قرص گیاهی ونوویتال محصول مجتمع صنایع دینه ایران است که با استناد به منابع علمی روز دنیا و فرمولاسیون مناسب تاثیر درمانی بسیار مطلوبی را بر روی واریس و هموروئید نشان داده است.
واریس یکی از رایجترین بیماریهای عروقی انسان است و حدود ۲۰ درصد از افراد به طور میانگین به این بیماری مبتلا میشوند. بیشتر افراد میانسال به خصوص خانمهای بالای ۴۵ سال و نیز زنان باردار درگیر بیماری واریس هستند. در بعضی از خانوادهها واریس بطور شایعتری دیده میشود که میتواند به علت تغییرات جدار سیاهرگها و نیز اختلال در کارکرد دریچههایی باشد که خون را از اندامها به طرف قلب هدایت میکنند. گاهی وقتها واریس باعث بروز مشکلات جدیتر میشود و اختلال در گردش خون و بی تعادلی در حرکت را به وجود میآورند. بعضی از سیاهرگهای واریسی به طور عمیقی درون ساق پا قرار داشته و قابل مشاهده نیستند.
سیاهرگ هاى متورم و بادکرده به دو شکل دیده مى شوند: وریدهاى طنابی و وریدهاى تارعنکبوتى (تلانژکتازى).
در ابتدا ممکن است وریدهای واریس علامتی نداشته باشند و فقط به صورت عروق سیاهرنگ، قرمز، عنکبوتی شکل و یا طناب سیاهرنگی در محل مبتلا بالاخص پاها دیده شوند.
ممکن است خود واریس در فرد علامت ایجاد کند که شامل احساس ضعف، سنگینی، سوزش و گرفتگی در پشت پا میباشد. درد معمولا بعد از ایستادن یا نشستن طولانی تشدید شده و بعد از دراز کردن پا و بالاخص بالا گرفتن پا بهتر میشود. ممکن است بیمار در اطراف یک یا چند رگ احساس خارش داشته باشد. خونریزی از رگهای واریسی و زخم دردناک در ورید با تغییر رنگ پوست به صورت قرمز رنگ نیز در موارد شدیدتر میتواند اتفاق بیافتد.
برخی از دلایل زمینهای که باعث بروز این بیماری میشوند عبارتند از:
تغییرات هورمونی، مانند بارداری یا یائسگی: مطالعات نشان میدهند که زنان به علت تغییرات هورمونی، بیشتر از مردان در معرض ابتلا به واریس هستند. دانشمندان بر این عقیدهاند، که هورمونهای غالب زنان باعث نفوذ پذیر شدن رگها شده و احتمال نشت خون را، مخصوصاً در ایام بارداری، بلوغ، همزمان با مصرف قرصهای ضد بارداری یا در سالهای نزدیک به یائسگی افزایش میدهد. زنان باردار همچنین مقدار زیادی خون برای پشتیبانی از جنین در حال رشد تولید میکنند و به همین دلیل، چون در ایام بارداری، باید بر نیروی جاذبه و فشار کودک غلبه کنند، احتمال نشت خون در پاها یا نزدیک به شکم آنها بیشتر است.
اختلالات ساختاری (مادرزادی) وریدها نیز از عوامل دیگری است که احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد. این اختلالات میتوانند وریدهای ملتهب یا لختههای خونی داخل وریدها و یا جراحتهای وریدی، بیماری قلبی یا وجود مانعی بر سر راه جریان طبیعی خون در رگ باشند.
چاقی نیز در جریان ابتلا به واریس عامل موثر دیگری است زمانی که وزن شخص افزایش مییابد، اگر التهاب بدن او نیز افزایش یابد، امکان کُند شدن جریان خون وجود دارد، بعلاوه وقتی وزن شخص افزایش مییابد وریدها برای رساندن خون به سرتاسر بدن، تحت فشار بیشتری قرار میگیرند.
به طور کلی در بدن، برگشت خون از سیاهرگ به قلب توسط دریچههای لانه کبوتری که دریچههای یک طرفه هستند و مانع برگشت خون به عقب میشوند، انجام میشود. هر زمان که این دریچهها با مشکلی مواجه شوند واریس به وجود میآید. کشیدگی دیواره رگها و کاهش انعطاف پذیری آنها ممکن است باعث آسیب دیدگی و ضعیف شدن این دریچهها شده و در عملکرد آنها اختلال ایجاد کند. به طوری که با برگشت خون در جهت مخالف، خونرسانی به سمت قلب با مشکل مواجه شده و در رگها انباشته میشود. این تغییرات عروقی گاهی بسیار سطحی به اندازه یک تار موی در هم پیچیده مانند مویرگهای سطحی هستند و گاهی برجسته، عمیقتر و وسیعتر همانند ساقه و شاخه درخت میشوند. عوارضی نظیر خونریزی (کبودی پوست) و لخته شدن خون داخل عروق (عروق برجسته دردناک) نیز در بیماری واریس دیده میشوند. عارضه رگهای واریس معمولا در پاها رخ میدهد، زیرا فاصله رگهای پا از قلب بیشتر بوده و گرانش باعث افزایش احتمال بروز واریس پا میگردد.
گاهی این سیاه رگهای گشاد شده و متورم درناحیه مقعد یا در مجرای مقعدی بروز میکنند که آن را بواسیر یا هموروئید مینامند. این عارضه می تواند به هنگام دفع مدفوع، درد و ناراحتی و گاهی خون ریزی به همراه داشته باشد. بواسیر یا هموروئید رگهای خونی هستند که در عضلات دیوارههای مقعد و رکتوم (راستروده) قرار گرفتهاند. این رگها به طور کلی در قالب توده، غده یا بالشتکی از بافت در کانال مقعد مشخص میشوند. تورم هموروئید ممکن است هنگامی رخ دهد که فشار زیاد باشد در نتیجه رگهای کوچک متورم شده و از خون پر میشوند.
درحالی که رگهای واریسی با روشهایی مثل لیزر و جراحی درمان میگردند، با این وجود روشهای ایمنتر ودر عین حال موثرتری با الهام از طبیعت میتوانند جایگزین روشهای تهاجمی گردند از جمله:
بالا نگه داشتن پاها بالاتر از سطح قلب هر چند وقت یکباربه طور منظم
پرهیز از نشستن و یا ایستادنهای طولانی مدت
ورزش منظم
استفاده از شاه بلوط هندی یکی از رایجترین درمانهای بواسیر و همچنین واریس است. دانهی شاه بلوط هندی حاوی مقادیر قابل ملاحظهای "اسین" است که دارای خاصیت قابض، ضد تورم، ضد اسپاسم و ضد التهاب است. همچنین میتواند با تقویت و استحکام بخشی به دیواره رگها به درمان واریس کمک کند. براساس آزمایشات به عمل آمده، عصاره شاه بلوط هندی با اثر کاهش نفوذپذیری عروق و بهبود جریان برگشتی خون سیاهرگی و کاهش آنزیمهای لیزوزومی، مانع شکسته شدن موکوپلی ساکاریدهای دیواره مویرگها گردیده و از تشکیل کیسههای سیاهرگی هموروئید و واریس جلوگیری به عمل میآورد و با ممانعت از انتقال پروتئین، الکترولیتها و آب به فضای بین بافتی، مانع تشکیل ادم در بافتها میگردد.
قرص گیاهی ونوویتال محصول مجتمع صنایع دینه ایران است که با استناد به منابع علمی روز دنیا و فرمولاسیون مناسب تاثیر درمانی بسیار مطلوبی را بر روی واریس و هموروئید نشان داده است. این قرص حاوی ۲۵۰ میلی گرم عصاره دانه شاه بلوط هندی با کیفیت بسیار مناسب است که بر مبنای ۵۰ میلی گرم اسین استاندارد شده است. بهبود هموروئید و کاهش تورم و سنگینی پای واریسی با مصرف روزانه دو عدد قرص گیاهی ونوویتال از جانب مصرف کنندگان در طی مدت کوتاهی استفاده، گزارش شده است.
کرم گیاهی ونوویتال نیزمحصول جدیدتر این مجتمع است که با استفاده موضعی به درمان رگهای واریسی و ناحیه هموروئید کمک میکند. هر ۱ گرم از این کرم حاوی ۶۰ میلی گرم عصاره خشک دانه شاه بلوط هندی است که بر مبنای ۲% اسین استاندارد شده است. به این کرم جهت تقویت اثرات ترمیم عروق و تاثیر ضدالتهابی، ۱۰ میلی گرم عصاره تام کالاندولا یا گل همیشه بهار نیز افزوده شده است. قابل ذکر است که درمان واریس و نیز هماتوم یا کبودیهای سطح پوست با مصرف همزمان فرآورده خوراکی و موضعی و حتی فرآورده موضعی به تنهایی در مطالعات بالینی متعددی به اثبات رسیده است.
ارسال نظر