مواد غذايي را ماندگار كنيد
سالانه بابت نگهداري نكردن مناسب موادغذايي چه اندازه هزينه ميكنيد. در اينجا چند نكته براي نگهداري بهتر اين مواد ارائه ميشود تا با مديريت مناسب براي مدت طولانيتر بتوانيد آنها را نگه داشته و مصرف كنيد.
روشهاي نگهداري سرد را بشناسيد
- هرگز موادي كه روزانه مصرف ميكنيد و تخممرغها را روي در يخچال نگهداري نكنيد چون درجه حرارت در اين محلها بيشتر است. بلكه آنها را دم دست و جلوي ديد قرار دهيد كه در عرض كمتر از ۴ روز مصرف شوند.
- تنها محلي كه در آن غذا سالم ميماند فريزر است. هنگام فريز كردن غذا، توجه داشته باشيد حتما هنوز تازه هستند و غذاي مانده را در آن قرار ندهيد. در بسته بندي كردن توجه كنيد ظرفهاي نگهدارنده غذا را كاملا پر كنيد. سر نايلون را محكم بنديد و براي كيسههاي زيپدار نيز قبل از بستن، هواي درون را كاملا خالي كنيد.
- بعضي ظروف نگهدارنده غذا براي استفاده مجدد قابل اطمينان نيستند.
- ظروف شيشهاي را ميتوان شست و دوباره مورد استفاده قرار داد. در آنها ميتوان سس، چاشني، ترشي حتي سوپ و... نگهداري كرد.
- ظروف روغن و نوشابه از آن دسته از نگهدارندههايي هستند كه پس از مصرف بايد دور انداخت. حتي اگر آنها را خوب بشوييد باز هم قابل استفاده نيستند.
- كيسههاي پلاستيكي زيپدار هم يك بار مصرف هستند. به هيچ وجه آنها را مورد استفاده مجدد قرار ندهيد زيرا بهراحتي تميز نشده و به محلي براي رشد باكتريهاي زيان آور تبديل ميشوند.
- بستهبندي كنيد
- رول نكنيد و برويد
- جابهجا كنيد
از روي ظاهر غذا يا بوي آن كاملا نميتوان تشخيص داد موادغذايي فاسد شدهاند يا خير. حتما تاريخ انقضاي آن را درنظر داشته باشيد.
وقتي ظروف نگهداري غذا خالي شد، ظروف كوچكتر را در داخل بزرگترها قرار دهيد و آنها را روي هم بچينيد. براي دسترسي آسان، ميتوانيد تمام ظروف را در يك ديگ بزرگ قرار داده و در كابينت بگذاريد.
هنگام خريد موادغذايي به ظروف نگهدارنده آن توجه كنيد. حتيالامكان سعي كنيد از ظروفي كه گوشه دارند دوري كنيد چون فضاي زيادي از قفسهها را اشغال ميكنند.
منبع : مجله سیب سبز
ارسال نظر