غذاهایی که دندانها را لکهدار میکنند
بسیاری از غذاهایی که معمولا مصرف میکنیم، حاوی کمی اسید تانینس هستند. اسید تانینس میتواند روی دندان باقی بماند و تدریجا موجب زردی آن شود، مخصوصا اگر این غذاها را مکررا مصرف کنید یا در خوردنشان زیادهروی کنید.
سرکه بالزامیک
سرکه بالزامیک هم رنگ تندی دارد و هم قابلیت اسیدیاش زیاد است و در بسیاری از کنارغذاها و سالادها استفاده میشود. اگر مایلید از این سرکه در رژیم غذاییتان مکرر استفاده کنید، سعی کنید همراه با سبزیجات برگدار مانند کاهو یا کلم باشد تا این سبزیها به عنوان محافظی در برابر چسبیدن اسید به دندانها عمل کنند.
سس پاستا
رنگ قرمز درخشان سس پاستا و قابلیت اسیدی گوجهفرنگیهای آن میتواند موجب لکهدار شدن دندانهایتان شود. پاستایتان را با چاشنیهایی چون بروکلی، اسفناج و یا سبزیجات سبزرنگ میل کنید، چون این سبزیجات مانند نوعی لایه محافظ روی سطح دندانها عمل کرده و مانع این میشوند که سس، به دندانها بچسبد و در نهایت آنها را لک کند.
خوراک کاری
رنگ زیبای خوراک کاری میتواند بهمرور زمان دندانهایتان را زرد کند. اگر عادت دارید وعدههای زیادی از خوراک کاری یا ادویههای ترکیبی زردچوبه و پودر کاری و... استفاده کنید، ممکن است دندانهایتان دیگر سفید و درخشان نباشند. درست مانند توصیهای که در مورد سس پاستا به شما کردیم، میتوانید با کمک سبزیجات و میوههای تازه همراه با کاری، و البته نوشیدن آب، از بروز لکهها و زرد شدن دندان جلوگیری کنید.
چای و قهوه
توتها
تمشک، توتسیاه، تمشکآبی، توتزمینی و... همه میتوانند از درخشندگی دندانهایتان کم کنند. لکههای ایجاد شده توسط بریها، معمولا برای پاک شدن به نبرد خاصی نیاز دارند! بنابراین بهتر است از بروزشان پیشگیری کنید. دندانپزشکان توصیه میکنند نوشیدن آب فراوان حین خوردن بریها و همچنین فورا بعد از خوردنشان، میتواند از بروز لک پیشگیری کند. اما نوشیدن آب موجب میشود این اسید، روی دندانها نماند.
ارسال نظر