۱۰۹۷۸۴۹
۱ نظر
۵۲۷۹
۱ نظر
۵۲۷۹
پ

آموزش غذا خوردن به نی‌نی؛ از صفر تا صد

یکی از کار‌هایی که پدر و مادر‌ها از سختی آن گله می‌کنند، آموزش غذا دادن به کودکان است. در این مرحله رشد و پرورش کودکان صورت می‌گیرد، به‌همین دلیل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در صورت رعایت کردن نکات و اصول خاصی که در این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت، می‌توانید به خوبی این مرحله را پشت‌سر بگذارید.

برترین‌ها: یکی از کارهایی که پدر و مادرها از سختی آن گله می‌کنند، آموزش غذا دادن به کودکان است. در این مرحله رشد و پرورش کودکان صورت می‌گیرد، به‌همین دلیل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در صورت رعایت کردن نکات و اصول خاصی که در این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت، می‌توانید به خوبی این مرحله را پشت‌سر بگذارید. با ما همراه باشید.

آموزش غذا خوردن به نی‌نی؛ از صفر تا صد

زمان مناسب برای به‌تنهایی غذا خوردن کودک

کودک به صورت طبیعی اگر به درستی راهنمایی شود می‌تواند از ۱۲ الی ۱۸ ماهگی غذاخوردن به صورت مستقل را شروع کند؛ ۸، ۹ ماهگی زمانی است که سعی می‌کند با دست غذایش را بخورد و در ۱۲ ماهگی می‌تواند از قاشق استفاده کند. با این وجود بسیاری از مادران تا ۳، ۴ سالگی به فرزند خود غذا می‌دهند. در این سن ممکن است استقلال کودک در غذاخوردن و استفاده از قاشق و چنگال توسط او کمی سخت به نظر برسد؛ اما شدنی است.

آموزش غذا خوردن به نی‌نی؛ از صفر تا صد

از چه غذاهایی شروع کنیم؟

در ابتدا برای آموزش غذا خوردن به کودکان باید غذا‌هایی را انتخاب کنید که گرفتن، برداشتن، نگه داشتن و در دهان گذاشتن آن‌ها راحت باشد. مانند: هویج، سیب‌زمینی، نخود فرنگی یا کدو حلوایی کاملا پخته و نرم، تکه‌های کوچک میوه‌های نرم (موز رسیده، کیوی یا هلو)، سیب یا گلابی کاملا پخته و نرم و ....

هر غذایی که برای بچه انتخاب می‌کنید باید کاملا نرم باشد و تکه‌های غذا اندازه‌ی مناسبی داشته باشند؛ به اندازه‌ی کافی بزرگ باشند تا کودک بتواند به‌راحتی آن‌ها را بردارد و به اندازه‌ی کافی کوچک باشند تا باعث خفگی او نشوند. در ادامه راهنمای ماه به ماه تغذیه نوزاد را برایتان آورده‌ایم.

آموزش غذا خوردن به نی‌نی؛ از صفر تا صد

مرحله بارداری: بخورید! فرزندتان هر آنچه را که می‌خورید، از طریق مایع آمنیوتیک و شیر مادر می‌چشد.

۴ تا ۶ ماهگی نوزاد: غذا‌های سفت را شروع کنید. علائمی که نشان دهنده آمادگی اوست: او بدون وابستگی می‌نشیند و خوراکی‌ها را برای بردن به دهانش می‌گیرد.

۷ ماهگی نوزاد: غذا‌هایی با تکه‌های درشت را به فرزندتان معرفی کنید. پژوهش‌ها خوردن فقط پوره‌های بسیار نرم پس از نه ماهگی را با نوزادی بد غذا مرتبط می‌دانند.

۸ تا ۹ ماهگی نوزاد: غذا‌های انگشتی را به رژیم او اضافه کنید! همان‌طوری‌که او گرفتن با انگشتانش را تمرین می‌کند، دوست دارد که تکه‌های کوچک و غذا‌های نرم را خودش بردارد.

۱۰ تا ۱۱ ماهگی نوزاد: او را با انواع مزه‌ها احاطه کنید. متخصصین توصیه می‌کنند که وقتی تا هنگام یک سالگی مزه‌های متفاوت به او معرفی نشود، این احتمال وجود دارد که وقتی نوزاد بزرگ شود، غذا‌های ساده‌تر و رژیمی محدودتر را ترجیح دهد.

۱۲ تا ۱۴ ماهگی کودک: اکنون شیر گاو (کامل = پرچرب) و همین‌طور عسل مناسب است. رشد فرزندتان با آهستگی چشمگیری شروع می‌شود و همچنین اشتهای او نیز گسترش خواهد یافت. متوجه خواهید شد که فرزندتان هر چیزی را به دهانش می‌برد. با قرار دادن او در معرض طیف گسترده‌ای از غذا‌های جدید، از دوره اکتشافات او بهره ببرید.

۱۵ تا ۱۷ ماهگی کودک: حدود این دوران، احتمالاً او موفقیت‌های بیشتری را با قاشق و چنگال کوچکش کسب خواهد کرد.

۱۸ تا ۲۳ ماهگی کودک: بین این زمان تا سه سالگی، حتی خوش‌خوراک‌ترین کودکان دوره‌ای از بد غذایی را طی می‌کنند. خلاق باشید و به تغییر خوراکی‌ها ادامه دهید.

۲۴ ماهگی کودک: اکنون زمان آن رسیده است که لبنیات پر چرب را با محصولات کم چرب عوض کنید.

چگونه به کودکان آموزش غذا خوردن بدهیم؟

آموزش غذا خوردن به نی‌نی؛ از صفر تا صد

اگر شرایط مستقل غذا خوردن را در کودک خود دیدید، می‌توانید آموزش خود را شروع کنید. دیجی‌کالا مگ راه‌هایی را برای آموزش غذا خوردن ارائه کرده است که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

۱. در آموزش غذا خوردن به کودکان صبور باشید

آموزش هر مهارتی به کودکان، به زمان نیاز دارد و نباید در آن عجله کرد. صبر، کلید حل مشکلات است. آموزش غذا خوردن به کودکان هم از این قاعده مستثنی نیست. سرعت کودک در غذا خوردن به عوامل زیادی بستگی دارد و فراموش نکنید که کودک می‌تواند نشانه‌های گرسنگی یا سیری خودش را درک کند؛ بنابراین زمان کافی برای غذا خوردن در اختیار کودک بگذارید.

۲. برای تمرین، فرصت بیشتری به کودک بدهید

برای اینکه کودک سریع‌تر یاد بگیرد خودش غذا بخورد، باید فرصت بیشتری برای تجربه کردن به او بدهید. غذای او را در ظرف مخصوص خودش بریزید و به او اجازه دهید هر طور که می‌تواند با دست‌هایش غذا بخورد.

۳. کودک را تشویق کنید با دست غذا بخورد

قبل از اینکه کودک را با وسایل غذا خوردن آشنا کنید، ابتدا او را تشویق کنید که با دست غذا را در دهانش بگذارد. یک راهکار خوب برای شروع این است که چند تکه غذای مناسب را در ظرفی پیش کودک بگذارید و او را تشویق کنید تکه‌ها را با دست بردارد و به سمت دهانش ببرد. شاید از نظر شما، کودک در خوردن تکه‌های غذا ناموفق باشد و فقط غذا را چنگ بزند، ولی او در حال تجربه کردن و یادگیری است.

آموزش غذا خوردن به نی‌نی؛ از صفر تا صد

۴. کودک را با وسایل غذا خوردن و ظروف آشنا کنید

بهترین راهکار برای شروع این است که هنگام غذا خوردن کودک، از دو قاشق استفاده کنید؛ یکی در دست خود کودک برای استفاده و تمرین و دیگری در دست شما برای کمی کمک. البته کودک از شما تقلید می‌کند و می‌توانید از این ویژگی هم برای آموزش استفاده کنید. راهکار دیگری که می‌توانید امتحان کنید این است که ابتدا خودتان قاشق او را پر کنید و قاشق پر از غذا را به او بدهید تا خودش قاشق را در دهانش بگذارد. با این کار، کودک برای حفظ تعادل قاشق، تمرین خوبی انجام می‌دهد.

۵. برای به‌هم‌ریختگی‌ها و کثیفی‌ها آماده باشید

وقتی به کودک اجازه می‌دهید خودش غذا بخورد، به‌هم‌ریختگی و کثیفی کاملا طبیعی است. نباید درباره‌ی این موضوع استرس و نگرانی داشته باشید. راهکار‌های زیادی برای مدیریت شرایط وجود دارد؛ استفاده از پیش‌بند، پهن کردن پارچه‌ای زیر کودک، استفاده از دستمال مرطوب کودک و… حتی شاید مجبور شوید بعد از اینکه کودک غذا خوردنش را تمام کرد، او را به حمام ببرید. اما این هم اشکالی ندارد.

۶. همراه با اعضای خانواده غذا بخورید

یکی از بهترین راهکار‌ها برای اینکه کودک یاد بگیرد خودش غذا بخورد، فراهم کردن شرایطی است که کودک بتواند غذا خوردن دیگران را تماشا کند. کودکان از رفتار بزرگتر‌ها الگوبرداری می‌کنند. آن‌ها در غذا خوردن و استفاده از وسایل و ظروف هم از رفتار والدین یا خواهر و برادر بزرگتر خود تقلید می‌کنند.

آموزش غذا خوردن به نی‌نی؛ از صفر تا صد

۷. در زمانی که کودک غذا می‌خورد، به او نزدیک باشید

زمانی که کودک خودش غذا می‌خورد، مهم است کنار او باشید و از او مراقبت کنید. شاید مقداری از غذا وارد بینی کودک شود یا در گلوی او گیر کند. شاید کودک به غذا یا طعم خاصی میل نداشته باشد. حتی مهم است که چه مقدار غذا را با قاشق خودش برمی‌دارد و در دهانش می‌گذارد. همه‌ی این‌ها دلایلی هستند که ماندن شما کنار کودک را ضروری می‌کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ملوسک

    من هم بغل میخواهم ولیلی نیست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج