۳۹۲۹
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

شب‌هاي سال اول بچه‌داري

مامـان هم بايد خـوب بخوابه!

سال اولي كه بچه‌دار مي‌شويد، تا اسم خواب مي‌آيد ناخودآگاه ياد مشكل و مسئله‌اي مي‌افتيد! هم خواب خودتان و هم خواب كودك‌تان كه هر دو آسان و منظم نيستند. در حقيقت وقتي مادر مي‌شويد، ديگر چيزي قابل پيش‌بيني نيست؛ مگر كمبود خواب!

مامـان هم بايد خـوب بخوابه!

مامـان هم بايد خـوب بخوابه!

نوزادان در ۳ ماه اول عمرشان در طول شب بارها از خواب بيدار مي‌شوند و به‌عنوان يك مادر، شما بايد انتظارات منطقي از آن‌ها داشته باشيد. حتما تا حالا نكات ريز زيادي درباره اين‌كه چطور اين بيدار‌شدن‌هاي شبانه را براي خودتان آسان‌تر كنيد، شنيده‌ايد، مثلا چراغ‌هاي كمي را روشن كنيد و قبل از اين‌كه به رختخواب مي‌رويد، به ني‌ني شير بدهيد و... با خواندن اين مطلب نكاتي را ياد مي‌گيريد كه قبلا نشنيده‌ايد.


مامـان هم بايد خـوب بخوابه!

ارتباط چشمي برقرار نكنيد

همه مادران شيرده مي‌دانند، موقع شيردهي بايد با نوزادشان ارتباط چشمي برقرار كنند. اين كار به نوزاد كمك مي‌كند تا حمايت مادرانه شما را بيشتر حس كند، بيشتر با شما دوست شود و علاوه‌بر اين به رشد مغزي او نيز كمك مي‌شود اما شب‌ها قضيه فرق مي‌كند.

همان‌طور كه حتما مي‌دانيد موقع شيردهي شبانه نبايد براي نوزادتان آواز بخوانيد يا با او بازي كنيد، بهتر است از ارتباط چشمي با او هم خودداري كنيد. ارتباط چشمي نوزاد با مادر موجب مي‌شود ضربان قلب و فشار خون نوزاد بالا برود و او كاملا از خواب بيدار شود. بعد از آن هم دوباره خواباندن او دردسر است! همچنين مي‌توانيد خودتان آرام و آهسته نفس بكشيد تا به نوزاد حس آرامش و خواب را انتقال دهيد.


نکته : بد نيست پيش از خواب ني‌ني را به يك ماساژ كوچك مهمان كنيد. ۱۵ دقيقه ماساژ با ضربه‌هاي آرام و فشار ملايم با استفاده از يك روغن كه براي نوزاد خطري نداشته باشد، به خواب بهتر او كمك شاياني مي‌كند


دما را تنظيم كنيد

حتما توجه كرده‌ايد كه وقتي اتاق كمي‌خنك‌تر باشد، راحت‌تر مي‌خوابيد؟ خب، براي نوزادان هم همين موضوع صدق مي‌كند.

براي اين‌كه ني‌ني كوچولو شب‌ها بهتر بخوابد، بد نيست دماي اتاق او را روزها گرم‌تر و شب‌ها خنك‌تر كنيد. دماي مطلوب براي خواب نوزادان بين ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتي‌گراد است. اگر در اتاق ترموستات قابل كنترل نداريد، بد نيست كمي لاي پنجره را باز بگذاريد، يا شب‌ها از يك پنكه استفاده كنيد. فقط بايد مراقب باشيد، اتاق زيادي‌از‌حد سرد نشود و نوزادتان هم از پنكه يا پنجره فاصله كافي داشته باشد.


از ديمر استفاده كنيد

نور يكي از وسيله‌هاي تنظيم ريتم خواب و بيداري نوزادان (والبته بزرگسالان) است. يك ايده خوب آن است كه كليد چراغ‌ها را به ديمر مجهز كنيد و وقتي خورشيد غروب مي‌كند، شما هم كم‌كم نور اتاق‌ها را كم كنيد. حتي اگر نوزادتان بيدار است، اين كار به او كمك مي‌كند تا براي خواب آماده شود. البته بايد حواس‌تان به اين باشد كه روزها خانه كاملا روشن و نوراني باشد، حتي اگر نوزاد در حال چرت زدن است.


قنداق را امتحان كنيد

روش قديمي قنداق كردن اگرچه ديگر مرسوم نيست و در طول روز هم توصيه نمي‌شود اما براي شب‌ها و موقع خواب بد نيست آن را امتحان كنيد. نوزادتان را در يك پتوي سبك قنداق كنيد و بگذاريد او بيشتر احساس كند وقت خوابيدن در يك جاي گرم و نرم است.


مامـان هم بايد خـوب بخوابه!

سر و صدا كنيد!

حتما فكر مي‌كنيد وقتي نوزادتان خواب است خانه بايد به ساكتي يك كتابخانه باشد! اما شايد باور نكنيد، بلندي صداهايي كه نوزاد قبل از تولدش در رحم به‌طور ۲۴ ساعته مي‌شنيده‌است، تقريبا ۲ برابر صداي يك جاروبرقي است. به همين دليل هم نوزادان عاشق صداهاي قوي و ريتميك هستند. بنابر‌اين بد نيست موقع خواب براي آن‌ها يك صداي مداوم و منظم پخش كنيد. مثلا صداي يكنواخت راديو يا پخش كردن صداهاي ضبط شده از طبيعت يا حتي خواباندن نوزاد نزديك ماشين ظرفشويي به خواب بهتر او كمك مي‌كند.


چند نكته كاربردي

  • ني‌ني را تكان بدهيد
نوزادتان را به آرامي و به‌طور يكنواخت تكان دهيد تا خوابش ببرد. خيلي‌ها فكر مي‌كنند اين كار نوزاد را بدعادت مي‌كند ولي اين‌‌طور نيست. نوزادان كمي كه بزرگ‌تر شدند، مي‌توانند اين عادت را كنار بگذارند.
  • كافئين را محدود كنيد
حتما مي‌دانيد، نوشيدن قهوه و نسكافه باعث بيخوابي مي‌شود. وقتي شما به فرزندتان شير خودتان را مي‌دهيد، همين اتفاق هم براي او مي‌افتد. كافئين موجود در قهوه‌، نسكافه يا نوشابه‌هاي گازدار از طريق شير مادر به نوزاد منتقل مي‌شود و او را بي‌قرار و بي‌خواب مي‌كند. جالب است بدانيد، اگر شما يك ليوان بزرگ قهوه بنوشيد، ممكن است تاثير آن بر بدن شما به‌زودي از بين برود ولي در خون نوزادتان حدود ۹۶ ساعت باقي مي‌ماند!
  • شكم ني‌ني را پر كنيد
وقتي ساعت از 5 بعد‌از‌ظهر مي‌گذرد، بايد نوبت‌هاي شيردهي را به هم نزديك‌تر و فواصل بين آنها را كمتر كنيد. مثلا اگر تا حالا هر 3 ساعت يك‌بار به او شير مي‌داده‌ايد، حالا هر 2 ساعت يك‌بار اين كار را انجام دهيد. اين كار باعث مي‌شود نوزاد در طول شب كمتر براي خوردن شير بيدار شود.
  • يك مرحله را حذف كنيد
به‌عنوان يك مامان وظيفه‌شناس حتما مي‌دانيد، براي گرفتن هواي معده ني‌ني بعد از شير خوردن، بايد گاهي تا ۴۵ دقيقه صبورانه انتظار بكشيد. ولي خب، شب‌ها قضيه فرق مي‌كند. بسياري از نوزادان شب‌ها با اشتياق و سرعت كمتري شير مي‌خورند و بنابراين هواي كمتري وارد معده‌شان مي‌شود. پس مي‌توان از خارج كردن هواي معده آن‌ها صرف‌نظر كرد. بايد ببينيد نوزاد شما چطور به اين موضوع جواب مي‌دهد. اگر او احساس ناراحتي نمي‌كند و به راحتي مي‌خوابد، شما هم مي‌توانيد اين روش را ادامه دهيد.
  • از شيشه‌شير كمك بگيريد
به‌عنوان يك مادر شيرده كه به دليل سلامت نوزادش حاضر شده شير خودش را به او بدهد، بهتر است كمي از شير خودتان را بدوشيد و در شيشه‌شير بريزيد. به اين ترتيب هر بار كه ني‌ني بيدار شد، شما و همسرتان مي‌توانيد به نوبت او را تغذيه كنيد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج