چقدر پول توجیبی به فرزندمان بدهیم؟
آموزش، تشویق و توانا ساختن کودکان در نحوه خرج کردن پول، آنها را قادر می سازد تا بهتر بتوانند درآمدهای خود را در آینده پس انداز کنند و قسمت اعظمی از دارایی های خود را در آن زمان ذخیره سازند.
بیشتر والدین بر این باورند که دادن پول توجیبی به طور مستقل به فرزندان امری خطا است چرا که فرزند آنها هنوز خیلی کوچک است و ارزش واقعی پول را نمی شناسد. در نتیجه ترجیح می دهند به جای دادن پول توجیبی برای فرزند خود تنقلاتی را تهیه کنند؛ شاید از این طریق کودک خود را از خطرات احتمالی دور کنند.
از سوی دیگر، برخی نیز بر این باورند که تا آنجا که امکان دارند فرزندشان را از پول توجیبی غنی سازند چرا که با این روش او را با معنای واقعی پول آشنا می کنند و در ضمن اجازه نمی دهند که فرزندشان احساس کمبود کند. در واقع خلأ بی پولی و حسرت نداشتن را از کودک خود دور می کنند حتی گاهی اوقات فرزندانشان فراموش می کنند که پول چه ارزشی دارد. کدام دسته فرزندانی خودساخته و آینده نگر خواهند داشت؟
آیا واقعا پول توجیبی خطرآفرین است؟ آیا نداشتن پول کافی سبب سرخوردگی فرزند ما است؟ پول توجیبی آغاز درس مدیریت مالی است. درس درست خرج کردن و درست پس انداز کردن است. درس بخشندگی و آینده نگری است. والدین باید فرزندانشان را از همان دوران کودکی با مفهوم پول آشنا کنند.
با او به خرید بروند و اجازه بدهند به طور مستقیم با خرید آشنا شوند. از پنج سالگی، مبلغی را به عنوان پول توجیبی به کودک بدهند تا او بتواند با آن، آنچه را که دوست دارد بخرد و آنچه را که باید بیاموزد.
پول توجیبی به کودک شما احساس استقلال می بخشد و به او می آموزد که چگونه تصمیم بگیرد، کجا خرج کند و چقدر تا ماه آینده پول دارد. در واقع او را با مفهوم سرمایه و پس انداز آشنا می کند. او می آموزد که برای خرید هر چیز باید درست و به جا خرج کند و گاهی برای رسیدن به بعضی خواسته هایش باید از بعضی از خواسته ها بگذرد.
البته وظیفه هر پدر و مادری است که همگام با دادن پول توجیبی به فرزند خود؛ او را با راه های پس انداز و ارزش پول آشنا کنند. به او بیاموزید که چطور می تواند برای خرید نیازهایش را اولویت بندی کند. همچنین تفاوت میان نیاز، خواسته و آرزو را به خوبی درک کند تا در آینده تصمیم های عاقلانه تری در مورد نحوه خرج کردن بگیرد.
زمانی که به فرزندان خود پول توجیبی می دهید قدری اضافه تر بدهید تا تشویق به پس انداز کردن شوند. کودکتان را به بانک ببرید و برای شان حساب باز کنید و به اختیار او هر بار مقداری از پول پس انداز شده را در حساب پس انداز فرزندتان با حضور خودش بگذارید.
در پایان ماه در صورتی که کودک پول هفتگی اش را به درستی خرج یا پس انداز کرده باشد، می توانید مبلغی را به عنوان جایزه ویژه علاوه بر مبلغ پول توجیبی به او هدیه بدهید اما به طور رندومی، نه متداول چرا که تشویق باید ارزش خود را از دست ندهد.
نظر کاربران
afariiiiin