تنظيم چربی خون با تغذيه سالم
براي كنترل و درمان چربي خون بالا در برخي موارد دارودرماني مورد نياز است اما با اين حال در هر زمان در كنار مصـرف دارو يا حتي براي پيشگيري از بيماري، توجه به دو اصل مهم شامل «بهبود الگوي غذايي» و «اصلاح الگوي زندگي» حياتي است.
الگوي زندگي خود را اصلاح كنيد. وزن اضافي خود را كاهش دهيد. هر روز ۴۵ تا ۶۰ دقيقه پيادهروي كنيد. حتيالمقدور دو يا سه نوبت در هفته ساعاتي را به ورزشهاي هوازي مورد علاقهتان بپردازيد.

مقدار انرژي دريافتي خود را كنترل كنيد و مصرف فيبرهاي خوراكي را در برنامه غذايي خود افزايش دهيد. انرژي دريافتي روزانه را به جهت پيشگيري يا درمان اضافهوزن و چاقي همواره در كنترل داشته باشيد. دريافت فيبر غذايي، ويتامين C، اسيدفوليك و ساير مواد مغذي ضروري را در برنامه غذايي روزانه افزايش دهيد.
دريافت چربيهاي اشباع، چربيهاي ترانس و كلسترول را كاهش دهيد. به همين دليل متخصصان تغذيه توصيه ميكنند از انواع محصولات لبني كمچرب يا فاقد چربي مصرف كنيد. مصرف خامه، سرشير، كره و روغن حيواني را محدود كنيد. از روغن نباتي جامد، مارگارين و محصولات غذايي حاوي اين نوع چربيها شامل بيسكويت، كيك، شيريني، شكلات، پفك و چيپس كمتر استفاده كنيد.
مصرف قند، شكر و محصولات شيرين را كاهش دهيد. بهجاي قند و شكر از مقدار كمي خشكبار مثل كشمش و توت خشك و در طول روز استفاده كنيد. مصرف انواع شيرينيها، كيك، بيسكويت، كلوچه، آبنبات، شكلات، نوشابه، شربت و ساير فرآوردههاي حاوي شكر را تا حد امكان كاهش دهید.
كلسترول هم خوب و بد دارد
منظور از كلسترول بد همان ذرات LDL يعني ذرات چربي با تراكم كم و نقش آنها رساندن كلسترول به سلولهاي بدن است. كلسترول بد سبب گرفتگي رگها و عوارض قلبي ميشود. برعكس ذرات HDL يا همان ذرات چربي با تراكم زياد هستند كه وظيفه جارو كردن كلسترول از بدن و رساندن آن به كبد را دارند، بنابراين در سالم نگهداشتن عروق نقش مثبت دارند و خطر ابتلا به عوارض قلبي را كاهش ميدهند.
نظر کاربران
من نه سیگار میکشم نه اضافه وزن دارم نه غذاهای چرب دوست دارم. تمام عمرم روغن مایع بدون کلسترول استفاده کردم. عاشق میوه و سبزیجاتم با این حال کلسترول دارم.
به نظرم اینها همش حرفه . هنوز علم نتونسته علت خیلی چیزارو بفهمه
این روغن مایع ها که معلوم نیست چی هست با کمترین مقدار. حرارت مثل چسب میچسبه روی ظرف و اجاقی که پخت و پز کردی کت آب جوش و پاک کننده هم به سختی پاک میشه خدا میدونه چه بلایی سر بدن میاره