آشپزخانهاي بدون ميكروب داشته باشيد
به هر حال اين يكي از نگرانيهاي دائمي كدبانوهاست. انواع و اقسام موادغذايي در آشپزخانه در معرض آلودگي هستند اما چطور ميتوانيد آشپزخانهاي ضدعفوني شده داشته باشيد؟
- همزمان با خانه تكاني و نظافت كمدها و انباري خانه، توصيه ميشود براي داشتن مواد غذايي سالم، آشپزخانهتان را هم كاملا تميز كنيد، مخصوصا يخچال و فريزر كه در آنها ماهي، مرغ و گوشت خام نگهداري ميشود.
- اين زمان از سال، وقت مناسبي است كه مواد غذايي كه كيفيتشان را از دست داده يا فاسد شدهاند، دور بريزيد. يخچال را از لكههاي مواد غذايي پاك كنيد و بوي بد آن را از بين ببريد. تميزكردن فريزر دقت بيشتري لازم دارد، روشهاي سادهاي براي نظافت آشپزخانه، جلوگيري از آلودگي مجدد و كاهش خطر بيماريهاي ناشي از مواد غذايي وجود دارد.
- باكتريها ميتوانند از طريق دست، تختههاي مخصوص خردكردن مواد غذايي و چاقو، منتقل و به سرعت در تمام آشپزخانه پخش شوند. بنابراين با تميزكردن لوازم آشپزخانه مانع از اين آلودگي شويد.
- قبل و بعد از آمادهكردن غذا، پيشخوان آشپزخانه را با آب داغ و ماده شوينده، خوب بشوييد.
- هميشه يخچال را تميز نگهداريد و لكههاي مواد غذايي را بلافاصله با دستمال پاك كنيد. طبقههاي يخچال را با آب داغ و ماده شوينده كاملا بشوييد و خشك كنيد.
- اگر به دليل قطع برق، غذاهاي فاسد باعث ايجاد بوي نامطبوع در يخچال يا فريزر شدهاند، قفسهها، جايخي، در و شيارهاي يخچال را شسته و ضدعفوني كنيد. درب يخچال را بهمدت ۱۵ دقيقه باز بگذاريد تا هوا در آن جريان پيدا كند.
- يك قاشق غذاخوري مايع سفيدكننده كلرين را در ۴ ليتر آب بريزيد و با اين محلول، سطوح و وسايل آشپزخانه را ضدعفوني كنيد.
- انتقال آلودگي يعني گسترش باكتريها به سطوح ديگر. اين مسئله مخصوصا هنگام يخزدايي گوشت، مرغ و ماهي خام اتفاق ميافتد. باكتريهاي موجود در اين مواد غذايي بر اثر يخزدايي، ميتوانند فعال شوند و توليد بيماري كنند.
- براي خردكردن گوشت، مرغ و ماهي خام از تختههايي كه براي ميوهها، سبزيها و سالاد و غذاهاي آماده خوردن استفاده ميكنيد، استفاده نكنيد.
- تختههاي مخصوص خردكردن را بعد از استفاده با آب داغ و مايع شوينده بشوييد، آب بكشيد و بگذاريد تا در معرض هوا خشك شوند يا آنها را با دستمال كاغذي تميز خشك كنيد، براي شستن تختههايي كه از جنس اكريليك، پلاستيك، شيشه يا چوب هستند ميتوانيد از ماشين ظرفشويي استفاده كنيد اما تختههاي روكشدار ممكن است در ماشين ترك بخورند يا بشكنند.
- از تختههاي خيلي كهنه يا شيار داري كه شستوشوي آنها سخت است، استفاده نكنيد. اين تختهها محل مناسبي براي زندگي و رشد باكتريها هستند.
- اگر تمايل داريد به سرعت چند دقيقه برگههاي خشك هلو يا زردآلو تهيه كنيد، ميوهها را برش بزنيد و آن را با كمترين حرارت درون فر بگذاريد، ولي مراقب باشيد تا خشك شوند.
- براي تميز كردن زينت آلاتي با جنس طلا يا نقره آنها را با خاك اره نرم بسابيد.
- اگر تصميم داريد مدتي از اشيا و ظروف نقره خود استفاده نكنيد بهتر است آنها را درون ورق آلومينيومي بپيچيد. اينكار از تيره شدن رنگ نقرهها پيشگيري ميكند.
- گاهي ممكن است براي تهيه غذا دائم با پياز سر و كار داشته باشيد. در اين حالت دستتان بوي پيازبگيريد. براي از بين بردن اين كار كافي است پوست دستتان را با كمك برشي از ليمو ترش تازه ماساژ دهيد.
- پيش از شستن ظروف چرب، سينك ظرفشويي را از آب پر كنيد و ۳ قاشق سركه درون آن بريزيد و اجازه دهيد ظرفها بهمدت ۱۰ دقيقه درون اين مخلوط شناور باشند.
نظر کاربران
ali