ماجراي ۷ كيلو كاهش وزن در ۴ ماه
«لاغري من براي اطرافيانم هم انگيزه شده است. خيلي از همكاران و اطرافيانم بعد از ديدن من تصميم به لاغر شدن گرفتند.»

تقريبا دليل چاقي در همه آدمها مشترك است: مصرف انرژي بيش از نياز بدن. خانم ملكوتي هم راجعبهدليل چاقي خودش ميگويد:«فكر ميكنم دليل اصلي چاق شدنم ناهار خوردن دسته جمعي در دفتر مجله ايدهآل بود. چون موقع ناهار وقتي با همكاران دور هم جمع ميشديم مدام از غذاي يكديگر ميچشيديم و ناخنك ميزديم. فكر كنم من روزانه يك بشقاب و نيم برنج ميخوردم. ضمن اينكه من در خانه هم بيشتر شبها براي شام، برنج ميخوردم. دليل مهم ديگر چاق شدنم هم اين بود كه صبحانه نميخوردم. توصيه دكتر مظهري اين است كه صبحانه حتما بايد خورده شود تا گرسنگي شدت پيدا نكند.»
زماني كه خانم ملكوتي سعي ميكرد براي رسيدن به وزن قبلي خود راهي پيدا كند، همكار ديگري در مجموعه ايدهآل با رژيم دكتر مظهري در حال لاغر شدن بود. خانم ملكوتي ميگويد: «يكي از همكارانمان در ايدهآل رژيم دكتر مظهري را انجام ميداد و نتايج خيلي خوبي هم گرفت. اوايل بهنظرم خيلي ميخورد يعني هر روز همه چيز ميخورد. وقتي من با تعجب از او ميپرسيدم اگر رژيمي پس چرا اينقدر ميخوري؟ ميگفت همه چيز اندازه و مقدار مشخصي دارد. من فكر نميكردم با اين همه خوردن لاغر شود، ولي وقتي نتيجه را ديدم با مطب دكتر تماس گرفتم و خودم هم براي گرفتن رژيم به آنجا مراجعه كردم. نتيجه من هم همان شد كه فكر ميكردم.»
كاهش اضافه وزن ۷ كيلويي همكار ما چند ماه طول كشيد. دليل طولاني بودن آن را خانم ملكوتي اينگونه وصف ميكند: «روز اول كه پيش دكتر مظهري رفتم به من گفت كه رژيمم با بقيه متفاوت است چون حدود ۷ يا ۸ كيلو اضافه وزن داشتم. دكتر به من گفت، رژيمت بايد جوري تنظيم شود كه مثل يك الماس تراشيده شوي. بايد صبر كني و آهسته آهسته وزن كم كني. در واقع لاغر شدن من آرام، آرام و لاكپشتي بود. خيلي پيش آمده بود كه در يك هفته اصلا وزن كم نكردم، ولي هفته بعد يك كيلو كم كردم. خيليها به من ميگفتند، اگر رژيم هستي پس چرا تغيير زيادي نميكني اما من احساس سبكي ميكردم. سايز هم كم ميكردم ولي وزنم آهسته آهسته كم ميشد. هيچوقت هم نااميد نشدم چون از ابتدا دكتر مظهري به من گفته بود كه يواش يواش لاغر ميشوم.»
براي موفق شدن در رژيم بايد عادات را ريشهاي تغيير داد. خانم ملكوتي هم استراتژي خوبي را براي شروع برنامه لاغري خودش در پيش گرفت. او ميگويد: «2 هفته اول رژيم براي من كه يك تا يك و نيم بشقاب برنج ميخوردم و عادت شديد به نوشابه داشتم خيلي سخت بود. البته چون مدام ناخنك ميزدم به چشم نميآمد كه اينهمه ميخورم، ولي در واقع ميزان غذاي من همينقدر بود. 2 هفته اول براي شروع رژيم، ساعت غذايم را از بقيه بچهها جدا كردم. بعد از آن 2 هفته ديگر خودم دوست نداشتم زياد بخورم. مثل اينكه معدهام كوچك شده باشد. دكتر مظهري توصيه ميكرد با چنگال غذا بخورم و بشقابم را به بشقاب ميوهخوري تبديل كنم. اين كار هم تاثير زيادي در موفقيت من داشت.»
حالا پس از حدود ۵ ماه رژيم، خانم ملكوتي به وزن ايدهآلش نزديك شده است. او ميگويد: «از نظر دكتر، وزن من الان خوب است اما من دوست دارم ۲ كيلو ديگر وزن كم كنم. در حال حاضر رژيم تثبيت كنندهاي را شروع كردهام كه از كاهش يا افزايش وزنم جلوگيري كند. به گفته دكتر مظهري اگر بتوانم ۲ تا ۳ سال اين رويه را پيش بگيرم ديگر وزنم تغيير نخواهد كرد. در اين مدت به دليل فقر آهن ارثي، قرص آهن و مولتي ويتامين ميخوردم. تا امروز نه ريزش مو داشتم و نه شلي پوست. توان فيزيكيام هم كم نشده. چون سبك شدهام هم بهتر فعاليت ميكنم. جالب است بدانيد چون از سايز ۴۲ به ۳۶-۳۸ رسيدهام، همه لباسهاي دوران چاقيام را هم دور ريختهام و از نو لباس خريدهام.»
براي دستيابي به هر هدفي اقدام بجا و به موقع و زدودن ترديد و دودلي و پيشگيري از فرصتسوزي لازمه موفقيت تلقي ميشود.
در مورد دستيابي و حفظ اندام موزون و متناسب نيز اقدام بجا و به موقع، نتايج چشمگير و ماندگاري طولاني در پي دارد.
وقتي فردي متوجه ميشود كه چالاكي و سبك بالي گذشته را ندارد و در لباسهاي خود احساس فشردگي و ناراحتي ميكند با كنترل وزن ناشتا بعد از تخليه مثانه و رودهها با همان ترازوي سابق متوجه خواهد شد كه چند كيلويي نسبت به چند ماه قبل افزايش وزن پيدا كرده است. نخستين اقدام، علتيابي اين تغيير وزن، دومين اقدام انجام يك چكآپ كلي بهمنظور آگاهي از تغييرات پارامترهاي بيوشيميايي مايعات بدن و كنترل عملكرد غدد تيروئيد و فوق كليه است و در مورد بانوان بررسي تخمدانها از نظر ابتلا به كيست يا تغييرات هورموني است. سومين اقدام، چاره انديشي فوري بدون فوت وقت در قالب رفع اختلالات احتمالي ايجاد شده در پارامترهاي مايعات بدن و درمان عملكرد غدد درون ريز و پيروي از يك برنامه غذايي مناسب و متعادل و متنوع است.
همانطوريكه نبايد از پله صدم به پله اول جهش كرد بلكه بايد با رعايت اصول ايمني از پلهها پايين آمده تا به سطح زمين رسيد، در افزايش وزن يا كاهش دادن اضافه وزن و چاقيها صبر و تحمل، وقت و فرصت كافي بايد قائل شويد تا به يك اندام متناسب و متعادل و موزون ماندگار برسيد. هنر شما نگهداري موقعيتهاي به دست آمده است نه سرعت بخشيدن به روند كاهش و افزايش وزن. همانطوريكه جهش شما از چند پله بالاتر خطرات پرشماري را بهبار ميآورد، كاهش يا افزايش وزن صاعقهآسا و استفاده از رژيمهاي تك خوري و جادويي همراه با دارو يا بدون استفاده از داروها، عوارض ماندگار و پايداري را بهدنبال خواهد داشت.
اقدام نكردن به موقع و فرصتسوزي باعث خواهد شد كه بهمن چاقي يا لاغريهاي آغاز شده به حركت در آمده و تمام اختيارات ارادي شما را تحت كنترل خود در بياورد به همين دليل تصميمگيري و اقدامات آغاز شده شما را نيست و نابود كرده و تسلط خود را با مقاومتر كردن بدنتان در قبال پاسخگويي به برنامههاي كاهش وزن متناوب يا افزايش وزن تان ميافزايد.
دستيابي به مقصد و مقصود با 3 گام در طول 4 ماه
دختر خانمي كه در عنفوان جواني و قبل از شروع به حركت درآمدن بهمن اضافه وزن و تبديل شدن به چاقي، تحتتاثير سرنوشت و سرگذشت آنهايي كه دير جنبيدند و هرروز، امروز و فردا كردند و به بار سنگين چاقي مبتلا شده و عوارض و بيماريهاي ناشي از سهلانگاري خود را با ابتلا به بيماريهاي گوناگون به جان خريدند، زودهنگام و به موقع به فكر چارهانديشي افتاده و اقدام به موقع را آغاز و مصممانه در طول ۴ ماه با برداشتن سه گام بلند به مقصد و مقصود رسيدند و نه تنها وزن ايدهآل خود را تثبيت كردند بلكه عادات غذايي خود را تغيير داده و به كمبودهاي خود پي برده و چارهانديشي را آغاز كردند.
بازگشايي پرونده 21360 مربوط به خانم منيره ملكوتي در 14 آذر سال 1389: خانم ملكوتي براي رهايي از كيلوهاي اضافي ناچيز خود با شاخص توده بدني يا BMI 79/24 بهمنظور رايزني و مشاوره براي كاهش وزن و دريافت يك برنامه غذايي مناسب مراجعه و در بررسيهاي اوليه موارد زير تشخيص و تثبيت شد: 1- فاصله وزن تا وزن ايدهآل 9 كيلوگرم 2- يادآمد خوراك مصرفي: مصرف مايعات بهصورت نوشابه، دوغ، چاي، شير 3- وعدههاي غذايي:3 وعده، صبحانه: كيك و چايي؛ مصرف نكردن ميانوعده در نيم روز، ناهار عادتا پلو و خورش، مصرف نكردن عصرانه، شام اغلب حاضري و پلوخورش 4- خواب بعد از ساعت 12 شب. مدت خواب: 6 ساعت در شبانهروز.
از حالت چهره و توضيحاتي كه از وضعيت روحي و جسمي خود ابراز داشتند حدس زده شد كه به كمخوني فقرآهن مبتلا هستند از اينرو با تقديم يك برنامه مناسب و متعادل و متنوع كه با وجود كاهش كميت و تقليل انرژي به ميزان ۴۰۰ كيلوكالري در روز ولي با بهبود كيفيت و تنوع غذايي، برنامه كاهش وزني به ايشان داده شد كه بهمدت ۲ ماه مورد اجرا قرار بدهند و آزمايشهاي كاملي نيز درخواست شد كه در مراجعه بعدي يعني ۱۶/۱۱/۸۹ ملزم به ارائه آن شدند. در مراجعه بعدي در تاريخ از پيش ذكر شده، درتنسنجيهاي جديد و كنترل وزن مشخص شد كه ميزان ۵/۳ كيلوگرم از چربيهاي ذخيره شده قبلي كاسته شده كه نتيجه كاهش ۴۰۰ كيلوكالري از انرژي روزانه بود. بررسي نتايج آزمايشهاي انجام داده شده نمايانگر كمخوني شديد، فقرآهن و نبود تناسب ميزان كلسيم، فسفر و نبود اختلال فاحش در ساير پارامترهاي زيست شيميايي خون بود. از اينرو با درنظر گرفتن نتايج به دست آمده در روز مراجعه، برنامه جديدي را بدون كاهش از ميزان انرژي داده شده همراه با مكملهاي آهن و روي و مولتيويتامين تنظيم شد و وقت ملاقات بعدي را در ۳۱ فروردين سال ۹۰ تعيين كرديم. در تاريخ مورد اشاره با وجود ديد و بازديدها و خوراكيهاي متنوع و متعدد عرضه شده در ايام عيد توانسته بودند باز به ميزان ۷۰۰/۲ كيلوگرم ديگر از وزن قبلي خود بكاهند و با استفاده از مكملهاي داده شده، احساس بهبود و سرزندگي در انجام وظايف روزمرهشان پديدار شده بود. در سومين گام و آخرين اقدام يعني ۳۱/۱/۹۰ برنامه ديگري توصيه شد و رهنمودهايي به عمل آمد كه چگونه با بهرهگيري از ميزان قابل تغيير انرژي در ۳ سطح كم، متوسط و معادل نياز واقعي، دستاورد خود را تكميل و تثبيت كند.
ارسال نظر