چگونه بدون تپق زدن واضح صحبت کنیم؟
هنگام صحبت کردن اگر من و من کنید یا به آرامی کلمات را ادا کنید بیشتر افراد متوجه صحبت های شما نشده و از شما درخواست می کنند که حرفتان را دوباره تکرار کنید. شاید این یک عادت ازار دهنده باشد اما شما خیلی خوش شانس هستید که می توانیدبا روشهای پیشگیری از این عادت بد اشنا شوید.
صاف بایستید حتی اگر عصبی هستید . نحوه ایستادن شما تصویری خوب از اعتماد به نفس شما را به دیگران القا کرده و در ضمن منجر میشود تا راههای تنفس شما باز شده و دم و بازدمی قوی و ارام داشته باشید.
• راحت و درست بنشینید شکم را تو کشیده و قفسه سینه را بالا بدهید.
با مشکل تپق زدنتان با انگیزه کنار بیایید.
افرادی که سریع و تند صحبت می کنند اصولا یا عصبی مزاج بوده یا از عدم اعتماد به نفس کافی رنج می برند.گاهی اوقات وانمود کردن به این که عصبی نیستید هم میتواند سرعت صحبت کردن شما را به حالت نرمال برگرداند.
از گفتن مطالب غلط نهراسید.
نهراسید همه اشتباه میکنند بهترین کار در این شرایط این است که اشتباه خود را اصلاح کنید یا به صحبت هایتان ادامه دهید. مهارتی که بی شک بسیاری از افراد در ارائه ان از با استعدادترین ها هستند. اگر نیازمند تمرین هستید به یاد داشته باشید که شما به اندازه کافی در این مهارت قوی نیستید و نیازمند یادگیری برخی مطالب میباشید.
خوب گوش کردن
به صحبت های سخنرانان و افرادی که در سخنوری تبحر دارند مانند مجریان رادیو و تلویزیون خوب گوش کرده و به نحوه ادای کلمات و سرعت ادای کلمات خوب توجه کنید.
تمرین کردن
صدای خود را با استفاده از یک دستگاه ضبط صدا یا با استفاده از کامپیوتر و یک میکروفون ضبط کنید، سپس به صدای خود گوش کنید. از این فرصت استفاده کرده و جملات نامفهوم ونامعقول را پیدا کرده و اصلاح کنید.
• با خواندن متون مختلف با صدای بلند وادا کردن کلمات به درستی و آرام تلفظ صحیح کلمات را تمرین کنید.
• اگر جمله یا کلمه ای را زمزمه وار ادا کرده اید به عقب برگردید و دوباره جمله را تکرار کنید.برخی از واکه ها را با دهان باز تمرین کنید.
حداقل ده دقیقه در روز متون مختلف را باصدای بلند بخوانید.
برخی از جملات را ضبط کنید .
واضح و شفاف صحبت کنید.
دهان خود را بیشتر از زمانی که صحبت می کنید باز کنید با این کار نه تنها لبها و دندانهایتان از حالت بسته بودن خارج می شود بلکه صدایتان بلندتر می شود.
ارام و شمرده صحبت کردن.
مطمئن شوید که تفاوت بین حروف صدادار و بی صدا را خوب می دانید و برای ادای حروف بی صدا مانند (ب) و (ت) با حبس کردن لحظه ای هوا انها را به صورت ازادکردن ناگهانی هوا از حنجره ادا کنید.
سرعت خود را کم کنید.
صحبت کردن با سرعت بالا نه تنها یکی از نشانه های بارز عصبی بودن فرد می باشد بلکه هیچ کمکی هم به ادای درست کلمات و قابل فهم بودن صحبت هایتان نخواهد کرد.
صحبت کنید.
هدف شما باید صحبت کردن با صدای بلند باشد. به صورت کاملا خودکار نفس عمیق بکشید تا در موقع صحبت کردن نفس کم نیاورید این کار در فرایند پایین اوردن سرعت ادای کلمات و بیان بهتر موثر خواهد بود.
در هنگام صحبت کردن انعطاف داشته باشید.
اهنگ ادای اخر جملات پرسشی باید خیزان بوده و با صدای بلندتر ادا شود اما انتهای جملات معمولی افتان بوده و به ارامی ادا می شوند. توجه داشته باشید که هجا ها و کلمات مختلف تاکید های مختلفی دارند، اگر شما به یک بچه کوچک اهنگ خواندن و ادای کلمات را اموزش می دهید باید به تاکیدات توجه کنید.
از دیافراگم خود کمک بگیرید.
از ماهیچه های شکم خود برای کنترل تنفستان در هنگام صحبت کردن استفاده کنید با استفاده از این روش حتی اگر با صدای بلند هم صحبت نکنید کلمات را به درستی ادا خواهید کرد.دست خود را روی شکمتان و درست زیر دنده ها قرار دهید حتما حرکت ماهیچه ها را در هنگام صحبت کردن به خوبی حس خواهید کرد.
آواز خواندن.
شما مجبور نیستید زمانی که کسی گوش می دهد اواز بخوانید میتوانید این کار را به تنهایی در حمام یا داخل ماشینتان انجام دهید.با این کار شما به صدایتان تمرین داده و ان را برای استفاده اماده میکنید. شما همچنین باید طرز ادای کلمات ، فن بیان، تنفس صحیح را نیز بگیرید.
جیغ نزنید و جغ جغ هم نکنید، صدایتان را هم افزایش ندهید.
ارسال نظر