شایع ترین بیماری چشمی ایرانیان چیست؟
امروزه بیماریهایی مانند سرطان، دیابت ،فشار خون ، بیمار های اعصاب ، بیماریهای قلبی و عروقی و ... از جمله بیماریهای شایع و خطرناکی هستند که بیشترین آمار مبتلایان را در کشور دارند، اما علاوه بر این موارد بیماریهای چشمی نیز از مهمترین بیماریهایی هستند که بسیاری از افراد را گرفتار کرده است بسیاری از بیماری های چشمی اگر زود مداوا شوند عارضه جدی را به دنبال نخواهند داشت.
دکتر محمود جباروند رئیس بیمارستان فارابی و دبیر کل و رئیس هیئت مدیره انجمن چشم پزشکی ایران در رابطه با شایع ترین بیماری های چشمی کشور گفت : عیوب انکساری ، آب مروارید ، بیماری ای که بر اثر بالا بودن تاثیرات قند خون (دیابت) بر چشم ظاهر میشود، بیماری های پلکی و مجرای اشکی ، آب سیاه و انحراف چشم به تربیت جز شایع ترین بیماری های کشور اعلام شده است . بطور کلی عمل آب مروارید که جز شایع ترین بیماری چشمی کشور است حدود ۷۰۰هزار تا ۸۵۰هزارعمل سالیانه انجام می گیرد .
وی ادامه افزود : بیمارستان فارابی که بزرگترین مرکز چشمپزشکی ایران است، در سال ۹۴ حدود ۸۶هزار هزار عمل جراحی چشم انجام شده که بیشترین اعمال جراحی مربوط به آب مروارید بوده خوشبختانه جامعه ما از نظر چشمپزشکی پیشرفت زیادی کرده و تقریبا چیزی از کشورهای پیشرفته کم نداریم، به عبارتی همان فناوریهایی که در کشورهای پیشرفته وجود دارد، در کشور ما نیز موجود است و بیماران با تکنیکهای برتر دنیا تحت عمل جراحی قرار میگیرند و در سریعترین زمان به زندگی عادیشان بازمیگردند.
جباروند در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که تحت عمل های مختلف چشم قرار می گیرند ممکن است برگشت پذیری داشته باشند گفت : خیر به هیچ وجه ، برای مثال برای بیماری آب مروارید یکبارعمل انجام شده و فرد مشکلش برطرف می شود ولی با گذر زمانی طولانی ممکن است فردی که عمل کرده در دید خود هاله ای احساس کند که آن هم با یک عمل ساده لیرز برطرف می شود .
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران در رابطه با افراد دیابتی یادآور شد : یک بیمار دیابتی بیشتر از هر فرد دیگری باید برای سلامت تمام ارگان های بدنش بخصوص چشم هایش قند خون خود را کنترل کند .کنترل قند خون در اولویت اول درمان این بیماران است در رده دوم این افراد باید هر ۳ماه یکبار قند خون خود را با هموگلوبین A۱C کنترل کنند و تحت نظر پزشک خود قرار بگیرند که با عوارض دیگر دیابت درگیر نشوند در مرحله بعد بیماران دیابتی باید تحت نظر پزشک خود معاینات لازم و بررسی از نظر تصاویر شبکیه را انجام دهند که اگر نیازی به درمان های لازم مانند لیزر و یا تزریق داروهایی که جلوی آسیب های عروقی را کنترل می کند استفاده کنند .
گاهی افراد دیابتی این مسائل را پشت گوش می اندازند آن زمان است که بیماری پیشرفت کرده و دچار خونریزی شبکیه چشم می شوند و باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند لازم به ذکر است در هر صورت این بیماری در افراد دیابتی قابل درمان و کنترل است و جای نگرانی برای این بیماران وجود ندارد البته به شرطی که تحت معاینات منظم متخصص قرار بگیرند .
رئیس بیمارستان فارابی در آخر خاطرنشان کرد :به دلیل مهارت های بالای پزشکان و تکنولوژی های های نوین پزشکی در ایران بسیاری از خارجیان ترجیح می دهند در ایران تحت عمل های جراحی چشم قرار گیرند ، در درمان و جراحی های پزشکی نسبت به کشورهای دیگر درصد پایین تری داریم اما خوشبختانه از نظر کیفیت از درصد بالایی برخوردار هستیم .
ارسال نظر