۱۰ نکته ای که باید به دندان پزشکتان بگویید
دندان پزشک شما باید در مورد شرایط شما و بیماری هایی که به آن مبتلا هستید، بداند. این دانستن چند دلیل دارد؛ اول اینکه بسیاری از بیماری هایی که مراجعان دندان پزشکی به آنها مبتلا هستند، می تواند روی درمان دندان پزشکی آنها تاثیر بگذارد.
بسیاری از بیماری هایی که به آنها مبتلا می شویم، ممکن است علائم دهانی داشته باشند. در برخی از بیماری ها علائم دهانی جزو اولین علائمی است که ظاهر می شود و تشخیص اولیه از روی علائم دهانی می تواند از بسیاری از آسیب های متعاقب پیشرفت بیماری جلوگیری کند. به طور کلی، بهتر است در مورد تمام جزییات بیماری ها و داروهایی که مصرف می کنید، با دندان پزشک خود صحبت کنید. حتی برخی مکمل ها و داروهای گیاهی نیز می توانند تداخل دارویی با داروهای تجویزشده به وسیله دندان پزشک شما داشته باشند.
دندان پزشک شما باید در مورد تمام جوانب بیماری احتمالی قلبی عروقی و داروهای مصرفی شما اطلاع داشته باشد، تزریق انواعی از بی حسی دندان پزشکی در برخی از بیماران قلبی عروقی می تواند مشکلاتی ایجاد کند. به علاوه، در برخی از بیماران قلبی نیاز به پیش دارویی با آنتی بیوتیک قبل از برخی درمان های دندان پزشکی وجود دارد. داروهای قلبی عروقی طیف وسیعی دارند.
فشار خون در کشور ما به دلیل شیوه ناسالم زندگی شایع است و به نظرم در نسل های آینده هم روند افزایش خواهد داشت. دندان پزشک شما در بسیاری از موارد مجبور است با پزشک متخصص قلبی که تحت نظرش هستید در مورد درمان دندان پزشکی شما مشورت بگیرد.
2- تاریخچه مصرف داروها
هر نوع دارویی مصرف می کنید، به دندان پزشک خود اطلاع دهید. شاید مصرف برخی داروها از نظر شما عادی باشد و مهم نباشد، ولی ممکن است در درمان دندان پزشکی شما تاثیر داشته باشد؛ مثلا حتی مصرف یک آسپرین ساده که در بسیاری از سالمندان ممکن است مشاهده شود، گاهی در مواردی با کنترل نشدن خونریزی در جریان درمان های دندان پزشکی همراه است و باید به پزشک اطلاع داده شود.
داروهای گیاهی هم همین طور. آنها هم به هر حال دارو هستند و ممکن است با سایر داروها تداخل ایجاد کنند. مصرف این داروها را در توضیح تاریخچه پزشکی خود به دندان پزشک فراموش نکنید. در مورد آثار درمان هومیوپاتی هنوز اطلاعات علمی موثقی وجود ندارد ولی بسیاری از افرادی که این درمان ها را تبلیغ می کنند، بیماران را از مصرف خیلی از داروها به غلط یا درست منع می کنند و در صورتی که شما می خواهید درمان ارائه شده توسط آنها را ادامه دهید، باید به توصیه های درمانگرتان عمل کنید و با کمک دندان پزشک در مورد این بیماری ها هم سلامت خود فرد، هم سایر مراجعان و هم کادر درمانی را تامین می کند.
حتما باید در مورد بارداری خود به دندان پزشک تان اطلاع دهید. شیردهی هم روی داروهای تجویزشده به وسیله دندان پزشک تاثیر می گذارد. تجویز رادیوگرافی و تصمیم به شروع درمان و داروها مواردی هستند که با دوره بارداری تحت تاثیر قرار می گیرند.
4- بیماری های کلیوی و کبدی
بسیاری از داروها از مسیرهای کلیوی و کبدی دفع می شوند. برخی داروهای رایج در تجویزهای دندان پزشکی ممکن است به دلیل ابتلا به بیماری کلیوی یا کبدی تغییر داده شوند، منع تجویز داشته باشد یا شیوه مصرف آنها را تغییر دهند.
5- اختلالات هورمونی
اختلالات هورمونی متنوع هستند و ممکن است روی درمان های دندان پزشکی تاثیر بگذارند. برای مثال اختلالات تیروئیدی می توانند با مشکلاتی در کنترل فشار خون همراه باشند. دانستن این نکته ها به دندان پزشک کمک می کند نظارت بهتری روی سلامت شما داشته باشد. در مورد مصرف داروهای هورمونی و حتی داروهای ضدبارداری هم دندان پزشک خود را مطلع کنید. برخی از داروهایی که دندان پزشک ممکن است برایتان تجویز کند، در اثر داروهای ضدبارداری احتمال دارد اختلال ایجاد کند.
تصادف ها و ضربه های وارد شده به دندان ها می تواند بر سرنوشت دندان ها تاثیر بگذارد. ضربه (تروما) می تواند باعث از دست رفتن دندان ها در کوتاه مدت و بلندمدت شود. افرادی که سابقه سکته مغزی دارند، معمولا داروهایی می خورند که حتما باید در مورد آنها دندان پزشک خود را مطلع کنند. در مورد افسردگی هم باید دندان پزشک خود را از داروهایی که می خورید، مطلع کنید.
7- ناتوانی ها و معلولیت ها
ممکن است شما دوست نداشته باشید. در مورد برخی ناتوانی های جسمی خود یا ناتوانی جسمی یا ذهنی اطرافیان با دندان پزشک صحبت کنید. بعضی از ناتوانی های جسمی ممکن است ایجاب کنند بیمار در موقعیت خاصی روی یونیت قرار بگیرد. اگر مشکل کمر یا گردن دارید، جراحی خاصی روی حرکت و نشستن شما تاثیر گذاشته یا اگر فرزند یا فردی که قیم او هستید معلولیت ذهنی دارد در مورد جزییات آنها با دندان پزشک صحبت کنید.
8- سابقه سرطان، شیمی درمانی یا اشعه درمانی
در مورد بیماری سرطانتان نیز باید با دندان پزشک خود صحبت کنید. حتی اگر بیماری تان در سال های قبل درمان شده هم، باز باید آن را با دندان پزشک در میان بگذارید. ممکن است اقدام به شیمی درمانی یا اشعه درمانی، نوع درمان شما را تغییر دهد. به علاوه، ممکن است تمهیدات خاصی برای انجام درمان شما در نظر گرفته شود.
* متخصص درمان ریشه
ارسال نظر