زیادی کورکومین دارد، متداول است. چتی زردچوبه، که دم کردهی ریشهی آسیاب شدهی زرچوبه یا پودر زردچوبه است، یکی از موثرترین راههای مصرف این گیاه مفید است.
خواص چای زردچوبه
نوشیدن چای زردچوبه، فواید زیادی دارد که در ادامه به چند مورد از آن میپردازیم.
۱. کاهش علائم آرتروز
کورکومین به دلیل اینکه یک ضد التهاب قوی است میتواند بیشتر علائم ناخوشایند آرتروز یا ورم مفاصل را تسکین بدهد. مطالعهای در سال 2017 روی 206 آمریکایی بزرگسال که به گفتهی خودشان آرتریت روماتوئید داشتند انجام شد. 63 درصد این افراد از مکملهای غیر ویتامینی برای کنترل علائم خود استفاده کردند و زردچوبه، معروفترین و پرکاربردترین محصولی بود که مصرف شد.
۲. تقویت سیستم ایمنی
کورکومین می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند زیرا خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و آنتی باکتریال دارد. همچنین کورکومین به عنوان یک تعدیل کنندهی ایمنی عمل کرده و به تنظیم و تعدیل سلولهای ایمنی در مبارزه با سرطان کمک میکند.
۳. کاهش عوارض قلبی و عروقی
مطالعات گوناگونی نشان داده که کورکومین، به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب برای سلامت قلب مفید است. مطالعهای در سال 2012 دریافت مصرف روزانه 4 گرم کورکومین، ۳ روز قبل و 5 روز بعد از عمل پیوند بای پس عروق کرونری، ریسک آنفارکتوس میوکاردیال یا حملهی قلبی را تا 17 درصد کاهش داده بود.
۴. کمک به پیشگیری و درمان سرطان
یکی از ریشهدارترین خواص درمانی کورکومین، فعالیت آن در مبارزه با سرطان است. کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب، ریسک آسیب سلولها در بدن را کاهش داده و از احتمال جهشهای سلولی و سرطان میکاهد.
طبق مروری پزشکی در سال ۲۰۱۴، بیش از ۲۰۰۰ مقاله با کلمات کلیدی «کروکومین» و «سرطان» منتشر شده است. استفاده از کورکومین به عنوان درمانی برای سرطان، در کنار شیمی درمانی و پرتو درمانی، هم اکنون مورد تحقیق و بررسی است.
۵. کمک به کنترل سندرم رودهی تحریک پذیر یا IBS
کورکومین سالهای مدیدی است که در طب سنتی به عنوان درمانی برای بسیاری از بیماریهای گوارشی کاربرد دارد. مطالعات گوناگونی نشان دادهاند که کورکومین میتواند به کاهش درد ناشی از سندرم رودهی تحریک پذیر کمک کرده و کیفیت زندگی مبتلایان به این بیماری را بهتر کند. مطالعهای در سال ۲۰۱۲ روی موشها دریافت کورکومین به کاهش زمانی که طول میکشد غذا از معده تخلیه شده و وارد رودهی کوچک شود میکاهد.
۶. پیشگیری و درمان آلزایمر
مطالعات نشان داده کورکومین به کاهش احتمال بسیاری از بیماریهای مخرب اعصاب کمک میکند. قدرت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی کورکومین، میتواند از آسیب سلولی، التهاب و رسوب آمیلوئید یا پلاک که ناشی از این بیماریها هستند بکاهد.
کورکومین همچنین میتواند از تغییرات پروتئینی مرتبط با سالخوردگی که منجر به تخریب اعصاب میشوند پیشگیری کرده یا از سرعت فرایند آن کم کنند.
۷. محافظت در برابر آسیب کبد، سنگ کیسه صفرا و کنترل بیماریهای کبد
مطالعات گوناگونی نشان داده که کورکومین میتواند از کبدتان در برابر آسیب محافظت کند. فوایدی که کبد و کیسه صفرای شما از کورکومین میبرد شامل افزایش تولید زرداب و محافظت از سلولهای کبد در برابر آسیب ناشی از مواد شیمیایی مربوط به زرداب میشود.
۸. پیشگیری و کنترل دیابت
هزاران سال است که طب سنتی از زردچوبه برای دیابت استفاده میکند. مطالعات گوناگونی با استفاده از مدلهای انسانی و حیوانی، نشان دادهاند که مکمل کورکومین میتواند خواص ضد دیابت داشته باشد.
۹. کمک به درمان و کنترل بیماریهای ریه
چطور چای زردچوبه درست کنیم؟
چای زردچوبه را میتوانید هم با پودر خالص زردچوبه و هم با زردچوبهی آسیاب شده تهیه کنید. چهار فنجان آب را به جوش بیاورید، یک تا دو قاشق چایخوری زردچوبهی پودر شده را به آن اضافه کنید، اجازه دهید این ترکیب به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. بعد از خنک شدن بنوشید.
خیلی از افراد، مواد دیگری نیز به چای زردچوبه اضافه میکنند تا طعم بهتری به آن داده و به جذب بهترش نیز کمک کنند. می توانید از عسل برای شیرین کردن چای و افزودن بر خواص ضد میکروبی آن استفاده کنید. شیر، خامه، سیر بادام، شیر نارگیل و یا یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل هم به جذب بهتر کورکومین کمک میکند، چون کورکومین برای کاملا حل شدن به چربیهای سالم نیاز دارد.
فلفل سیاه حاوی پیپرین است؛ پیپرین مادهای است که به جذب بیشتر کورکومین کمک میکند و میتواند طعم دهندهی مناسبی برای چای زردچوبه باشد.
لیموترش و زنجبیل هم خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دمنوشتان را بیشتر کرده و آن را خوش طعمتر میکنند.
نظر کاربران
شاید درتصور نیاد ولی چای خوشمزه ایی میشه...طبق دستور درست کنید
من چای زردچوبه درست میکنم برخلاف تصور اینکه میتونه بدمزه باشه اتفاقا چای خوش طمعمیه البته من دارچین توش خیلی میریزم و میخک یا هل و طعم اینها به طعم زردچوبه غالب میشه و شما طعم زردچوبه رو متوجه نمیشید
من دمنوش زرد چوبه رو با کمی پودر هل درست میکنم. واقعا بی نظیر و خوشمزه ست.
زردچوبه با هل در شیر نیم گرم ناشتا میل بشه. فوق العاده خوش طعمه.