۳۴۹۶۷۲
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

خداحافظی تضمینی با چاقی

با داشتن رژیم غذایی باز هم چاق می‌شوید!

کاهش وزن برای بسیاری از افراد آسان است؛ اما چالش واقعی به حفظ وزن برمی‌گردد، یعنی افراد زیادی هستند که در لاغر شدن موفق می‌شوند اما متاسفانه دوباره به وزن قبلی خود و دوران اضافه‌وزن بر‌می‌گردند.

مجله سیب سبز: کاهش وزن برای بسیاری از افراد آسان است؛ اما چالش واقعی به حفظ وزن برمی‌گردد، یعنی افراد زیادی هستند که در لاغر شدن موفق می‌شوند اما متاسفانه دوباره به وزن قبلی خود و دوران اضافه‌وزن بر‌می‌گردند. تلاش برای لاغر ماندن شبیه پریدن روی تور آکروبات‌بازی است. هر قدر پرش بلندتری انجام دهیم، سریع‌تر به حالت اول خود بر‌می‌گردیم. در این میان مشکل فقط هزینه نیست، بلکه سلامت‌تان هم ممکن است آسیب ببیند.

از دست دادن توده عضلانی و وقوع حمله به سیستم ایمنی بدن ازجمله آسیب‌های احتمالی است. به دست آوردن وزن از دست داده که به‌عنوان «چرخه وزن» شناخته می‌شود، اتفاقی است که برای ۷۵درصد از افرادی که رژیم کاهش وزن می‌گیرند، رخ می‌دهد. پس بهتر است دلایل دقیق بروز این مسئله را بدانید تا بتوانید از آسیب‌های آن جلوگیری کنید. برای کمک به شما در ادامه، رایج‌ترین عوامل تاثیرگذار بر افزایش مجدد وزن را مورد بررسی قرار داده و به نحوه مقابله با آنها می‌پردازیم.

با داشتن رژیم غذایی باز هم چاق می‌شوید!

۱.بی‌برنامه غذا می‌خورید

تبریک می‌گوییم، موفق شدید! شما توانستید به وزن دلخواه‌تان برسید، اما کاهش وزن به این معنا نیست که می‌توانید مثل قبل غذا بخورید. در‌واقع، حتی ممکن است برای ثابت نگه داشتن وزن نرمال‌تان مجبور به خوردن غذای کمتری باشید، چون بدن شما در وزن جدید خود به سوخت کمتری نیاز دارد. وقتی مقدار قابل‌توجهی از وزن‌تان را کاهش می‌دهید، سوخت‌و‌ساز بدن افت می‌کند. این امر به‌دلیل مکانیسمی رخ می‌دهد که به‌عنوان تعدیل سوخت‌و‌ساز شناخته می‌شود.

۲.این روحیه را فراموش کنید

اگر زندگی پرمشغله شما را خسته و فرسوده کرده، ممکن است به لحاظ وزنی تحت‌تاثیر قرار بگیرید. کورتیزول یا همان هورمون استرس زمانی ترشح می‌شود که تحت‌فشار هستیم. این هورمون باعث می‌شود که بدن سوخت‌و‌ساز مواد غذایی را آهسته‌تر انجام دهد. به‌علاوه، وقتی تحت‌فشار هستیم، بیشتر به غذاهای چرب و قندی رو می‌آوریم، در‌نتیجه ممکن است تمام زحماتی که برای کاهش وزن کشیده‌ایم یکباره از بین برود.

۳.بزرگ‌ترین اشتباهی که مرتکب شدید

داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل یکی از مهم‌ترین جوانب یک برنامه کاهش وزن است؛ اما وقتی به اهداف کاهش وزن خود دست می‌یابید، دنباله‌روی از برنامه کاهش وزن از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. تیم تحقیقاتی دانشگاه آلاباما در مطالعات خود دریافت شرکت‌کنندگانی که پس از کاهش وزن دست از تمرین برمی‌دارند، با کاهش سوخت‌و‌ساز مواجه می‌شوند. در مقابل، کسانی که کماکان ۴۰دقیقه در هفته به تمرین می‌پردازند، مثل همیشه کالری می‌سوزانند. پس لطفا بعد از رسیدن به هدف کاهش وزن خود، دور فعالیت و ورزش را خط نکشید و ادامه دهید.

۴.عملکرد دستگاه گوارش‌تان ضعیف است

عادات غذایی ناسالم در طولانی‌مدت می‌تواند سیستم گوارش شما را مختل کرده و تلاش‌های شما را بیهوده کند؛ چون باکتری‌های مفیدی که در روده زندگی می‌کنند، نقش مهمی در حفظ سلامت دستگاه گوارش دارند. مهم‌تر از همه اینکه باکتری‌های مفید، هورمون گرسنگی و وزن شما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند.

۵.به برنامه ‌های تکراری عمل می‌کنید

ادامه دادن تمرینات برای حفظ سوخت‌و‌ساز بدن ضروری است، اما اگر به‌تازگی تمرینات خود را تغییر نداده‌اید، ممکن است شکم ۶تکه‌تان را به‌راحتی از دست بدهید. دکتر شان ولز در این باره می‌گوید: «اگر همان تمرینات همیشگی را تا چند ماه ادامه دهید، بدن‌تان دیگر به چالش کشیده نمی‌شود؛ این بدان معناست که سوخت‌وساز بدن پیشرفت نمی‌کند.» تغییر ندادن برنامه ورزشی همان‌قدر مضر است که رها کردن ورزش پس از کاهش وزن.

۶.اختلالی که باید جدی بگیرید

آیا می‌دانید وقتی که خسته‌اید، سوخت‌وساز بدن کندتر می‌شود؟ حتی از دست دادن یک خواب کوتاه ۳۰دقیقه‌ای هم شانس موفقیت شما را کاهش می‌دهد. محققان در یکی از مطالعات اخیر خود دریافتند افرادی که در هفته ۳۰دقیقه کمتر از بقیه می‌خوابند، ۱۷درصد بیشتر درمعرض چاقی هستند! پس تصورات قدیمی خود راجع به خوابیدن را دور بریزید و خواب خود را متناسب با نیاز خود تنظیم کنید.

با داشتن رژیم غذایی باز هم چاق می‌شوید!

۷.این عادت غذایی را ترک نکردید

غذاهای منجمد با برچسب‌های مناسب به بازار عرضه می‌شوند؛ پس نمی‌توان کسی را به خاطر انتخاب آنها سرزنش کرد. هرچند بسیاری از آنها غذاهای سالمی هستند، اما درواقع دشمن کاهش وزن محسوب می‌شوند. صرف اینکه آنها در اندازه‌های کوچک و به صورت کم‌کالری عرضه می‌شوند، به این معنا نیست که می‌توانید از آنها استفاده کنید. غذاهای منجمد مانند مواد غذایی فرآوری‌شده حاوی مقدار قابل‌توجهی قند هستند. بهتر است از غذاهای تازه و طبیعی که کمترین میزان نگهدارنده را دارند، استفاده کنید.

۸.برای پاداش دادن به خود راه بدی را در پیش می‌گیرید

اگر به‌تازگی وزن کم کرده‌اید، باید جشن بگیرید! اما اگر در جشن خود به خوردن غذاهای چرب و قندی بپردازید، احتمال دارد که دوباره و خیلی زود وزن اضافه کنید. این نکته به مهمانی‌ها و جشن‌های دیگر هم که در آن حضور دارید، مربوط می‌شود. همه ما دوست داریم که از انواع و اقسام شیرینی‌ها و غذاهای خوشمزه روی میز بخوریم، اما شما که به‌تازگی وزن کم کرده‌اید، بیش از هر چیز باید مراقب برگشت وزن خود باشید.

۹.دیگر به پروتئین توجه نمی‌کنید

پس از رسیدن به وزن ایده‌آل، برخی عادات غذایی کنار گذاشته می‌شوند. نخوردن پروتئین کافی یکی از این عادات است که معمولا باعث افزایش مجدد وزن می‌شود. دریافت مواد مغذی کافی مانع از تحلیل رفتن عضلات می‌شود، اما اگر به اندازه کافی مواد مغذی نخورید، سطح سوخت‌وساز بدن کاهش می‌یابد. حفظ حجم عضلانی کمک می‌کند سریع‌تر کالری بسوزانید و از شر چربی‌های مازاد بدن خلاص شوید. بدون عضلات، مستعد افزایش وزن ناخواسته خواهید بود.

۱۰.داروهای خاص مصرف می‌کنید

اگر به‌تازگی چند داروی جدید برای‌تان تجویز شده و پس از آن دچار اضافه وزن شده‌اید، باید پزشک‌تان را در جریان قرار دهید. داروهای ضد‌افسردگی، قرص‌های ضد‌بارداری، بتا بلاکرها، داروهای ضد‌تشنج و آنتی میگرن، استروئیدها و داروهای درمان آرتریت روماتوئید می‌توانند بر اشتها، متابولیسم و وزن شما اثرگذار باشند. اما نباید خودسرانه مصرف دارو را کنار بگذارید.

۱۱.زیادی اهل خوش‌گذرانی هستید

این کاملا طبیعی است که هرازگاهی پس از یک روز سخت کاری با دوستان‌تان خوش بگذرانید. خوردن غذای رستوران‌ها و دسرهای خوش آب و رنگ کافه‌ها در حد اعتدال اشکال چندانی ندارد، اما اگر این کار به یک عادت همیشگی تبدیل شود، می‌تواند به افزایش وزن‌تان بینجامد.

۱۲.از التهاب مزمن رنج می‌برید

التهاب مزمن به‌دلیل آلرژی فصلی، آلرژن‌های غذایی پنهان یا خوردن بیش از اندازه غذاهای التهاب‌آور می‌تواند بدترین کابوس شما باشد. التهاب یک واکنش دفاعی طبیعی است که بدن شما برای هدف قرار دادن و خلاص شدن از شر مهاجمان بالقوه
درپیش می‌گیرد، اما اگر سیستم ایمنی بدن به‌دلیل این واکنش‌ها مختل شود، ممکن است وزن‌تان تحت‌تاثیر قرار بگیرد.

13.از رفتن روی ترازو فرار می‌کنید

پس از ماه‌ها کنترل وزن، تمرینات خسته‌کننده و پیروی از یک رژیم غذایی سخت به هدف خود رسیده‌‌اید. اما بعد از گذشت دو ماه احساس می‌کنید که شلوار جین جدیدتان تنگ شده است. اگر مانند اکثر افراد رژیمی به ورزش و رعایت رژیم غذایی ادامه می‌دهید، اما روی ترازو نمی‌روید، اشتباه می‌کنید. البته عددی که روی ترازو مشاهده می‌شود، تنها راه قضاوت درباره میزان موفقیت شما نیست، تحقیقات نشان می‌دهند کسانی که از ترازو فراری هستند، در مقایسه با دیگران بیشتر وزن اضافه می‌کنند.

با داشتن رژیم غذایی باز هم چاق می‌شوید!

۱۴.تمام روز را یک‌جا نشسته‌اید

بسیاری از افراد هر روز به مدت طولانی پشت میز می‌نشینند. متخصصان بر این باورند این کار خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را افزایش می‌دهد و باعث مرگ زودرس می‌شود؛ حتی اگر کماکان ورزش کنید و تحرک داشته باشید. در واقع، کسانی که تمرینات خود را به یک جلسه محدود کرده و باقی روز را با نشستن و بی‌تحرکی سپری می‌کنند، بیش از دیگران درمعرض خطرات سلامت قرار خواهند گرفت. به این ترتیب، ممکن است تلاش‌تان بیهوده باشد و به‌تدریج از اهداف کاهش وزن خود دور شوید.

15.همچنان کربوهیدرات مصرف نمی‌کنید

کاهش مصرف کربوهیدرات به کاهش وزن آب بدن و از بین بردن وزن اضافی کمک می‌کند؛ اما قطع مصرف کربوهیدرات در طولانی‌مدت ممکن است عوارض جانبی ناخوشایندی به‌دنبال داشته باشد و روال زندگی روزمره شما را با مشکلاتی از قبیل خستگی، تحریک‌پذیری و بی‌حالی مواجه کند، مسائلی که تماما با پرخوری در ارتباط هستند.

16.صبحانه نمی‌خورید

خوردن صبحانه مغز را تقویت می‌کند، اشتهای کاذب را از بین می‌برد، روند کاهش وزن را ثابت نگه داشته و به تداوم عضله‌سازی کمک می‌کند. اما تنها در صورتی از این مزایا برخوردار خواهید شد که هر روز صبحانه بخورید. نادیده گرفتن یا حذف مهم‌ترین وعده غذایی روز ممکن است شما را از شر کالری‌های صبحگاهی نجات دهد، اما قطعا باعث می‌شود هنگام ناهار پرخوری کنید تا قار و قور شکم‌تان را برطرف کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج