۹۶۰۱۷۸
۳۳ نظر
۵۳۹۶
۳۳ نظر
۵۳۹۶
پ

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

سئول در مقایسه با پیونگ یانگ چقدر بزرگ‌تر است؟ اندازه حقوق متوسط در این دو کشور چقدر است و چرا مردم کره شمالی نمی‌توانند ماشین بخرند؟

برترین‌ها: سئول در مقایسه با پیونگ یانگ چقدر بزرگ‌تر است؟ اندازه حقوق متوسط در این دو کشور چقدر است و چرا مردم کره شمالی نمی‌توانند ماشین بخرند؟

افرادی که فرهنگ کره‌ای‌ها را مطالعه کرده اند معتقدند که از بین این دو کشور صحبت کردن درباره کره شمالی آسانتر است، زیرا به خاطر فضای بسته این کشور، شما می‌توانید هر چیزی را درباره این کشور بیان کنید. با این حال شایعاتی مانند استفاده کیم جونگ اون از یک شعله‌افشان برای سوزاندن یکی از وزرای خود و یا اعلام اینکه این کشور توانسته است فضاپیمای خود را بر روی خورشید بنشاند، چندان جای بحث و اثبات ندارند! در این مطلب با برترین‌ها همراه باشید تا کمی با زندگی مردم عادی در این دو کشور آشنا شویم.

۱. پیونگ یانگ (کره شمالی) در مقابل سئول (کره جنوبی)

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

از میان ابرها، هر دو پایتخت این کشورها، از شهر‌های بزرگ منطقه محسوب می‌شوند. ساختمان‌های مرتفع در پیونگ یانگ تقریباً مشابه بلوک‌های آپارتمانی در سئول یا بوسان هستند. مساحت پیونگ یانگ ۱۹۸۴ کیلومتر مربع و مساحت سئول ۳۷۵ کیلومتر مربع است. جمعیت پیونگ یانگ ۳.۲میلیون نفر و جمعیت سئول ۹.۸۶میلیون نفر است.

۲. چشم انداز رایج

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

هر دو شهر منظره زیبایی از رودخانه «هان» را نشان می‌دهند که چشم انداز تقریبا مشابهی دارند. نسبت خودکشی در کره جنوبی بسیار بالاست و مخصوصاً خودکشی با پرش از روی پل در این کشور رایج است. دلیل آن هم به این موضوع برمی‌گردد که بسیاری از افراد نمی‌توانند رقابت‌های موجود در کره جنوبی را تحمل کنند، زیرا هدف همه‌ی افراد در این کشور موفقیت است و برای رسیدن به آن بسیار تلاش می‌کنند.

۳. مرکز شهر

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

محله‌های تجاری هر دو پایتخت تقریبا مشابه هستند. همچنین بزرگترین استادیوم جهان در پیونگ یانگ کره شمالی ساخته شده است و ۱۵۰هزار صندلی دارد و برای انواع مختلفی از ورزش‌ها استفاده می‌شود.

۴. سکونت

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

جالب است بدانید که مردم کره شمالی برای داشتن خانه یا آب و برق هزینه‌ای را پرداخت نمی‌کنند. پس از ازدواج به همه زوج‌ها خانه رایگان داده می‌شود. از سوی دیگر، در کره جنوبی یک آپارتمان کوچک می‌تواند تا حدود ۱۸۰هزار دلار هزینه بردارد!

۵. مُد

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

باور‌های اشتباه فراوانی درباره مد در کره شمالی وجود دارد: به عنوان مثال، زنان نمی‌توانند شلوار بپوشند و یا فقط می‌توانند معدود مدل مو‌های خاصی را داشته باشند. ولی در حقیقت مردم این کشور می‌توانند از فروشگاه‌های بین‌المللی یا چینی لباس‌های مد روز را خریداری کنند. اگرچه نمی‌توان این کشور را با کره جنوبی که از کشور‌های پرچم‌دار دنیا در زمینه مد است و در ۵۰ سال اخیر پیشرفت‌های چشمگیری را در این زمینه داشته است، مقایسه کرد. به هر حال، مردمان کره شمالی به طور میانگین ۵ سانتیمتر از همسایگان جنوبی خود کوتاه قدتر هستند.

۶. آموزش

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

آموزش در کره شمالی به یک سال مدرسه مقدماتی و ۱۰ سال تحصیلات اجباری برمی‌گردد. پس از آن، افراد نخبه و فرزندان ثروتمندان وارد دانشگاه می‌شوند و بقیه افراد به دنبال کار می‌گردند. ادبیات غرب و جغرافیا جزء برنامه‌های درسی آن‌ها محسوب می‌شود، اما برای نشان دادن زندگی غربی معلمان عمدتا از کشور‌های آفریقایی استفاده می‌کنند. در کره جنوبی تحصیلات، ۱۲ سال به طول می‌انجامد و دانشگاه‌های بومی این کشور ازجمله معتبرترین دانشگاه‌های جهان هستند که بسیاری از دانشجویان کشور‌های مختلف آرزوی تحصیل در این دانشگاه‌ها را دارند.

۷. استخدام

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

همان‌طور که می‌بینید ۷۰ سال فاصله نمی‌تواند عادت‌های قدیمی را از بین ببرد. در کره شمالی حقوق روزانه افراد ۳ دلار به همراه غذای رایگان است. متوسط حقوق در کره جنوبی حدود ۱۰۰۰ برابر بیشتر از کره شمالی است. علاوه بر این کسانی که در کره شمالی کار می‌کنند، معمولا هیچ استراحتی در طول هفته ندارند و ۷ روز هفته را مجبور هستند که کار کنند.

۸. فرهنگ

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

در طول تاریخ فقط دو نفر از کره جنوبی به کره شمالی مهاجرت کرده اند. در حالی که بیش از ۲۳هزار نفر از کره شمالی به کره جنوبی فرار کرده اند. در حقیقت بسیاری از افرادی که از کره شمالی فرار می‌کنند پس از گذشت حدود ۳ ماه به زندگی مدرن خو می‌گیرند. واقعیت جالب دیگر این است که کره شمالی از تقویم رایج استفاده نمی‌کند. آن‌ها تقویم خود را به نام «داچه» دارند. این کشور از سال ۱۹۹۷ میلادی شروع به استفاده از آن کرد. این تقویم بر اساس روز تولد کیم ایل سونگ است و سال ۲۰۱۷ طبق تقویم آن‌ها سال ۱۰۶ است.

۹. غذا

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

در کره شمالی قحطی وجود ندارد، اما کمبود میوه و سبزیجات کاملاً مشهود است، به همین دلیل سیب و کلم به شدت در این کشور محبوب هستند. کمبود غذا‌های غنی از پروتئین موجب شده است که مردم کره شمالی در مقایسه با همسایگان جنوبی خود قد کوتاه‌تری داشته باشند. برای جبران کمبود پروتئین، مردم کره شمالی قورباغه و لاک‌پشت شکار می‌کنند. غذای اصلی کره شمالی به اصطلاح برنج ذرت است. فروشنده‌های مواد غذایی خیابانی، سوسیس، بستنی، پاپ کورن و گوشت بخارپز می‌فروشند. در حالی که در سئول نه تنها غذا‌های سنتی و ملی مختلف بلکه غذا‌های اروپایی هم سرو می‌شوند.

۱۰. حمل و نقل عمومی

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

شایعات غلط رایج بیان می‌کنند که در پیونگ‌یانگ تنها ۳ ایستگاه مترو وجود دارد که تنها توسط خارجی‌ها استفاده می‌شوند. اما این قضیه درست نیست و سیستم متروی کره شمالی چند سال پیش از متروی سئول ساخته شده است و تمام افراد می‌توانند از آن استفاده کنند. البته عموم نمی‌توانند در کره شمالی ماشین شخصی داشته باشند و فقط مقامات نظامی و دولتی هستند که ماشین به آن‌ها اعطا می‌شود. به همین دلیل مردم معمولاً از وسایل نقلیه عمومی یا دوچرخه استفاده می‌کنند.

۱۱. تکنولوژی

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

تصور نکنید که مردم کره شمالی هیچ دستگاه هوشمندی ندارند. کره شمالی کارخانه‌ها و تولیدی‌های خود را دارد که تلویزیون، لپ‌تاپ و تلفن‌های هوشمند تولید می‌کنند. البته تلفن‌های هوشمند آن‌ها در چین تولیدشده و در کره شمالی عرضه می‌شوند. گرچه افراد کمی هستند که پول کافی برای خرید این دستگاه‌ها را دارند و آن‌ها هم مجبورند مجوز دولتی را برای مالکیت چنین دستگاهی را بگیرند. همچنین شایعات زیادی درباره دسترسی به اینترنت در کره شمالی وجود دارد. آخرین آمار‌ها نشان می‌دهند که ۸۱.۵درصد مردم در کره جنوبی کاربر اینترنت هستند، در حالیکه این عدد در کره شمالی تنها ۰.۱درصد است.

۱۲. اوقات فراغت

تغییرات چشمگیر کره شمالی و جنوبی ۷۰ سال پس از جدایی

اشتباه نمی‌کنید، کره شمالی هم زمین‌های گلف دارد. البته شهروندان عادی قادر به انجام این بازی نیستند. آن‌ها حتی نمی‌دانند که گلف چیست! البته پارک آبی «مون سو» برای همه در کره شمالی شناخته شده است. این پارک در سال ۲۰۱۳ افتتاح شد و مساحت آن بیش از ۳۷ هکتار است و همه مردم می‌توانند از آن استفاده کنند. به طوری که واشنگتن پست این پارک را یکی از جالب‌ترین پارک‌های آبی دنیا معرفی کرده است.

نتیجه‌گیری

کشور کره شمالی ممکن است که یکی از بسته‌ترین و سری‌ترین کشور‌های دنیا باشد، اما شما نباید تمام شایعات را درباره این کشور باور کنید. همه ما تصویر کره شمالی از فضا را دیده‌ایم که به‌عنوان یک نقطه تاریک نشان داده می‌شود. اما اگر دقت کنید می‌بینید بسیاری از شهر‌های کشور‌های دیگر هم پاک شده و این‌چنین تاریک است.

منبع: BrightSide

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ...

    کره شمالی خواهرخوانده ایران

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ایران شعبه ۲ کره شمالی

    • طراوت

      دقیقا

  • زیتون

    یه زمانی میاد که افغانستان ميشه کره جنوبی و ايران ميشه کره شمالی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کره شمالی همینقدر که تو خاورمیانه نیست یعنی ۱۰ صفر از ایران جلوئه تو و امثالتم بشینید افغانستان و که هنوزم مردمش ول کن ایران نیستن بزرگ کنید سطح مغزیتون اینه

  • سعید

    بالاخره برعکس بقیه خبرهاتون که کاملا شایعه و اغراق آمیز بود یه خبر درست زدید. این خبر تقریبا تمام خبرهای قبلی شما در مورد کره شمالی رو رد میکنه. لطفا خبرها رو فقط کپی نکنید. یکم تحقیق هم بکنید

  • بدون نام

    مطمعنا از ایران بهتره

  • بدون نام

    مطمعنا از ایران بهتره

  • بدون نام

    الان شما داری از کره شمالی دفاع میکنی؟ چقد پول گرفتی برای چاپ این مطلب؟

  • کی پاپر

    فک کنم ۶دف نویسنده این بود که کره شمالی بهتر از کره جنوبیه :/

  • بدون نام

    قابل توجه اینکه بنا به فرموده روزنامه وزین کیهان کره شمالی شده الگوی نظام مقدس جمهوری اسلامی

  • بدون نام

    تا قبل از این مقاله فکر میکردم شرایط ما خیلی بهتر از کره شمالی هست،بعد از خوندن این مقاله مشخص شد که کره شمالی در مقابل وضعیت ما مثل بنز و پراید میمونه و وضعشون بهتر از ماست.الان ایران با این وضعیت تو جهان نمونه هست نه کره شمالی!!!!

  • بدون نام

    پس با این تفاسیر،کره شمالی شدن هم آرزوست

  • بدون نام

    آها فضاسازی مکنید ک خودتونم برید ب او سمت

  • بدون نام

    خوب که چی خیلی از چیزا مال ثروتمندان هست همین بازی گلف و خیلی از ورزشها وتفریحات دیگه وقتی پول نداری تو کره شمالی باشی بهتر چون همه مثل تو هستن

  • بدون نام

    باشه،تونستی راضیمون کنی کنی که در مقابل کره شمالی شدن مقاومت نکنیم و قبولش کنیم چون خیلی چیز بدی نیست.
    اوکی
    حل شد.

  • توحید

    دیکتاتوری چی واقعیت نداره!

  • بدون نام

    پس نتیجه میگیریم کره شمالی بهتر از کره جنوبی است وچقدر هم شبیه ما هستن !!!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منظور این بود کره شمالی هم خوبه اونی نیست که رسانه های غربی تبلیغ میکنن از ایران بهتره

  • SEOUL

    بله بله ، این استامینوفنی بود برای ما که بگیم خدایا شکرت ....

  • بدون نام

    هدف تون چیه ؟
    تشویق ایرانیان به مهاجرت به کره شمالی؟!!!
    خخخخ
    اینجا خودش خواهر کره شمالی یه

  • مصطفی

    این است قدرت فریبندگی ایدئولوژی

  • اسدی

    مقایسه جالبی بود یعنی ما که داریم راه کره شمالی رو میریم اونقدرا هم بد نیست...

  • بدون نام

    مثلدما بدبخت هستند

  • بدون نام

    عکسها که بد نبود

  • بدون نام

    والا همه چیزایی ک راجع به کره شمالی شایعه بودو تو سایت خودتون خوندیم

  • ......

    این دیگه چرته تو کره جونوبی به گفته شما یعنی 90هزار دلار حقوق میدن

  • بدون نام

    باور کردیم! مهاجرت کردند تو راه تیربارون شدن، خجالت بکش

  • بدون نام

    باور کردیم! مهاجرت کردند تو راه تیربارون شدن، خجالت بکش

  • بدون نام

    من جای نویسنده از این چرندیات شرم کردم مثل چین که خبرنگاریو اعدام کرد بخاطر گرفتن عکس از محیط کارخونه ها و کارگاه ها و کارگرهای بدبخت؟ کره شمالی هم خوبه ما هم خوبیم فقط نگران نویسنده هستم که بخاطر نوشتن کمبود میوه و سبزی در کره شمالی اعدام نشه

  • مهمان

    کاش میرفتیم کره شماای حداقلش این بود که بهمون آپارتمان مجانی میدادن

  • بدون نام

    خونه ی رایگان ؟؟؟!!!من میخوام برم کره شمالی هزار سال دیگه هم بگذره با این حقوق وزارت کاری صاحب خونه نمیشم تازه اگر وسط ماه از سوء تغذیه نمیرم

  • ش

    خیلی شبیه هستیم ولی ما مرگ رو به ظلت ترجیح خواهیم داد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج