۱۴۰۱۰
۳ نظر
۵۳۸۳
۳ نظر
۵۳۸۳
پ

از کاهش توان باروری تا افزایش بیماری های ماردزادی

مصائب پدرشدن در سن بالا!

بسیاری از ما تصور می کنیم فقط زنان با دیر ازدواج کردن و به تبع آن، دیر اقدام کردن برای بچه دارشدن، دچار مشکل می شوند و سن مردان کمتر به بچه دارشدن آنها ربط دارد در صورتی که این طور نیست.

برترین ها به نقل از هفته نامه سلامت: این واقعیت قابل انکار نیست که تغییر همه جانبه زندگی امروزی، سن ازدواج و زمان باروری را هم تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از ما تصور می کنیم فقط زنان با دیر ازدواج کردن و به تبع آن، دیر اقدام کردن برای بچه دارشدن، دچار مشکل می شوند و سن مردان کمتر به بچه دارشدن آنها ربط دارد در صورتی که این طور نیست.

بچه دارشدن در جامعه امروزی با همه مشکلات آن، از اولویت های آخر زوج ها شده است. اگر سال های طلایی باروری برای زنان با رسیدن سن یائسگی پایان می یابد اما مردان تا پایان عمر می توانند بچه دار شوند. با این حال نباید از آثار منفی افزایش سن پدران بر سلامت کودکان غافل شد. در صفحه «بارداری و زایمان» این هفته می خواهیم در مورد تاثیر سن پدر در تولد کودک و آینده او صحبت کنیم.



سن زنان در باروری بسیار مهم است اما نتایج مطالعه ها نشان می دهد که سن پدر مهم تر است زیرا میزان باروری مردان پس از ۴۰ سالگی کاهش می یابد. سالیان طولانی است که تصور می شود باروری مردان همچنان از زمان بلوغ تا مرگ ادامه دارد اما باید توجه داشت که همانند زنان، بدن مردان هم ساعت بیولوژیک دارد. اگر چه مردان در سنین ۷۰ یا حتی ۸۰ سالگی هم می توانند بچه دار شوند اما این مساله چندان هم بی خطر و بی ضرر نخواهد بود.

وقتی سن یک مرد بالا می رود، اندازه بیضه هایش کوچک تر و حجم آن کم می شود. توانایی حرکت اسپرم ها نیز کاهش می یابد. براساس تحقیقات دانشمندان، شانس باردارشدن زنانی که همسرشان نحداقل ۵ سال بزرگ تر از آهاست کمتر از زنانی است که همسرشان همسن یا حداقل یک سال بزرگ تر است. درواقع به ازای هر یک سال افزایش سن یک مرد از ۲۴ سالگی، میزان بارورشدن او ۲ درصد کاهش می یابد. این میزان به اندازه یائسگی قابل توجه نیست اما در طول زمان قابل تامل است زیرا کیفیت اسپرم با گذشت زمان کم می شود.

بروز بیماری هایی مانند دیابت هم در مردان با توانایی نعوظ آنها ارتباط دارد، بنابراین لازم است به سلامت و آمادگی جسمانی خود توجه زیادی داشته باشند. نتایج تحقیقات نشان می دهد در مقایسه با پدران جوان تر، پدران در سنین سالمندی کمتر تحمل فعالیت فیزیکی فرزند خود را دارند و احساس می کنند فرزندشان شلوغ و پرفعالیت است. طبق این تحقیقات، پدران سالمند کمتر رفتار عاطفی و محبت آمیز با همسر و فرزند خود دارند.

سن پدر علیه سلامت کودک

آثار سن روی اسپرم تنها در حجم و شکل آنها نیست. مدارکی وجود دارد که نشان می دهد فرزندان پدران مسن بیشتر در معرض خطر ناهنجاری های ژنتیکی قرار دارند. در سنین بالاتر، احتمال ایجاد موتاسیون در DNA اسپرم بیشتر است. البته اسپرم ها هم در مردان جوان و هم در مردان سالمند دچار آسیب می شوند اما فرآیندی به نام «آپوپتوزیس» اسپرم های ناقص را حذف و از بین می برد اما این فرآیند با افزایش سن دچار خلل می شود.

سن پدر و نشانگان داون

تحقیقات نشان می دهد افزایش سن مادران احتمال تولد نوزاد مبتلا به نشانگان داون را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد. طبق نتایج این مطالعات، ناهنجاری های مادرزادی مانند سندرم داون و لوسمی یا همان سرطان خون دوران کودکی هم، با سن پدر، ارتباط دارد.



خطر اوتیسم در کودکان

یک مطالعه که نتایج آن در نشریه «آرشیو روانش ناسی عمومی» منتشر شده است، نشان می دهد که فرزندان پدران سالمند به طور قابل توجهی بیشتر در معرض خطر ابتلا به اوتیسم هستند. احتمال ابتلای کودکانی که پدران ۴۰ ساله دارند به اوتیسم، ۶ بار بیشتر از آنها است که پدرانشان زیر ۳۰ سال سن دارند.

بیماری های نادر

شیوع برخی اختلالات نادر مانند نشانگان «مارفان» یا «آکوندروپلازی» (یک اختلال ژنتیکی که روی رشد استخوان تاثیر دارد و شایع ترین اختلال مرتبط با رشد است)، در کودکان پدران مسن بیشتر است. این اختلال در هر یک مورد از هر ۲۵ هزار تولد دیده می شود و هم پسر و هم دختر را مبتلا می کند. برخی از این نقایص به دنبال تغییرات ژنی جدید رخ می دهند و اواخر عمر قابل تشخیص هستند مانند اسکیزوفرنی، تحقیقات تازه دانشمندان دانشگاه کلمبیا روی مردان ۵۰ سال به بالا نشان می دهد احتمال اینکه یک پدر در ۴۵ تا ۴۹ سالگی صاحب فرزند مبتلا به اسکیزوفرنی شود، از پدری که ۲۵ سال یا کمتر دارد، ۳ برابر بیشتر است.

کاهش کیفیت اسپرم ها

مطالعات محققان نشان می دهد با افزایش سن، DNA دچار تغییر و شانس باروری در مردان کمتر می شود. حتی هرگونه تغییر در DNA و مواد ژنتیکی اسپرم می تواند به کودک منتقل شود. ناهنجاری ها در تخمک زنان به راحتی قابل تشخیص است اما گاهش تشخیص چنین تغییراتی در مردان سخت تر خواهد بود.

احتمال سقط بیشتر

زنانی که از مردان سالمند باردار می شوند، بیشتر در معرض خطر سقط هستند و خطر سقط با افزایش سن پدر بیشتر می شود. به گفته محققان خطر ازدست دادن نوزاد پدران ۴۰ ساله، ۶۰ درصد بیشتر است. این خطر همچنین وقتی، یک مرد بین ۳۵ تا ۳۹ سال سن دارد، نسبت به زمانی که ۲۵ ساله است، ۳ بار بیشتر می شود.



زمانی طولانی برای بارورشدن

مردانی که سن بالایی دارند، مدت بیشتری طول می کشد تا بتوانند همسرشان را بارور کنند. شانس باردارشدن زنانی که همسرشان ۵ سال یا بیشتر از آنها بزرگ تر است، کمتر از زنانی است که همسرشان هم سن یا اندکی بزرگ تر از آنهاست، احتمال باردارشدن در مدت ۶ ماه تلاش برای بارداری به ازای هر سال که سن یک مرد از ۲۴ سال بیشتر می شود، تا ۲ درصد کاهش می یابد.

نمره آپگار پایین تر نوزادان

نمره آپگار نوزدانی که پدران ۴۰ و ۵۰ ساله دارند، پایین تر است. نمره آپگار ۵ پارامتر را می سنجد؛ تنفس، ضربان قلب، واکنش ها، توان عضلانی و رنگ پوست که به هر کدام نمره صفر تا ۲ داده می شود و بهترین نمره ۱۰ است. آپگار یک دقیقه و ۵ دقیقه پس از تولد سنجیده می شود.


مشاهیر پدرشدن در سالمندی

ساوول بیلو (در 84 سالگی)، آنتونی کویین (در 81 سالگی)، چارلی چاپلین (در 73 سالگی)، رابرت مرداگ (در 72 سالگی)، پابلو پیکاسو (در 68 سالگی)، لوچیانو پاواروتی (در 67 سالگی)، لری کینگ (در 65 و در 66 سالگی)، راد استوارت (در 66 سالگی)، وان موریسون (در 64 سالگی)، جاناتان دیمبلیبی (در 62 سالگی)، راد استوارت (در 60 سالگی)، ریک پارفید (در 59 سالگی)، کین لیوینگ استون (در 57 سالگی)، کوین کاستنر (در 55 سالگی)، کیمسری گرامر (در 55 سالگی)، گوردون براون (در 54 سالگی)، دیوید بووی (در 53 سالگی)، جک نیکلسون (در 53 سالگی)، فیل کولین (در 51 سالگی)، وودی آلن (در 51 سالگی)، میک هاکنال (در 47 سالگی) و تونی بلر (در 45 سالگی).

سال 2006: یک کشاورز 88 ساله هندی از یک زن 45 ساله صاحب فرزندان دوقلو شد. او هرگز نه سیگار می کشید و نه الکل مصرف می کرد و درمورد ویاگرا هم چیزی نشنیده بود. این مرد هر روز پیاده روی می کرد و در دوران کودکی شیر تازه شتر می نوشیده است.



سال ۲۰۰۷: یک کشاورز دیگر هندی در سن ۹۰ سالگی صاحب بیست و یکمین فرزند خود شد. او که ۴ همسر دارد و صاحب ۱۲ پسر و ۹ دختر است و ۲۰ نوه دارد می گوید می خواهد تا سن ۱۰۰ سالگی بازهم بچه دار شود.



سال ۱۹۹۲: پیرترین پدر جهان مردی استرالیایی و یک کارگر معدن به نام «لس کولی» است که در زمان تولد پسرش، ۹۲ سال و ۱۰ ماه سن داشت. او می گفت که اصلا فکر نمی کرد به این راحتی بچه دار شود.

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

برترین مجله اینترنتی ایران

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رضا

    والا خجالت هم خوب چیزیه 90 سالشه

  • m

    سلام و خسته نباشيد
    مثل اينکه از مملکت خودمون خبر نداري
    پدر شوهر خاله مادرم در سن 100 سالگي بچه دار شد
    يعني 1 قرن با بچه‌اش تفاوت سني داشت
    متأسفانه الان در قيد حيات نيستند

  • sohil

    بچه مایع ضرره نداشته باشی بهتره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج