۱۱۲۲۰۰۲
۵۸ نظر
۱۰۳۳۷
۵۸ نظر
۱۰۳۳۷
پ

درد پریود با درد حمله قلبی برابری می‌کند؟

دوره‌های عادت‌ماهانه روند طبیعی و البته ضروری در زمینه سلامت بانوان است، این مساله هنوز هم در بسیاری از جوامع به‌عنوان تابو شناخته می‌شود و عدم‌آگاهی راجع به اهمیت بهداشت و مراقبت‌های فردی در این دوران به سلامت دختران و زنان آسیب می‌رساند.

دویچه‌وله: بله، درست خواندید. درد پریود می‌تواند به بدی درد حمله قلبی باشد. اما در این مطلب حقایقی وجود دارد که می‌تواند رحم دردناک‌تان را ملتهب‌تر کند. در تقویم سلامت جهانی، ۲۸ ماه می (۷ خرداد) به نام روز جهانی «بهداشت قاعدگی» نامگذاری شده‌است. گرچه دوره‌های عادت‌ماهانه روند طبیعی و البته ضروری در زمینه سلامت بانوان است، این مساله هنوز هم در بسیاری از جوامع به‌عنوان تابو شناخته می‌شود و عدم‌آگاهی راجع به اهمیت بهداشت و مراقبت‌های فردی در این دوران به سلامت دختران و زنان آسیب می‌رساند، دردی که فقط زنان از آن آگاهی دارند و متاسفانه در بیشتر جوامع اهمیتی به آن داده نمی‌شود.

درد پریود به اندازه حمله قلبی دردناک است

ما تقریبا در مسیر عبور از تابوی پریود هستیم و اکنون با عبور از دوران آگاهی‌رسانی درباره «فقر پریود» و بهبود تکنولوژی‌های مرتبط با پریود، بیشتر درباره این مساله صحبت می‌کنیم. اما یک جنبه از پریود همچنان مغفول مانده است و ما باید بیشتر درباره‌اش اطلاع‌رسانی کنیم: درد.

۸۰ درصد از زنان دیسمنوریا یا پریود دردناک را تجربه می‌کنند. این سندرم، طیفی از تجربه احساس ناراحتی تا دردی طاقت فرساست. اگر تجربه درد‌های شدید پریود را داشته باشید، احتمالا این مساله را تایید می‌کنید. این درد را که بر اثر تغییرات ترکیبات شبه هورمونی به نام پروستاگلاندین‌ها ایجاد می‌شود، دیسمنوره اسپاسمی می‌نامند. زیرا رحم به معنای واقعی کلمه منقبض می‌شود تا خون و لخته‌ها را خارج کند. چه جذاب!

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ نشان داده که ۱۴ درصد از زنانی که پریود دردناک داشته‌اند از مدرسه یا محل کار خود مرخصی گرفته‌اند. در عین حال ۸۰ درصد از این زنان که به‌خاطر پریود مرخصی نگرفته‌اند رنج این درد را تحمل کرده‌اند و چندان هم در محل کار خود کارایی نداشته‌اند. این نتایج با یافته‌های سال ۲۰۱۸ جان گیلاباد، پروفسور برجسته تنظیم خانواده و بهداشت باروری دانشگاه یوسی‌ال منطبق بوده‌اند.

جان می‌گوید:‌ «این گرفتگی‌ها باعث ایسکمی می‌شود. ایسکمی ناشی از کمبود جریان اندومتر یا همان غشای مخاطی داخل رحم است. دردی که احساس می‌کنید ناشی از جریان خون کم است. درحقیقت این بسیار مشابه مکانیزم درد ناشی از حمله قلبی است. حمله قلبی نیز بر اثر ایسکمی به وجود می‌آید.»

درد پریود به اندازه حمله قلبی دردناک است

تا همینجا هم درد پریود ترسناک به نظر می‌آید، اما موضوعات ترسناک دیگری هم وجود دارد. میزان دردی که زنان احساس می‌کنند در مقابل درمانی که دریافت می‌کنند از نظر آماری قابل مقایسه نیست. تازه این در صورتی است که پزشکان این درد را باور کنند. در اینجا حقایقی وجود دارد که می‌تواند رحم دردناک‌تان را ملتهب‌تر کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ نشان داده است که زنان در مقایسه با مردان با احتمال کمتری مسکن‌های قوی دریافت می‌کنند و باید برای دریافت آن مدت زمان بیشتری صبر کنند. در مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۴ در سوئد مشخص شد که مشکلات زنان به طور چشمگیری کمتر به عنوان موارد اضطراری طبقه‌بندی می‌شوند. استر چان، پزشک آمریکایی نیز در سال ۲۰۱۸ به بی‌بی‌سی گفته که درد زنان معمولا «جیناکولوژیکال» تصور می‌شود و بنابراین بسیاری از پزشکان مسکن قوی تجویز نمی‌کنند. این پزشک همچنین تاکید کرد که درد پریود اغلب دردی روان‌شناختی و نه جسمی تلقی می‌شود.

همچنین، یک تحقیق پیشگام در سال ۲۰۰۱ با عنوان «دختری که از درد گریه می‌کرد» در آمریکا انجام شد. این تحقیق نشان می‌داد با اینکه زنان نسبت به مردان درد شدیدتر، طولانی‌تر و مکرری را گزارش می‌دهند، ولی کمتر تحت درمان قرار می‌گیرند. گویا زنان باید «اثبات» کنند که به اندازه بیماران مرد درد می‌کشند. بر اساس یافته‌های این تحقیق در واقع هیچ کاری برای درمان یا جلوگیری از درد پریود انجام نشده است و بودجه‌های کافی برای تحقیقات بیشتر نیز وجود ندارد. زنان مورد بررسی در این مطالعه معتقد بودند که جدی گرفته نمی‌شوند و احساس تبعیض می‌کنند.

ایموژن والتر، ۳۱ ساله و دچار آندومتریوز است. این یک بیماری با درد مزمن است که بر اثر رشد بافت داخل رحم در خارج از این اندام اتفاق می‌افتد. زنان می‌توانند چنین دردی را خفیف یا به شکل ایموژن بسیار شدید تجربه کنند. بعضی از زنان دردی فلج کننده را تجربه می‌کنند تا حدی که مثلا زنی ترجیح می‌دهد که رحمش را بردارد. وقتی ایموژن برای اولین بار این علائم را به پزشک اعلام کرد به دیوار ناباوری آن‌ها برخورد.

او می‌گوید: «به گمانم ناخودآگاه پیش‌فرضی وجود داشت مبنی بر اینکه نمی‌توان به درک من از بدنم و تجربیاتم اتکا کرد. به نظر پزشکان من یا اغراق می‌کردم و یا اطلاعات اشتباهی می‌دادم.»

درد‌های او فورا با عنوان «پریود است» نادیده گرفته شد.

درد پریود به اندازه حمله قلبی دردناک است

البته ما خودمان این مساله را که «درد دوران پریود بخشی از زنانگی ماست»، تبلیغ می‌کنیم. چقدر این احساس ناخوشایند ناشی از واقعیت ناعادلانه زن بودن را پذیرفته‌ایم؟ این ایده که درد در هر حال با زنانگی در ارتباط است درک دقیق متخصصان پزشکی از درد زنان را مخدوش می‌کند. اگر ما درد خود را تقلیل بدهیم یا نادیده بگیریم پزشکان نیز همین کار را خواهند کرد.

النی ماوریدس، مشاور زنان و زایمان در بیمارستان پورتلند می‌گوید: «درد پریود به دفعات نادیده انگاشته می‌شود. چون زنان همواره این درد را داشته‌اند اینگونه تصور می‌شود که باید این درد را تحمل کنند. درد موضوعی فردی است، اما خونریزی در زمان پریود مساله‌ای ملموس است. خونریزی وضعیتی سیاه و سفید است و می‌دانید که اتفاق افتاده است، اما درد یک مساله کاملا شخصی است.»

النی ماوریدس با زنان زیادی مانند ایموژن کار کرده است؛ زنانی که از اندومتریوز رنج می‌برند. حدود ۱۰ درصد از زنان در بریتانیا دچار اندومتریوز هستند، اما تشخیص این مساله هفت سال طول می‌کشد.

او می‌گوید: «بسیاری از پزشکان هنوز درک درستی از اندومتریوز ندارند. تشخیص آن نیز دشوار است، زیرا علائم آن با بسیاری از بیماری‌ها مشترک است.»

ایموژن اکنون به دلیل جراحی اندومتریوز درد‌های مزمن متفاوتی دارد. اما هنوز هم نسبت به دریافت درمان موثر احساس ترس دارد.

او توضیح می‌دهد: «احساس می‌کنم پزشکان چنین فرض می‌کنند که بدن من همواره و همانند اکنون درد خواهد کشید. این دلسردکننده و دلهره‌آور است. آیا پزشکان شرایط را فعالانه می‌سنجند و آن را درمان می‌کنند یا به نظرشان درد ناچیز و بی اهمیتی است که من باید با آن زندگی کنم؟»

جان گیلاباد معتقد است: «اگرچه درک کامل درد شخصی دیگر امری دشوار است، اما در اینجا مشخصا تبعیض جنسیتی مشاهده می‌شود. درد دشوار است، زیرا توسط بیمار احساس می‌شود نه پزشک یا محقق و بنابراین نمی‌توان آن را اندازه گرفت. من به عنوان مرد آگاه درباره این مساله صحبت می‌کنم. اما مردان زیادی وجود دارند که نمی‌توانند همدردی کنند. زیرا این معضل زنان است. چنین نگرشی حتی گاهی در میان پزشکان زن نیز دیده می‌شود. زیرا به دلیل فقدان روش تشخیصی واضح پزشکان گمان می‌کنند این درد روانشناختی است که البته این تصوری اشتباه است.» واقعیت این است که برای تحقیق در زمینه مشکلات زنان بودجه چندانی وجود ندارد.

النی ماوریدس تاکید می‌کند: هرچند کم‌توجهی به درد پریود و اندومتریوز ناشی از نگاه مردسالارانه در صنعت پزشکی است، اما چون این درد کشنده و تهدید برای زندگی نیست در اولویت قرار نمی‌گیرد.»

درد پریود به اندازه حمله قلبی دردناک است

جان گیلاباد نیز با این قضیه موافق است. او می‌گوید: «این درد هرچند شدید باشد، اما شرایط خطرناکی نیست» این استدلال قابل درک است، اما این حقیقت را که درد زنان و درد مردان به شیوه‌های متفاوتی درمان می‌شوند تغییر نمی‌دهد. این بسیار وحشتناک است که سرویس بهداشت ملی انگلیس در سال ۲۰۱۷ کارزاری با نام «زنان را باور کنید» برای پزشکان به راه بیندازد. برای اطلاع شما از دیگر شرایط غیرکشنده باید بگوییم مطالعات مربوط به اختلال نعوذ پنج برابر بیشتر از تحقیقات مربوط به سندرم پیش از قاعدگی است. این درحالی است که ۹۰ درصد از زنان در سندرم قاعدگی علائم ناتوان‌کننده دارند و فقط ۱۹ درصد از مردان از اختلال نعوذ رنج می‌برند.

اگر تامپون‌هایمان را در هوا با افتخار تکان می‌دهیم و برای دسترسی به محصولات مرتبط با پریود کارزار به راه می‌اندازیم، باید درد خود را هم فریاد بکشیم. اما درد کشیدن نباید واقعیت زندگی تمام زنان باشد و هر زنی حق دارد شنیده شود به ویژه درباره بدنش.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ک..

    خدارشکر که این مسله مهم توی کشور ما داره جا میوفته و باید بیشتر درموردش توی جامعه صحبت بشه. تابو شکنی توی خیلی از مساعل لازم هست و باعث فهم میشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چرت نگو بابا

    • بدون نام

      چنین مطالبی نشون میده صاحبین مشاغل نباید زن استخدام کنند چون یک هفته در ماه وضعشون اینه بارداری و بچه دار شدن هم به کنار.به سن یائسگی هم برسند جور دیگه ...

    • بدون نام

      تابوشکنی یعنی اینکه قبول کنیم زنها برای خیلی کارها ساخته نشدند و نباید جای مردها رو اشغال کنند

  • بدون نام

    چرا اعصاب ندارن اخر ماه نمیشه بانک ادارات رفت پرخاش میکنند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مگه همه اخر ماه پریود میشن؟

    • بدون نام

      خخخخخ

    • بدون نام

      خخخخخخخخخخخخ ایول

    • بدون نام

      وقتی زن بره سر کار اینم میشه اخر عاقبت مملکت.

    • بدون نام

      راجع به حقوق ماهیانه حرف نمیزنیم عزیز
      اونا که پرخاش می کنن احتمالا آخر ماهه کفگیر خورده ته دیگ اعصاب ندارن
      زن و مرد هم نداره همه همینن جیب که خالی شد آدم جز پرخاش کاری ازش برنمیاد

    • بدون نام

      اینهمه مرد (از رانند تاکسی بگیر تا فروشنده و کارمند و...) که اکثرشون در جامعه عصبی اند و برای کوچکترین چیزی با هم دعوا میکنن (مثلا یه تصادف کوچک تو خیابون) اینا رو نمیبینی؟ فقط اون درصد بسیار کم زنهای عصبی رو میبینی؟

      داداش به جای اینهمه احساسی و غیرمنطقی بودن، کمی منطقی به قضایا نگا کن

    • بدون نام

      خخخخخ مگه پریودی اول ماه و آخر ماه داره ببین تا چه حد بی اطلاعی و جهل در این مورد وجود داره طرف فکر می کنه همه خانم ها آخر ماه پریود میشن

    • بدون نام

      این مطلب داره میگه همه زنها به دلیل بیولوژیک ماهی یک بار چنین داستانی دارند عصبانیت سر بقیه مسائل بماند چرا باید استخدامشون کرد؟

    • بدون نام

      آره تو راست میگی اون زنه رو دی چه جوری با لگد اون پسره رو از بانک انداخت بیرون...همون ویدئ ی معروف رو میگم !!! اعصاب ندارن دیگه ؟!

  • بدون نام

    این درد حتی بدتر از حمله قلبیهههه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بخدا همش لوس بازی و قرتی بازیه والا زنا بیچاره ها قدیم همه کار میکردن و دستاشون از مردای الان قوی تر بود الان همش لوس بازی واقعا حال ادم بهم میخوره

    • بدون نام

      زن های قدیم جرئت نداشتن حرفی بزنن و توی خودشون می ریختن و برای اینکه کسی دردشون رو نفهمه سخت ترین کارها رو هم انجام می دادن، الان فقط یاد گرفتن نباید خجالت کشید

    • بدون نام

      بله زنا در پريود درد ميكشن ولي غم و غصه مرد درباره خانوادش و هر روز 5 صبح بيدار شدن و با اتوبوس سركار رفتن و كار و مشقت و بدن درد و كمر درد و استرس خانواده و بچه ها بنظرم 10 ها برابر سخت تر از درد پريود است

  • بدون نام

    میمیری و زنده میشی ...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      درکت میکنم

    • بدون نام

      اصلا اینطور نیست بعضی دخترا بزرگش میکنن برای دخترانی که بیماریهای رحمی مثل کیست آندومتریوز یا فیبروم دارن سخته و درد زیادی داره بقیه درد عادی دارن

    • بدون نام

      9:54
      جای دخترا که نیستی ولی حداقل مقاله رو میخوندی

    • بدون نام

      ۱۰:۰۲
      آی کیو خودم دخترم ضمنا مبتلا به میوم رحمم تا وقتی میوم رحمم کوچیک بود که تازه خونریزیم از یه دختر عادی بیشتر بود فقط کلافگی بود ولی وقتی میوم و بیماریم شدت گرفت بدتر شد ان شاءالله قسمتت بشه تا بفهمی ادا و نازبا واقعیت درد و خونریزی زمین تا آسمون فرق داره

    • بدون نام

      به ما چه

    • بدون نام

      خیلیا فقط شامل درد نیست و باید درمان های اورژانسی انجام بدن
      اکثرا هم باید سه روز اول چند نوبت مسکن بخورن ازنظر روحیم فقط شامل کلافگی نیست ، نه دکتری که موارد زیاد دیده باشی و خنده داره دختر باشی
      و اینجوری تعریفش کنی

    • بدون نام

      چون شما یک نفر دختری و همچین مشکلی داری دلیل نمیشه نسخه خودت رو برای همه بپیچی تو همه نیستی یک نفری با مشکلات مخصوص خودت
      نهایت کاری که میتونی بکنی گفتن تجربه خودت هست نه تعمیمش به همه

    • بدون نام

      به همین خاطر میگیم جای زن توی خونه ست

    • بدون نام

      ما ادا و ناز داریم ؟!!!

  • بدون نام

    من نوزده سالمه ومجردم خیلی دردای وحشتناکی دارم موقع پریودی وقبلش طوری که باید برم بیمارستان دکتررفتم اماسونوگرافیم هیچ مشکلی نداره کسی بوده اینجا این مشکلوداشته باشه وبعدحل شده باشه ?

    پاسخ ها

    • صبا

      مشکلی که توبیمارستان وجمع پزشکان حل نشده خنده داره که برای حلش بخوای از مردم عادی وتجارب روزانشون کمک بخوای

    • بدون نام

      بله من هم همینجوری بودم، درد زیاد دارم

    • بدون نام

      برو دکتر غدد، تا اون موقع هم داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی مثل ناپروکسن و مفنامیک اسید مصرف کن ، چون دردت خیلی شدیده ناپروکسن بهتره

    • رز

      سلام عزیزم من این درد رو نداشتم اما پیشنهاد میکنم قبل از قاعدگی سعی کن چیزای سرد نخوری یا باهاشون چیزای گرم بخوری و میتونی از عطاری ها یک عرق گیاهی که مخصوص درد زیاد قاعدگی هستش رو بگیری و مصرف کنی

    • بدون نام

      با ازدواج و بچه دار شدن مشکلت حل میشه

    • بدون نام

      من هم مثل شما هستم ده ساله با دردهای وحشتناک قبل از پریود مواجه هستم خیلی هم دکتر رفتم هیچ دارویی به غیر از مسکن نداره قبل از پریود ده روز درد میکشم و دردش قابل توصیف نیست خیلی وحشتناکه

    • بدون نام

      با بالاتر رفتن سن احتمالا روزبه روز بهتر میشید

    • بدون نام

      ازدواج کنی خوب میشی

    • بدون نام

      باید ازدواج کنی

    • بدون نام

      سلام عزیزم من این درد رو نداشتم مشقامو خوب نوشتم بابام بهم عیدی داد

    • بدون نام

      منم

  • خانوم

    خیلی مطلب مفیدی هس ،مرسی برترین ها

  • ناشناس

    دردش اینجوری نیست ،کسایی که مشکل دارن‌‌ اینجوریه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      من دکتر هم رفتم هیچ مشکلی ندارم

    • بدون نام

      70 درصد همینه یعنی هفتاد درصد زنها رو نباید استخدام کرد

  • بدون نام

    حمله قلبی که نداشتم بدونم دردش چطوریه ولی این درد رو هر ماه میکشم و گاهی میگم خدایا کی باشه که از این درد برای همیشه خلاص بشم شده یه کابوس برام

  • بدون نام

    من فیبروم دارم دوروز اول پریود از درد هلاک میشم
    گریه ام می اندازه
    دردش مثل درد زایمان هست.

  • بدون نام

    من آندومتریوز دارم سالهاست دارم درد میکشم به هر متخصص زنان تو شهری که زندگی میکنم مراجعه کردم همش آزمایش سونوگرافی تست پاپ ایمیر ولی هیچ دارویی که دردم وکم کنه بهم ندادن از درد برای خودم آرزوی مرگ میکنم فقط درد شکم و لگن نیست پا وکمر دندان سر درد های شدید تهوع و استفراغ کارم به بیمارستان می‌کشه ولی جای شکرش باقیه که تو خونه پدری خوب درکم میکردن الان هم همسرم خیلی کمکم می‌کنه تو کار خونه ولی دردهام اینقدر شدید فقط مسکن‌های قوی با فاصله کم میخورم با خون‌ریزی‌های شدید اگه کسی میتونه کمکم کنه یا آدرس یه دکتر باسواد غیر سهمیه ای رو برام بفرسته

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اگر اصفهان هستید به خانم دکتر روح الامین متخصص زنان مراجعه کنید بسیار باتجربه هستند

    • بدون نام

      دکتر حسین اصف جاه
      سعید البرزی
      زهرا عسگری

    • بدون نام

      بدون سهمیه ای رو خوب اومدی واقعا

    • اا

      منم مثل شمام.فایده ای نداره

    • طلا اشرفی

      دوست منم مثل شماست دقیقا . طفلکی هر ماه همینجوره رحمشم دکترا گفتن هیچ مشکلی نداره طفلک دگ هر ماه اینقدر درد میکشه دچار افسردگی شده. هیچ دارو و امپولیم طفلی روش تاثیر نداره. دلم خیلی براش میسوزه هیچ درمانیم نداره

  • بدون نام

    چرا مفتامیک اسید دیگه تو هیچ داروخانه ای نیست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ناپروکسن رو امتحان کنید معمولا در دردهای پریود موثر تر از مفنامیک هست و عوارض کمتری هم برای معده داره.

    • بدون نام

      منم پیدا نکردم

  • بدون نام

    نه درد دندون و دردهای عصبی خیلی بدتر هستن و عذاب بیشتری دارن البته این درد هم خیلی خسته کنندست

  • مهر

    خواهش میکنم مسئله مرخصی این مورد رسمی بشه در ایران
    واقعا مشکله سر کار رفتن

  • تبارم بختیاری.عشقم ایران

    درد قاعدگی خیلی سخته.دردش.مثل سنگ کلیه است.داغون میکنه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج