۱۱۷۷۸۷۵
۱۵ نظر
۵۰۱۰
۱۵ نظر
۵۰۱۰
پ

این روزها، بحران کمبود دارو در شهر جولان می‌دهد

کمبود دارو که این روز‌ها همه از آن حرف می‌زنند پیشتر کارشناسان امر در مورد آن هشدار داده بودند، اما آنقدر نسبت به آن بی‌توجهی شد که حالا دیگر در زمینه داروی ایرانی هم با مشکل روبه رو هستیم. بدتر آنکه دولت در بودجه سال ۱۴۰۱ قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند.

روزنامه آفتاب یزد : «برای بیماری‌ام به دکتر مراجعه کردم و حتما باید دارو‌های خارجی مصرف می‌کردم، اما دکترم می‌گفت که وضعیت دارو زیاد جالب نیست. داروی ایرانی هم شاید پیدا نکنید چه برسد داروی خارجی. اما برای شما داروی ایرانی می‌نویسم که همین‌ها را هم باید از یک داروخانه که میدانم چنین دارو‌هایی را دارد تهیه کنید. متاسفانه با توجه به اینکه به داروی ایرانی حساسیت دارم مجبورم استفاده کنم.»

این روزها، بحران کمبود دارو در شهر جولان می‌دهد

«مبتلا به دیابتم و کم کاری تیروئید دارم. هم برای تهیه انسولین دچار مشکل هستم و هم برای قرص تیروئیدم که یک قرص ایرانی است. باید داروخانه‌های زیادی را زیر پا بگذارم تا بتوانم داروهایم را تهیه کنم گاهی آنقدر سخت پیدا می‌شود که قیدشان را می‌زنم».

«با توجه به بیماری قلبی‌ام دکتر برایم داروی ایرانی تجویز کرد که راحت بتوانم آن را پیدا کنم، اما پیدا نکردم. گرانی دارو‌ها هم که دیگر جای خود دارد. چرا نباید دارو باشد چرا باید برای دارویی که حکم درمان دارد و نیازمان است انقدر سختی بکشیم؟»

«من یک دکترم هر دارویی که برای بیمار تجویز می‌کنم چه خارجی و چه ایرانی، بیمار پیدا نمی‌کند. دیگر نمی‌دانم چه دارویی بدهم که بتوانند راحت پیدا کنند».

این‌ها نمونه کوچکی از مردمی هستند که این روز‌ها برای تهیه یک داروی ساده ولو ایرانی آن، دچار مشکل هستند. حال تصور کنید که در این میان فردی بیماری خاصی داشته باشد؛ دارویشان، چون در گرانبها، آنقدر نایاب است که باید کفشی آهنی به پا کنند تا شاید دارویشان را بیابند.

این کمبود دارو که این روز‌ها همه از آن حرف می‌زنند پیشتر کارشناسان امر در مورد آن هشدار داده بودند، اما آنقدر نسبت به آن بی‌توجهی شد که حالا دیگر در زمینه داروی ایرانی هم با مشکل روبه رو هستیم. بدتر آنکه دولت در بودجه سال ۱۴۰۱ قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند.

این یعنی آنکه مسئولان نه تنها راهی برای حل کمبود دارو و گرانی آن‌ها ندارند بلکه با این تصمیم می‌خواهند شرایط را پیش از پیش برای بیماران سخت‌تر کنند آنقدر که با حذف ارز ۴۲۰۰ قیمت داروی تولید داخل ۴ برابر و قیمت داروی وارداتی۷ برابر با افزایش روبرو خواهد شد که در پی آن مردم در تهیه دارو فقیرتر و چه بسا قید سلامتی‌شان را هم بزنند.

بازارِ نابسامانِ «دارو»

اما خبرگزاری ایسنا طی گزارشی در خصوص کمبود دارو می‌نویسد: «این روز‌ها کمبود دارو دوباره به چشم آمده است و بیماران نسخه به دست از این داروخانه به آن داروخانه گز می‌کنند برای یافتن مُسکن دردهایشان؛ آن هم نه فقط دارو‌های خارجی، بلکه حالا برخی دارو‌های ایرانی هم گیرشان نمی‌آید.

این روزها، بحران کمبود دارو در شهر جولان می‌دهد

این کمبود‌ها در شرایطی است که نرخ «ارز» نیز موضوع چالش‌برانگیز این روز‌های حوزه داروست؛ به طوری که برخی ادامه سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو را علت معضل کمبود دارو می‌دانند و معتقدند که ارز دولتی دیگر کفاف تامین دارو و مواد اولیه دارویی را نمی‌دهد و واردکنندگان در صف تخصیص ارز مانده‌اند و معتقدند که باید سوبسید دارو را از طریق بیمه‌ها و به صورت مستقیم به بیماران پرداخت کرد.

از سوی دیگر برخی هم همچنان موافق تخصیص ارز دولتی به دارو هستند؛ چراکه از افزایش قیمت دارو و گرانی آن نگران بوده و تاکید می‌کنند که موضوع جبران مابه‌التفاوت ارز دارو از طریق بیمه‌ها در حالی مطرح می‌شود که سال‌هاست بیمه‌های پایه در تامین صد درصدی بودجه‌های سالیانه خود دچار مشکل هستند و سالانه مبالغی را به عنوان کمبود و کسری اعتبار اعلام می‌کنند و به این ترتیب است که اکنون در پرداخت‌ها و پوشش بسیاری از خدمات خود، با مشکلاتی مواجه‌اند.

باید توجه کرد که پیش از این نیز موضوع حذف ارز دارو بار‌ها مطرح و با مخالفت صریح وزارت بهداشتی‌ها مواجه شده بود، اما علی‌رغم اعلام مخالفت وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو با آزادسازی ارز دارو، ظاهرا از سال گذشته در قالب اولویت‌بندی ارزی، ارز ۴۲۰۰ تومانی برخی اقلام و مواد مورد نیاز صنعت دارویی کشور به صورت چراغ خاموش قطع شده و به این ترتیب تامین این اقلام با ارز آزاد، شوک قیمتی را در این دسته از اقلام دارویی به دنبال داشته است؛ موضوعی که البته سازمان غذا و دارو کمبود شدید منابع ارزی را به عنوان علت آن عنوان و اعلام کرد.

با همه این‌ها، حالا طبق آنچه که در لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۱ از سوی دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی به طور کلی حذف شود، پیشنهادی که باید دید مجلس تا چه حد از آن حمایت می‌کند و همچنین در صورت حذف ارز دولتی، تکلیف ارز دارو و در نهایت قیمت دارو چه می‌شود؟

با این حال دولتی‌ها باید به طور شفاف سیاست‌شان را در قبال دارو، تجهیزات پزشکی و اقلام سلامت تشریح کنند؛ چراکه این حوزه مستقیما با جان مردم در ارتباط است و هرگونه کمبود، گرانی و تاخیر در تامین این اقلام می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری بر مردم داشته باشد.

این روزها، بحران کمبود دارو در شهر جولان می‌دهد

البته رییس جمهور نیز در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که یکشنبه شب (۲۱ آذر ماه) برگزار شد، از حمایت‌های بیشتر دولت از تامین داروی مورد نیاز بیماران به عنوان اقدامی مستمر و ضروری یاد کرد و از مسئولان دست اندرکار از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بانک مرکزی خواست در سریع‌ترین زمان ممکن از تقویت ذخایر دارویی کشور پشتیبانی کنند؛ چرا که صیانت از جان و تامین نیازمندی‌های مردم همواره از دغدغه‌های دولت است.

سابقه نداشت که تا این حد کمبود دارو‌های داخلی داشته باشیم

در همین راستا دکتر علی فاطمی- نایب رییس انجمن داروسازان ایران درباره علت کمبود دارو در داروخانه‌ها، گفت: کمبود دارو همواره وجود داشته و اقلام آن بین ۳۰ تا ۴۰ قلم دارو متغیر بوده است که عمدتا هم مربوط به دارو‌های وارداتی بود که در مواقعی مشکلاتی در واردات‌شان ایجاد می‌شد و دچار کمبود می‌شدند، اما در ۲۰ سال اخیر سابقه نداشت که تا این حد کمبود دارو‌های داخلی داشته باشیم.

وی افزود: آنچه که اکنون مردم نگرانش هستند، این است که دارو‌هایی که ده‌ها سال است در ایران ساخته می‌شوند، اعم از آنتی‌بیوتیک‌های بسیار ساده و... که از اصلی‌ترین دارو‌های داروخانه‌ها بودند، در حال حاضر کم‌یاب و نایاب شدند. این موضوع مشکلات بسیاری ایجاد کرده است و شاید کمبود دارویی بالغ بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ قلم باشد که اعم از وارداتی و تولید داخلی هستند. فاطمی با بیان اینکه در حال حاضر دارو‌های متعارف ایرانی به دلیل مشکلات موجود دچار کمبود شده‌اند، گفت: مواد اولیه موثره دارو با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود.

حال زمانی که این ارز به اندازه کافی و در زمان مناسب تامین نشود، واردات انجام نمی‌شود که مشکل جدی را برای مردم ایجاد کرده است. وی تاکید کرد: در حال حاضر تقریبا در همه گروه‌های دارویی دچار کمبود هستیم؛ اعم از آنتی‌بیوتیک‌ها، دارو‌های اعصاب، برخی دارو‌های گوارشی و... و در اغلب گروه‌های دارویی اکنون دچار کمبود شده‌ایم.

برای ارز دارو فکری اساسی شود

فاطمی با بیان اینکه باید برای بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی یک فکر اساسی شود، گفت: علت اصلی کمبود دارو، این است که ارز به اندازه کافی در دسترس نیست و ارز موجود هم برای تامین دارو به موقع تامین نمی‌شود. باید توجه کرد که مردم می‌توانند تهیه پوشاک را عقب انداخته و حتی در تامین مواد غذایی هم صرفه‌جویی کنند، اما دارو همان لحظه باید برای بیمار مصرف شود و ممکن است بیمار در صورت نبود دارو جانش را از دست بدهد؛ بنابراین بسیار مهم است. وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین وقتی که در اداره کل داروی سازمان غذا و دارو صرف می‌شود، فقط دنبال ارز هستند که بتوانند ارز را تامین کرده و در اختیار واردکنندگان قرار دهند. در نتیجه دیگر به کار اساسی‌شان نمی‌رسند که زنجیره تامین دارو را کنترل کرده و اجازه ندهند کمبود ایجاد شود.

این روزها، بحران کمبود دارو در شهر جولان می‌دهد

فاطمی با بیان اینکه ما موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم، گفت: البته حذف ارز دولتی، باید به پرونده الکترونیک سلامت، سوابق بیماران، سامانه تی‌تک و... متصل شود تا پولی که صرفه‌جویی می‌شود به صورت مستقیم به بیمار نیازمند برسانند. در صورت حذف ارز دارو گران می‌شود، اما نباید اجازه دهیم که پرداخت از جیب بیماران افزایش یابد. وی گفت: در حال حاضر به اشتباه این یارانه به واردکننده و تولیدکننده داده می‌شود.

در حالی که ممکن است این ارز در جای خودش مصرف نشود یا دارو به ویژه دارو‌های وارداتی که وارد می‌شوند و به دلیل اختلاف قیمت از مرز ما خارج شده و قاچاق معکوس می‌شوند، اما باید از طریق سازمان‌های بیمه‌گریارانه به خود مردم به صورت مستقیم پرداخت شود که در این صورت کاملا قابل ردگیری است. در حال حاضر هرچقدر ارز گران‌تر می‌شود، کمبود دارویی مردم بیشتر می‌شود.‌ای کاش از سال ۱۳۹۷ ارز دولتی ایجاد نمی‌شد.

پوشش بیمه‌ای کفاف نمی‌دهد

فاطمی با بیانی اینکه در حوزه بیماران خاص و انسولین و... هم کمبود‌هایی را داریم، گفت: سازمان غذا و دارو بعضا اعلام می‌کند که برای بیماران خاص مشکلی نداریم و ارز ۴۲۰۰ تومانی برای آن‌ها تامین می‌شود، اما اکنون داروی ام‌اس که دو میلیون تومان بود، به‌نام بتافرون هشت تا ۹ میلیون تومان شده است که مردم از پس آن برنمی‌آیند و سازمان‌های خیریه باید به داد مردم برسند. البته این دارو‌ها تحت پوشش بیمه است، اما وقتی قیمت‌ها خیلی خیلی بالا می‌رود، عملا پوشش بیمه‌ای هم دیگر پاسخگو نیست. بیمه‌ها بر اساس قیمت داروی تولید داخلی یا بر اساس قیمت قبلی که ارزان بوده، پوشش می‌دهند و اختلاف قیمت را پوشش نمی‌دهند. حال برخی بیماران خاص از داروی تولید داخلی پاسخ نمی‌گیرند و نیاز به مصرف داروی خارجی دارند.

واکنش کاربران

مردم توانایی‌شان در خرید مایحتاج روزانه‌شان را از دست دادند لااقل مسئولان باید کاری بکنند که دیگر مردم برای داروی خود انقدر تحت فشار قرار نگیرند.

یکی از کاربران در این باره می‌نویسد:«پیش از این کمبود دارو مربوط به دارو‌های خارجی و دارو‌های بیماری‌های خاص بود، اما در حال حاضر برای تامین برخی دارو‌های ایرانی مثل «تتراسایکلین» و «کلیدینیوم سی» هم مشکل داریم».
دیگری نوشت: «بحران کمبود دارو باعث شده تا بیماران و خانواده‌هایشان دوز‌های مصرفی را کاهش دهند یا مصرف دارو را قطع کنند و یا در نهایت اینکه ۴ تا ۵ برابر قیمت اصلی دارو‌ها را در بازار تهیه نمایند».

یکی دیگر از کاربران اینطور می‌نویسد: «‎‎گناه کمبود‌ها رو به گردن تحریم نندازید مسئول کمبود دارو مافیای دارو است که ارز دولتی می‌گیرند دارو وارد می‌کنند آن هم با کیفیت بد و در ناصر خسرو می‌فروشند».

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    منم حدود دوهفته دارويي كه هميشه مصرف ميكردم رو پيدا نكردم و فاصله انداختن بين خوردن داروهايي كه بايد دوره مصرف شون كامل بشه واقعا اذيت كنندس. بيمار بايد دوباره دوره مصرف رو با همون عوارض اوليه كه طى كرده بود حتى سنگين تر بگذرونه متاسفانه.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کمبود داروئی در کار نیست . طبق معمول ضمینه سازی و آماده سازی پذیرش قیمت های سه برابریه همیشه به مرگ میگیرند و ما مردم بی نوا به تب راضی میشیم

    • بدون نام

      بیچاره اون هوایی که مریضی های خاص دارند


      هزینه دارو ها سر به فلک می کشد

    • ایــــــرانیم

      اتفاقا اصلا کمبود دارو نیست
      ڪار مافیا دارو هست تا دارو را گران ڪنند و ارز ۴۲۰۰رو بگیرن و بخورن ویک لیوانـ ویسکی هم روش

    • بدون نام

      چرا دولت بودجه بهداشت رو اضافه نکرد جاش داد میلی نهادهای بی اثر

  • بدون نام

    بله با خذف دلار ۴۲۰۰ که تمام واردات مواد اولیه دارویی و خریدهای داروسازی با این مبلغ انجام میشد قیمت دارو چند برابر خواهد شد داروخانه ها و همینطور داروسازیها هم با علم بر این موضوع دارو هاشون رو به انبار بردن تا بعد عید با قیمت بیش از هشت برابر بفروشند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آفرین، مافیا ها و دلال های دارو و از طرف دیگه داروساز ها ترسیدن سود ۶ برابریشون به خطر بیفته. دارن برای مردم مشکل درست میکنن تا با فشار مردم، ارز ۴۲۰۰( بخوانید بدبختی ملت) بازم به بیجبشون بره

  • بدون نام

    دلیلش چیه؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دیگه‌داروهای‌‌دیابت‌هم‌پیدا‌نمیشه‌مثل
      نیوبت

  • بدون نام

    رئیسی متشکریم

  • بدون نام

    قرص دوفاستون که برای مشکلای هورمونی خانوماست و حکم درمان داره سال 98 سی هزار تومن بود پارسال دویست هزار تومن اونوقت الان ارز 4200 حذف بشه حتما میخواد بشه یه میلیون

  • بدون نام

    بعد از گرونی و تورم افسارگسیخته نوبت دارو شده.تحریم دارو هم یه دروغ بزرگ بود که بی کفایتی شونو توجیه کنن.چندوقته دیگه میگن اونایی که کمبود دارو رو تحمل نمیکنن از ایران برن

  • بدون نام

    هزینه نسخه پیچی هم که تقریبا با قیمت دارو برابره...

  • بدون نام

    مرکز بحرانهای جهان شدیم! خخخ، معلوم نیست خشکسالی قراره چیکار کنه!!! شاید آخربن میخ تابوت مربوط به اینه!!!

  • بدون نام

    نگران نباش ۱۴۰۱ قیمت دارورومی بینیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج