۳۵۵۱۸۴
۲ نظر
۵۰۱۷
۲ نظر
۵۰۱۷
پ

خداحافظی با سیگار، سلام بر تندرستی!

سرطان، بیماری‌های ریه و پوکی استخوان تنها بخشی از عوارض استعمال سیگار است مابه شما می‌گوییم سیگار چگونه ۱۰سال از طول عمرتان کم می‌کند.

مجله سیب سبز: همه ما می‌دانیم که سیگار برای سلامت‌مان ضرر دارد، اما متاسفانه این موضوع را چندان جدی نمی‌گیریم. سیگار عامل ابتلا به بیماری‌های مختلف مانند سرطان، بیماری‌های تنفسی، مشکلات قلبی و مرگ زودرس است. هر ساله بیش از ۴۸۰هزار نفر در آمریکا و نزدیک به ۱۰۰هزار نفر در انگلستان به‌خاطر سیگار می‌میرند.

سیگار بزرگ‌ترین عامل مرگ قابل پیشگیری در جهان است. مطالعات اخیر نشان داده که افراد سیگاری، سلامت افراد غیرسیگاری را هم به خطر می‌اندازند. در مقاله‌ای که در سال۲۰۱۳ در مجله اخبار پزشکی منتشر شد، مشخص شد که به‌طور متوسط، افراد سیگاری ۱۰‌سال زودتر از غیرسیگاری‌ها می‌میرند. در اینجا به دلایلی اشاره می‌کنیم که نشان می‌دهد سیگار نه‌تنها باعث بروز انواع بیماری‌ها می‌شود، بلکه می‌تواند مسبب مرگ‌تان هم شود. اگر می‌خواهید دلایل واقعی مضر بودن سیگار را بدانید، این گزارش را بخوانید.

خداحافظی با سیگار

همه ما درباره این حقیقت شنیده‌ایم که سیگار کشیدن باعث بروز سرطان ریه می‌شود، اما اگر فکر می‌کنید سیگار کشیدن فقط به سرطان ریه منجر می‌شود، سخت در اشتباهید. سیگار کشیدن باعث بروز سرطان بینی، دهان، حنجره، نای، مری، معده، پانکراس، کلیه، مثانه، دهانه رحم، مغز استخوان و خون می‌شود. در حقیقت با کشیدن سیگار، پکیجی از سرطان‌ها را به بدن خود دعوت می‌کنید.

کل فرایند سیگار کشیدن -یعنی از زمانی که سیگارتان را روشن می‌کنید تا زمانی که کام گرفته و دودش را بیرون می‌دهید- تاثیرات مخرب و منفی بر بدن‌تان دارد. بیش از ۴۱۰۰۰ماده شیمیایی در سیگار وجود دارد که بخش عمده‌ای از آنها مسبب سرطان هستند و این مواد شیمیایی که با گرمای سیگار ترکیب می‌شود به بروز تغییرات سلولی می‌انجامد. همین امر باعث می‌شود سلول‌ها به شیوه کنترل نشده‌ای تکثیر شده و به سرطان منتهی شود.

سیگار پیرتان می‌کند

ما کارهای زیادی برای مبارزه با علائم سالخوردگی انجام می‌دهیم، از رژیم‌های غذایی و جراحی زیبایی گرفته تا استفاده از کرم‌های مختلف. اما آیا می‌دانید اگر سیگار را ترک کنید می‌توانید میزان خط و خطوط ریز پوستی و سایر علائم سالخوردگی را تا حد زیادی کاهش دهید؟ سیگار کشیدن باعث بروز خط و خطوط ریز روی صورت‌تان (خصوصا اطراف چشم‌ها و لب‌ها)، ورم چشم، خشکی و بی‌روح شدن پوست می‌شود. در‌واقع مواد شیمیایی موجود در سیگار باعث می‌شوند که مویرگ‌های ریز زیر پوست، جریان خونی را که به پوست می‌رسد منقبض کرده و تحت‌فشار قرار دهند. این کمبود اکسیژن تازه باعث می‌شود که پوست بی‌روح و بی‌حالت به‌نظر بیاید.

سیگار سکته مغزی را دو برابر می‌کند

بر‌اساس آمار مرکز کنترل بیماری، خطر بروز بیماری سرخرگ کرونری و سکته مغزی در یک فرد سیگاری دو تا چهار برابر بیشتر از یک فرد غیرسیگاری است. علاوه بر این، احتمال ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری تا ۲۵برابر بیشتر است. در‌واقع مواد شیمیایی موجود در سیگار، بر ترکیبات کلی خون شما تاثیر گذاشته، آن را ضخیم‌تر کرده و احتمال شکل‌گیری لخته خون را هم افزایش می‌دهد. از طرفی استعمال سیگار باعث افزایش فشار خون شده و به شکل‌گیری رسوبات و افزایش خطر بروز بیماری قلبی-عروقی می‌انجامد.

ریه‌تان نابود می‌شود

سیگار دارای مواد شیمیایی فراوانی است که باعث ایجاد رسوبات در ریه‌ها، مجراهای هوایی و سراسر بدن می‌شود. تمام این رسوبات باعث ایجاد انسداد در ریه‌ها شده و به بروز مشکلات تنفسی و کم شدن عملکرد ریه می‌انجامد. کمبود اکسیژن تازه و خون در بخش‌های مختلف بدن باعث بروز خستگی و تنگی نفس نیز می‌شود که سیگار عامل اصلی آن است. تحقیقات نشان می‌دهد سیگار کشیدن می‌تواند به برونشیت مزمن، ذات‌الریه، عفونت‌های ریوی، تنگی نفس و سل بینجامد.

کم‌شدن میل جنسی در کمین شماست

با اینکه انزال زودهنگام بیشتر در مردان مسن رخ می‌دهد، اما افراد جوانی که سیگار می‌کشند هم در‌معرض چنین مشکلی قرار دارند، چرا‌که سیگار کشیدن به کمبود جریان خون منتهی شده و عملکرد اندام‌های جنسی را دچار اختلال می‌کند و به کم شدن بنیه بدن می‌انجامد. تمام اینها با هم باعث عدم کارکرد درست سیستم باروری مردان شده و به انزال زودرس می‌انجامد. به‌علاوه تحقیقات نشان می‌دهد که سیگار کشیدن به‌طور مستقیم بر میل جنسی مرد، بنیه و شور و علاقه او نسبت به رابطه جنسی تاثیر منفی و مخرب می‌گذارد.

اگر در حفظ وضعیت نعوظ و طولانی‌تر شدن آن مشکل دارید، باید بدانید که علت بروز این مشکل مصرف سیگار است. در‌واقع سیگار کشیدن باعث انقباض رگ‌هایی می‌شود که به‌طور مستقیم به ناتوانایی در حفظ نعوظ منتهی می‌شود (به این خاطر که سیگار به کم شدن جریان خون در آلت می‌انجامد). مواد شیمیایی موجود در سیگار می‌تواند مسیر رگ‌های خونی را به سمت اندام‌های جنسی تغییر داده و منجر به شکل‌گیری لخته‌های خون در سرخرگ‌ها شود. همین امر باعث کاهش جریان خونی می‌شود که هنگام برانگیختگی به طرف آلت می‌رود. تمام اینها باعث می‌شود که نعوظ ناقص باشد.

استخوان‌های‌تان شکننده می‌شود

تحقیقات زیادی نشان داده که سیگار کشیدن باعث کم شدن چگالی استخوان می‌شود چرا‌که میزان کلسیم بیشتری را از استخوان‌ها می‌گیرد. این کمبود در استخوان‌ها به شروع زودهنگام پوکی استخوان، درد مفاصل و حتی افتادن دندان ها می‌انجامد.

دندان‌های زرد و جرم گرفته

سیگار حاوی قطران است؛ ماده‌ای شیمیایی که سطح دندان‌های‌تان را پوشانده و باعث می‌شود رنگ‌شان به زردی متمایل شود. قطران را به سختی می‌توان با شست‌وشوی دندان پاک کرد چرا‌که اغلب باعث شکل‌گیری لکه‌‌های دائمی بر دندان‌های فرد سیگاری می‌شود. عادت سیگار کشیدن باعث از‌بین رفتن باکتری‌‌های سالم در دهان می‌شود. به‌علاوه بالا رفتن میزان ترشح بزاق و شکل‌گیری بیشتر جرم و رسوبات در دندان‌ها نیز از نتایج منفی سیگار کشیدن است.

دهان‌تان بد بو می‌شود

سیگار باعث از‌بین رفتن باکتری‌های سالم دهان می‌شود و در هاضمه، عفونت‌های گلویی و شکل‌گیری مواد شیمیایی داخل دهان هم مشکلاتی به‌همراه می‌آورد. همچنین مصرف سیگار می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند برفک دهانی شود یا به بیماری دیگری به‌نام سقف دهان منتهی شود (نوعی بیماری که طی آن سقف دهان بیمار از رسوبات سیگار پر شده و منجر به شکل‌گیری لکه‌های قرمز کوچک روی آن می‌شود).

خداحافظی با سیگار

همه موانع فکری برای ترک سیگاررا دور بزنید

با تمام این مضرات، آیا تا به حال تصمیم گرفته‌اید سیگار را ترک کنید یا آنکه این تصمیم برای‌تان خیلی سخت است؟ جالب است بدانید که وقتی سیگار را ترک می‌کنید برخی تغییرات فیزیکی در بدن شما رخ می‌دهد که انجام این کار را برای‌تان دشوار می‌کند. با این همه، اکثر افراد به‌خاطر تغییرات فیزیکی نیست که تسلیم سیگار می‌شوند، بلکه بیشتر به‌خاطر هزاران فکر و خیال دیگر است که در مسیر تلاش برای ترک سیگار در سرشان شکل می‌گیرد.این افکار اغلب آزاردهنده بوده و باید سعی کنید با صبر و منطق آن را ساکت کنید.

اگر روزی یک نخ بکشم، آسیب چندانی نمی‌بینم!

با اینکه کشیدن یک سیگار به اندازه کشیدن ۱۰سیگار ضرر ندارد، اما آنقدر قدرت دارد که نگذارد آن را ترک کنید.

ممکن است امروز به خودتان بگویید که یکی می‌کشم، اما فردا ممکن است همین یکی به دو نخ تبدیل شود. آیا دوست دارید باقی زندگی خود را صرف کنترل این قضیه کنید یا دوست دارید از شر آن خلاص شوید؟ سعی کنید چند روز به خود سختی دهید و سیگار را ترک کنید.

به تمرکز نیاز دارم پس سیگار می‌کشم!

ممکن است فکر کنید سیگار می‌تواند به شما کمک کند روی کارتان تمرکز کنید، اما قضیه کاملا برعکس است. شما به‌خاطر اعتیاد به نیکوتین نمی‌توانید تمرکز کنید.

نکته بسیار مهم این است که این مسئله را درک کرده و هوس خود را سرکوب و در این باره بیشتر مطالعه کنید.

سیگار کشیدن دیگران را بهانه می‌کنید!

اکثر افرادی که دوست دارند سیگار بکشند آرزو می‌کنند که ای کاش هرگز آن را شروع نکرده بودند. در‌واقع این کار اغلب مواقع هیچ لذتی به آنها نمی‌دهد و آنها این کار را تنها برای ساکت کردن هوس خود انجام می‌دهند که باعث می‌شود احساسی عادی به آنها دست دهد.

گاهی این احساس با تماشای سیگار کشیدن یکی از دوستان و همکاران‌تان قوت می‌گیرد پس باید علاوه بر آنکه خود را مدیریت کنید از دوست‌تان بخواهید شما را همراهی کند در غیراینصورت باید راهی برای کنترل ماجرا پیدا کنید تا با سیگار کشیدن او هوس سیگار کشیدن کارتان را خراب نکند. مشاوره با یک متخصص خوب در این زمینه بسیار مؤثر است.

همیشه برای ترک سیگار فرصت دارم

چرا می‌خواهید این فرایند را به تعویق بیندازید؟ جوانی شما می‌تواند دلیل خوبی برای ترک سیگار باشد، چرا‌که می‌توانید تعداد سال‌هایی که سیگار می‌کشید و به بدن‌تان آسیب وارد می‌کنید را کاهش دهید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مهدی

    کاش به راه کارهای ترک سیگار اشاره میشد

  • هامان

    من قصد ترک سیگار ندارم.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج