هم بهخاطر خودتان، هم به خاطر آن موجود عزيز
در دوران بارداري به این غذاها فکر هم نکنید
در دوران بارداري بيشتر بايد مواظب باشيد زيرا مسئوليت ۲ نفر با شماست در اين دوران مراقب غذا خوردن خود باشيد،بهتر است اين موادغذايي را نخوريد...
در دوران بارداري بيشتر بايد مواظب باشيد زيرا مسئوليت 2 نفر با شماست در اين دوران مراقب غذا خوردن خود باشيد،بهتر است اين موادغذايي را نخوريد...
ممكن است شما فيله خود را بهصورت آبدار دوست داشته باشيد اما بارداري زماني است كه بايد تمام استيكها و برگرها را بهصورت كاملا پخته سفارش دهيد. گوشت خام يا نيمه پخته ميتواند ميكروب خطرناك توكسوپلاسما و باكتريهاي فراواني در خود جاي دهد. زماني كه خارج از خانه غذا ميخوريد، مطمئن شويد كه گوشت شما كاملا حرارت ديده و پخته است. هنگام آشپزي در خانه، درجه حرارت بايد براي هر برش گوشت ۶۵ درجه سانتيگراد، براي گوشتهاي كوبيده مانند همبرگر ۷۵ درجه و براي سينه مرغ ۸۵ درجه سانتيگراد باشد.
آبميوههاي تازه گرفته شده در رستورانها و آبميوههايي كه در دكههاي آبميوه فروشي سرو ميشود ممكن است براي محافظت دربرابر باكتريهاي مضر پاستوريزه نباشند. اين آبميوهها احتمالا حاوي سالمونلا (باكتريهايي كه موجب مسموميت ميشوند) و اي.كولي (كه موجب اسهال ميشود) هستند. همچنين برخي از سوپرماركتها آبميوههاي نارس و پاستوريزه نشده را بهصورت يخ زده ميفروشند. براي همين روي هر آبميوهاي كه ميخريد بهدنبال برچسب هشدار و راهنماي مورد نياز باشيد. خانمهاي باردار بايد آبميوههاي پاستوريزه را انتخاب كنند. آبميوههاي پاكتي و شيشهاي نيز مطمئن هستند.
براي طرفداران سوشي متاسفم زيرا بايد براي خوردن آن 9 ماه صبر كنند. اگرچه غذاهاي دريايي سرشار از پروتئين هستند اما غذاهاي دريايي خام ميتوانند منبع باكتريها و انگلهاي مضر باشند. وزارت بهداشت به خانمهاي باردار توصيه ميكند تنها از ماهيها و غذاهاي دريايي كاملا پخته استفاده كنند.
شمشيرماهي، ماهي آبهاي عميق، ماهي اسقومري و كوسه حاوي سطح بالايي از متيل جيوه هستند. اين فلز ميتواند براي رشد جنين مضر باشد. خانمهاي باردار بايد ماهيهايي را انتخاب كنند كه جيوه كمتري دارند مانند گربه ماهي، ماهي سالمون و ماهي تن كنسروي. اگر ماهي تن سفيد را ترجيح ميدهيد، خوردن آن را به مقدار بسيار كمي در هفته محدود كنيد. پيش از استفاده از روغن ماهي يا ديگر مكملها با دكتر خود مشورت كنيد.
بعضي از خانمها عاشق خوراك پاته هستند. اين خوراك حاوي گوشت فاسد شدني است بنابراين ممكن است لانه باكتري ليستريا شود. براي آنكه دچار مشكل نشويد يخچال خود را در دماي ۴۰ درجه فارنهايت يا پايينتر از آن نگاه داريد. اين كار سبب كند شدن رشد اين باكتريها ميشود اما كاملا جلوي رشد آنها را نميگيرد.
از آنجا كه خانمهاي باردار بهخصوص در برابر اين باكتري آسيبپذير هستند، بهترين كار اين است كه از خوردن اينگونه غذاها بهخصوص اگر كامل پخته نشوند يا در يخچال باشند خودداري كنند. گوشتهاي مخلوط كنسروي اگرچه كاملا جزو غذاهاي سالم نيستند اما مصرف آنها در دوران بارداري مشكلزا نيست.
وقتي كلوچه ميپزيد، ممكن است تمايل داشته باشيد تكهاي از خمير را به دهان بگذاريد اما اگر خمير، حاوي تخم مرغ خام باشد حتي چشيدن نيز ميتواند خطرناك باشد. مركز كنترل بيماريهاي ايالاتمتحدهآمريكا تخمين زده است تخممرغها يك در ۲۰ هزار به باكتري سالمونلا آلوده هستند. براي اطمينان از تست كردن خمير نپخته كلوچه يا هرچه كه حاوي تخم مرغ خام باشد خودداري كنيد. خبر خوب اين است كه خميرهاي آماده كه در مغازهها به فروش ميروند مطمئن هستند البته به شرطي كه پاستوريزه باشند.
بارداري دوراني است كه در خوردن ميوهها و سبزيهاي تازه بايد سخاوت داشته باشيد. فقط مطمئن شويد كه آنها را زير آب يا درصورت لزوم با مواد ضدعفوني كاملا شستهايد. انگلي به نام توكسوپلاسما ميتواند در ميوهها و سبزيهاي نشسته زندگي كند. اين انگل سبب بيماري بهنام توكسوپلاسماسموزيس ميشود كه براي جنين بسيار خطرناك است. از صابون براي شستن آنها استفاده نكنيد، در عوض سطح ميوه و سبزيها را با يك برس سبزي بساييد. نقاط كبود و ضربه خورده را ببريد زيرا ممكن است لانه باكتري باشد.
در طول دوران بارداري، بهترين كار اينست كه هنگام لذت بردن از نان شيريني حلقوي يا دونات صبحتان، از ماهي دودي اجتناب كنيد. مانند گوشتهاي آماده، غذاهاي دريايي دودي يخچالي درمعرض باكتري ليستريا هستند البته استفاده از غذاهاي دريايي دودي در غذاهاي پختني مطمئن باشد.
آيا تا به حال در خواب ديدهايد كه از مزرعهاي ديدن كردهايد و شير تازه گاو را ميچشيد؟ اگر شما بارداريد، بهتر است اين گردش را به تعويق بيندازيد. شير جمعآوري شده بهصورت تازه به اندازه شير پاستوريزه در برابر باكتري ليستريا مقاومت ندارد.
تنها شير، پنير يا محصولات لبني از مزرعه بخريد كه روي برچسب آن نوشته شده است پاستوريزه.
اكنون شواهد نشان ميدهند، مصرف مقدار متوسط كافئين در دوران بارداري ضرر ندارد اما هنوز بر سر اين مسئله شك وجود دارد كه آيا مقدار بيشتر كافئين ميتواند امكان سقط جنين را افزايش دهد. به خانمهايي كه باردار هستند يا قصد بارداري دارند توصيه ميشود مقدار مصرف كافئين را به 200ميليگرم در روز محدود كنند يعني مقدار بسيار كمي در يك فنجان اما بهخاطر داشته باشيد كافئين همچنين در سودا، چاي، شكلات و ديگر نوشيدنيهاي انرژيزا يافت ميشود.
اگر پس از رستوران مستقيما به خانه نميرويد از آوردن غذاهاي اضافي به خانه خودداري كنيد. فضاي داخل ماشين به سرعت گرم ميشود. اگر غذاهاي باقيمانده را با خود به خانه ميآوريد بايد ظرف ۲ ساعت پس از سرو شدن آن را در يخچال قرار دهيد.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
ارسال نظر