۳۲۰۷۶۱
۵۰۱۷
۵۰۱۷
پ

عفونت شایع بچه‌ها در فصل بهار

خیلی از بچه‌ها در این روز‌های بهاری به عفونت‌های معده و روده مبتلا می‌شوند. بر خلاف تصور بسیاری از مادر و پدر‌ها که این عفونت را به طریقی به سرماخوردگی و یا مسمومیت ربط می‌دهند، عامل بروز این بیماری انواعی از ویروس‌ها هستند که اتفاقا در فصل بهار شایع‌ترند.

نی نی سایت: خیلی از بچه‌ها در این روز‌های بهاری به عفونت‌های معده و روده مبتلا می‌شوند. اما بر خلاف تصور بسیاری از مادر و پدر‌ها که این عفونت را به طریقی به سرماخوردگی و یا مسمومیت ربط می‌دهند، عامل بروز این بیماری انواعی از ویروس‌ها هستند که اتفاقا در فصل بهار شایع‌ترند. به همین دلیل از دکتر علی‌اصغر متقی، متخصص کودکان و نوزادان،‌درباره‌ی علت بروز این بیماری پرسیدیم.

دکتر علی‌اصغر متقی، متخصص کودکان و نوزادان، درباره عفونت‌های معده و روده در کودکان می‌گوید:« عفونت‌های معده و روده و یا درواقع بیماری گاستروآنتریت در اثر التهاب‌های معده و روده به وجود می‌آید. شایع‌ترین علت بروز این التهاب عفونت‌های ویروسی است. ویروس‌های مختلفی باعث به وجود آمدن این بیماری می‌شوند اما آنتروویروس‌ها از شایع‌ترین عوامل بروز این عفونت‌ها هستند.»

این بیماری معمولا در پاییز و زمستان و اوایل بهار شیوع دارد و کودکان مبتلا به این بیماری علائم به ‌درد شکم، اسهال، استفراغ و گاهی اوقات تب دچار می‌شوند. بسته به شرایط بیماری، اگر اسهال و استفراغ به مدت طولانی ادامه پیدا کند، باعث می‌شود بدن کودک آب زیادی را از دست بدهد و دچار کم‌آبی شود.

عفونت شایع بچه‌ها در فصل بهار

این متخصص کودکان و نوزادان، درباره عوامل بروز این عفونت توضیح می‌دهد:« آلودگی‌های غذایی هم ممکن است باعث این عفونت بشوند و اگر بچه اشیاء و چیز‌های آلوده را در دهانش بگذارد ممکن است ویروس از طریق آن به بدنش وارد شود. چون ویروس عفونت‌های معده و روده از طریق دهان وارد بدن فرد می‌شوند. معمولا والدین متوجه بیماری نوزادشان می‌شوند مگر اینکه او درد‌های خفیفی داشته باشد که ناشی از انگل‌ها باشند. این بیماری در صورتی که درمان نشود، باعث شل شدن شکم بچه و اختلال در وزن‌گیری او می‌شود.»

عفونت‌های معده و روده در نوزادان بسیار کم مشاهده می‌شود مگر اینکه ویروس از طریق شیشه شیر یا پستانک وارد دهان‌شان شود و یا عفونت‌های ویروسی از طریق بیماری اطرافیان و یا هر راه دیگری وارد بدن بچه شود. به همین دلیل دکتر متقی می‌گوید:« این ویروس در سنین نوپایی شایع است چون در این سن بچه‌ها معمولا هر چیزی دم دستشان باشد در دهان می‌گذارند بنابر‌این ویروس‌ها از همین طریق به بدن‌شان وارد می‌شوند. بسته به نوعی ویروس‌هایی که بدن را آلوده می‌کنند،‌ممکن است این بیماری ۵ تا ۶ روز طول بکشد.»

دکتر متقی درباره‌ی پیشگیری و درمان عفونت‌های معده و روده می‌گوید:« خوشبختانه واکسن این بیماری در دسترس است و با رعایت بهداشت دست و دهان می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد. عفونت‌های معده و روده معمولا خود‌به خود درمان می‌شود و نیازی به درمان دارویی ندارد. اما مادران باید برای جبران کمبود آب بدن بچه به او مایعات زیاد و یا سرم خوراکی بدهند. انواع مواد غذایی و لبنیات پروبیوتیک هم می‌توانند در درمان عفونت‌های معده و روده مفید باشند چون محدوده میکروبی بدن را تنظیم می‌کنند یعنی میکروب‌های مضر را از بین می‌برند و میکروب‌های مفید را نگه می‌دارند.»

برای درمان ابن بیماری نیازی به پرهیز غذایی نیست و کودکان می‌توانند غذا‌های خود را به روال گذشته بخورند. اما بهتر است که بچه‌ها در این دوره آب و مایعات بیشتر مصرف کنند و غذا‌هایی بخورند که حاوی پروتئین باشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج