درس هایی از مکتب آيورودا
تغذيه سالم از ديدگاه طب سنتي هند
اصلاح رژيم غذايي يكي از مهمترين اساس درمان در مكتب طب سنتي هند، (آيورودا) است. متخصصان اين شيوه درماني، اصلاح الگوي تغذيه و شيوه زندگي را در درمان بسياري از بيماريهاي جسم و ذهن موثر ميدانند
صحبت كردن يا تماشاي فيلم يا برنامههاي تلويزيوني از ديگر فعاليتهايي است كه نبايد همزمان با مصرف غذا انجام شود. به اعتقاد اين درمانگران، تماشاي فيلمهاي پراسترس، شنيدن اخبار بد يا هيجانانگيز حين خوردن غذا ميتواند تاثيرات منفي و مخربي را بر بدن داشته باشد.
- براساس ديدگاههاي مكتب طب سنتي هندي، نوع غذا و چگونگي مصرف موادغذايي و خوراكيها تاثير زيادي در ابتلاي افراد به بيماري، درمان و همينطور پيشگيري از ابتلا به انواع بيماريها دارد. در اين شيوه توصيههايي براي چگونگي اصلاح رژيم و عادتهاي غذايي وجود دارد كه برخي از آنها را مرور ميكنيم.
- پيروان اين شيوه درماني در وعدههاي غذايي خود از موادغذايي تازه استفاده ميكنند. آنها سبزيها و ميوهها را تازه و بهصورت آب پز يا خام مصرف ميكنند.
- درمانگران آيورودا به مردم توصيه ميكنند، هرگز غذاي يك وعده غذايي را براي وعده ديگر درنظر نگيرند و غذا به مقداري براي يك وعده تهيه كنند كه در همان يك وعده مصرف شود. از ديدگاه اين گروه، گرم كردن دوباره غذاي مانده زمينهساز ابتلا به برخي از بيماريها محسوب ميشود.
- مصرف موادغذايي كنسرو و فرآوري شده و همينطور استفاده از انواع خوراكيهاي منجمد شده در اين شيوه درماني به بيماران و حتي افراد سالم توصيه نميشود، زيرا اين موادغذايي با نگهدارندهها و مواد شيميايي كه دارند براي بدن مضرند.
- در اين مكتب، درمانگران مردم را از نوشيدن انواع نوشابههاي گازدار و آب بسيار سرد منع ميكنند.
- درمانگران طب آيورودا انجام تمرينهاي ورزشي و نرمش بلافاصله قبل يا بعد از وعده غذايي را نامناسب ميدانند.
- صحبت كردن يا تماشاي فيلم يا برنامههاي تلويزيوني از ديگر فعاليتهايي است كه نبايد همزمان با مصرف غذا انجام شود. به اعتقاد اين درمانگران، تماشاي فيلمهاي پراسترس، شنيدن اخبار بد يا هيجانانگيز حين خوردن غذا ميتواند تاثيرات منفي و مخربي را بر بدن داشته باشد.
ارسال نظر