آموزش و امنیت جنسی کودک از دیدگاه دو روانشناس
وقتی صحبت از امنیت جنسی کودک میشود، یک نگرانی بزرگ والدین در چنین موقعیتهایی این است که نکند کسی با فرزندشان ارتباط غیرمعمول داشته باشد مخصوصا که گاهی اوقات رفتارهایی نامتعارف شبیه به خودارضایی در کودکان کمسن مشاهده میکنند.
مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!
سمیه اسلامی، روانشناس: برای شروع آموزش مسائل جنسیتی به کودک ابتدا او باید نسبت به جنسیت خود آگاهی پیدا کند. تا حدود 3 سالگی کودک نسبت به جنسیت خود اطلاعاتی ندارد اما در این سن وارد مرحله سوم از رشد جنسی خود میشود که به آن مرحله تناسلی میگویند.
گروهی فکر میکنند که کودکشان خودارضایی میکند ولی باید بدانیم که این مرحلهای از رشد است و با توجه و بازی با کودک و بیاعتنایی و حواس پرتی به رفتار کودک بعد از مدتی برطرف میشود.
وقتی کودک شما به شناخت از بدن خود رسید وارد مرحله بعدی از رشد جنسی میشود که مرحله نهفتگی است. در این مرحله به کودک خود آموزش دهید که بدن تو خصوصی است و باید مراقب بدن خودت باشی. کنترل همبازیها و دوستان و تا حد مقدور اجازه ندادن برای رفتن به منزل دوست در این زمان لازم است چرا که ما اطلاعات کاملی از شرایط خانواده آنها نداریم وحتی اگر هم دوستان و خانواده را بشناسیم باز هم احتیاط شرط عقل است.
دختران در حدود ۱۰-۱۱ سالگی و پسران از ۱۲-۱۳ سالگی مرحله آخر از رشد جنسی را سپری میکنند. وظیفه والدین آگاهی پیداکردن از این دوران است و نحوه برخورد صحیح با تغییرات هورمونی و فیزیکی، حالات روانی و ویژگیهای این سن.
رازی که عروسکها برملا میکنند!
مهراندخت پورشایگان، روانشناس کودک و نوجوان: وقتی صحبت از امنیت جنسی کودک میشود، یک نگرانی بزرگ والدین در چنین موقعیتهایی این است که نکند کسی با فرزندشان ارتباط غیرمعمول داشته باشد مخصوصا که گاهی اوقات رفتارهایی نامتعارف شبیه به خودارضایی در کودکان کمسن مشاهده میکنند.
برای پیشگیری یا برخورد با چنین پیشامدی، والدین باید با فرزندشان صحبت کنند و به آنها آموزش دهند که قسمتهای حساس بدنشان کجاست و اینکه هیچ کس جز مادر یا مراقبشان حق ندارد به آن نواحی دست بزند. باید تعارف و پردهپوشی را با بچهها کنار گذاشت و خیلی صریح و روشن این موضوعات به آنها آموزش داده شود. البته بعضی از کودکان هوشیاری خوبی دارند و به سرعت متوجه رفتار نامعمول فرد دیگر میشوند و همین موضوع آنها را مصون میدارد.
ارسال نظر