سویا و مضرات احتمالی آن
افرادی که به خود سویا آلرژی دارند معمولا با علائمی مانند افت فشارخون، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی و حالت اختناق مواجه میشوند.علاوه بر اینها یکی دیگر از مباحث که در خصوص سویا وجود دارد وجود مادهای به نام «لسیتین» (به غیر از افزودنیهای مجاز) میباشد. این مواد میتوانند دلیل اصلی افت فشارخون، سردرد و حتی سرگیجه و استفراغ شوند.
سویا در دادگاه سلامتی
واقعیت این است که هر ۱۰۰ گرم لوبیای سویا ۱۶ گرم پروتئین دارد که به طور متوسط دو برابر پروتئین موجود در حبوبات دیگر است. این پروتئینها به کنترل دیابت و کلسترول خون کمک میکند و در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال و بیماریهای قلبی عروقی موثر است. سویا منبع فوقالعاده آهن، فسفر، منیزیم، زینک، کلسیم و ویتامینهای B۱،B۲ و B۶ میباشد. علاوه بر اینها سویا حاوی ایزوفلاونهای طبیعی بهویژه «ژنیستئین» و «دایدزئین» میباشد که به عقیده متخصصان نقطه ضعف آن است.
گزارش دانشگاههاروارد
محققان دانشکده سلامت عمومیهاروارد نیز در خصوص مضرات احتمالی سویا بررسیهایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که زیادهروی در مصرف سویا به میزان اسپرم مردان آسیب زده و کمیت و همچنین کیفیت آنها را به طور چشمگیری کاهش میدهد. علاوه بر این مصرف زیاد سویا مکانیسم ترشح شیر مادران را نیز دچار اختلال کرده و میزان شیر ترشحشده را کاهش میدهد. همچنین باید بدانید که زیادهروی در مصرف سویا اجازه نمیدهد که بدن، برخی از پروتئینها را جذب کند.
علائم نشاندهنده آلرژی
افرادی که به خود سویا آلرژی دارند معمولا با علائمی مانند افت فشارخون، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی و حالت اختناق مواجه میشوند.علاوه بر اینها یکی دیگر از مباحث که در خصوص سویا وجود دارد وجود مادهای به نام «لسیتین» (به غیر از افزودنیهای مجاز) میباشد. این مواد میتوانند دلیل اصلی افت فشارخون، سردرد و حتی سرگیجه و استفراغ شوند.
فواید و مضرات سویا
به عقیده برخی از متخصصان سویا فواید زیادی داشته و در پیشگیری از پیری، بالا بردن قدرت ذهن و پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه و پروستات نقش دارد؛ اما در عوض عده دیگر بر این باور هستند که باید مطالعات بیشتری برای اثبات این فرضیه انجام بگیرد. به عقیده متخصصان مصرف سویا میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند یبوست جزئی، حالت تهوع، مشکلات گوارشی، قرمزی پوست و یا علائم تنگی نفس شود. مصرف زیاد سویا باعث معده درد نیز میشود.توجه داشته باشید که بررسیها نشان میدهند مصرف این ماده غذایی برخی از علائم یائسگی مانند گرگرفتگی را در خانمهای یائسه کاهش میدهد. البته مصرف سویا نباید همزمان با مصرف داروهای هورمونی باشد.
آسیاییها و مصرف سویا
سوالی که ذهن بسیاری از محققان را درگیر کرده این است: اگر مصرف سویا مشکلزا است، تکلیف آسیاییها چه میشود؟ برخی از محققان بر این باور هستند که متابولیسم و میزان تحمل فیبرهای غذایی در افراد مختلف متفاوت است که به ژنتیک آنها بر میگردد. آسیاییها بیشتر از ملتهای دیگر سویا مصرف میکنند و برای همین عوارض سویا را راحتتر تحمل میکنند.
حرف حساب
به نظر میرسد هنوز محققان نتوانستهاند در خصوص فواید و مضرات احتمالی سویا به نتیجه واحدی برسند. آنچه مهم است نوع رژیم غذایی افراد است. در حالت کلی داشتن برنامه غذایی متنوع یعنی استفاده از گروههای غذایی مختلف و رعایت تعادل ضامن سلامتی است.
ارسال نظر