۶ راه برای تقویت حافظه
اگر حافظه ای قوی ندارید ممکن است به این فکر بیفتید که به روش های ممکن آن را تقویت کنید. برای این کار نیاز نیست که تغییری اساسی در سبک زندگی تان ایجاد کنید. فقط کافی است چند روش ساده را برای تقویت حافظه تان رعایت کنید.
کسانی که زندگی پر مشغله ای دارند معمولا به اندازه کافی نمی خوابند و این کم خوابی در توانایی شناختی آن ها تاثیر منفی می گذارد. ۶ الی ۷ ساعت خواب شبانه تاثیر شگفت انگیزی بر حافظه می گذارد و اگر چرخه خواب مناسبی داشته باشید بعد از چند روز متوجه تاثیر آن بر حافظه خواهید شد. پس استراحت را در اولویت قرار دهید تا حافظه کوتاه مدت و بلند مدت شما از آن به اندازه کافی بهره مند شود.
ورزش کنید
ورزش کردن بهترین راه برای افزایش و تقویت گردش خون می باشد و خون نیز اکسیژن و مواد مغذی به مغز می رساند. کسانی که مرتب ورزش می کنند بیشتر متوجه بهبود در حافظه بلند مدت خود می شوند. ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دویدن ۳ بار در هفته نیز برای این کار کافی است.
اخیرا تحقیقاتت نشان داده است که حتی ۱ دقیقه ورزش سخت در روز نیز می تواند برای تقویت حافظه کافی باشد. پس برای کسانی که مشغله کاری را بهانه می کنند نیز هیچ عذری قابل قبول نیست.
به خودتان استراحت بدهید
خیلی ها هنگام مطالعه ساعت ها می خوانند تا سریع تر یاد بگیرند. مطالعه طولانی مدت کار درستی نیست چون توانایی شما در حفظ اطلاعات از یک نقطه به بعد کاهش پیدا می کند. ذهن وقتی اطلاعات روی هم انباشته می شود نیاز به استراحت دارد زیرا ذهن نیز مانند بدن دچار خستگی می شود. همانطور که بدن با ورزش خسته می شود ذهن نیز با ذخیر اطلاعات زیاد خسته می شود.
پس به خودتان استراحت بدهید و به جای این که مرور کنید در فواصل زمانی کوتاه مدت مطالعه کنید. زمانی که احساس کردید دیگر نمی توانید به متن تمرکز کنید یک استراحت کوتاه مدت به مغزتان بدهید.
ذهن را به چالش بیندازید
اگر می خواهید حافظه را به سطح بالاتری برسانید به دنبال روش هایی برای به چالش انداختن ذهن باشید. پازل و بازی های فکری بهترین راه برای تقویت حافظه می باشد و شما می توانید تعدادی از این بازی ها را آنلاین جستجو کنید. به چالش انداختن مغز مسیرهای عصبی را تقویت می کند و توانایی های ذهنی بهبود پیدا می کند.
غذاهای سالم بخورید
غذاهایی که می خورید نقش مهمی در ظرفیت مغز برای ذخیره و حفظ اطلاعات ایفا می کند و یک برنامه غذایی ضعیف نیز می تواند آسیب های جدی به مغز برساند. بلوبری، کرفس و شکلات تلخ بهترین غذاها برای کسانی است که می خواهند حافظه بهتری داشته باشند. به طور کلی غذاهایی که آنتی اکسیدان بالایی دارند روی حافظه تاثیرات مثبتی می گذارند. غذاهای پردازش شده و غذاهایی که قند بالایی دارند باید کمتر مصرف شوند چون این غذاها باعث خستگی مغز می شوند.
مدیتیشن
مغز انسان می تواند اطلاعات زیادی را در یک لحظه پردازش کند و حواس پرتی باعث می شود نتوانید این اطلاعات را به حافظه بلندمدت منتقل کنید. ۱۰ دقیقه مدیتیشن در روز قدرت تمرکز را تقویت می کند و در نتیجه بهتر می توانید وقایع مهم را به ذهن بسپارید.
پس نتیجه می گیریم که برای داشتن حافظه بهتر و پویاتر باید ذهن را به چالش بیندازیم (اما در انجام آن زیاده روی نباید کرد) و از بدن به خوبی مراقبت کنیم.
ارسال نظر