۹۲۸۴۸۱
۲۸ نظر
۵۰۸۸
۲۸ نظر
۵۰۸۸
پ

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

بیش از ۱۰۰ نوع ادویه در دنیا وجود دارد، و بسیاری از آن‌ها برگ نیستند، مثلا کنجد داخل غلاف رشد می‌کند، زعفران پرچم گل است و فلفل سیاه روی گیاهان بالارونده رشد می‌کند.

برترین‌ها : هرچند ما معمولا کمتر از ۳۰ نوع ادویه مختلف در آشپزخانه استفاده می‌کنیم، اما بیش از ۱۰۰ نوع ادویه در دنیا وجود دارد، و بسیاری از آن‌ها برگ نیستند، مثلا کنجد داخل غلاف رشد می‌کند، زعفران پرچم گل است و فلفل سیاه روی گیاهان بالارونده رشد می‌کند. ما همیشه دوست داریم چیز‌های بیشتری درباره اطرافمان بدانیم، به خصوص درمورد غذاها. در این مطلب ۱۵ چاشنی محبوب را می‌بینید که قبل از اینکه وارد قفسه‌های فروشگاه شوند چه شکلی بودند.

کنجد

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

این دانه‌های معطر و ریز سیاه یا سفید که اغلب روی نان یا برخی غذا‌ها می‌بینیم، داخل غلاف رشد می‌کنند. گیاه کنجد که گل‌های سفید یا یاسی دارد، تا ۲.۷ متر رشد می‌کند. در هر غلاف که معمولا بسیار کوچک هستند (حدود ۳ تا ۵ سانتیمتر) صد‌ها دانه کنجد رشد می‌کند. کنجد در آب و هوای گرم و خشک رشد می‌کند، زیرا گیاه بسیار مقاومی نسبت به خشکی است.

زعفران

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

نام این ادویه در زبان یونانی به معنای «رشته» یا «تار» است. ارزشمندترین قسمت زعفران، پرچم‌های قرمز رنگ آن هستند. آن‌ها را باید به سرعت جمع کرد، چون این گل سریع می‌میرد، به همین دلیل زعفران ادویه بسیار گران قیمت و حساسی است.

واسابی

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

بیشترین طرفداران سوشی نمی‌دانند که واسابی یک ریشه است و حتی گاهی ترب کوهی ژاپنی نامیده می‌شود. خود این گیاه برگ‌هایی به شکل قلب و گل‌های سفید کوچکی دارد و ریشه به شکل خمیر و پودر رنده می‌شود. واسابی در جا‌های تاریک و مرطوب رشد می‌کند، اما در باغ هم قابل پرورش است.

هل

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

هل یکی از گران‌ترین ادویه‌های بازار است، به همین دلیل «ملکه ادویه ها» نامیده می‌شود. میوه نارس این گیاه عطر بسیار قوی دارد. آن‌ها را باید جمع و در آفتاب خشک کرد، سپس مرطوب کرد و دوباره خشک کرد. هلِ حاصل، کپسول‌های سه وجهی به طول ۱-۱.۵ سانتیمتر است.

جوز هندی

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

خود درخت جوزهندی واقعا بلند است و ۱۰ تا ۱۲ متر ارتفاع دارد. مهم‌ترین بخش آن، میوه‌های بزرگش هستند که شبیه هلو هستند. وقتی آن‌ها کاملا برسند، از وسط می‌ترکند و هسته آن مشخص می‌شود، سپس هسته‌ها را جمع می‌کنند، خشک می‌کنند و می‌سایند.

فلفل سیاه

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

فلفل‌ها روی گیاهان بالارونده چوبی رشد می‌کنند که در مکان‌هایی مثل آسیا که رطوبت بالا و گرمای پایداری دارند، دور درختان رشد می‌کند و طول آن‌ها به ۱۵ متر می‌رسد. فلفل سیاه گل‌های سفید کوچکی دارد که روی سنبله‌های درازی رشد می‌کنند. این میوه‌های سبز گرد دقیقا همان فلفل سیاه‌هایی هستند که در بازار می‌بینیم.

خردل

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

خردل به خاطر گل‌های زیبایی که دارد زرد رنگ است. این گیاه در مزارع رشد می‌کند و از اواخر سپتامبر تا اوایل اکتبر گل می‌دهد. سپس دانه‌های آن را برداشت و خشک می‌کنند. از دانه خردل بیشتر در آشپزی و داروسازی استفاده می‌شود.

زیره

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

زیره گیاه مقاوم در برابر سرما و عاشق نور و رطوبت است. این گیاه گلدار شباهت زیادی به جعفری دارد. دانه‌ها را قبل از اینکه برسند جمع کرده و سپس در جای خشک و تاریک قرار می‌دهند تا برسد. اما نه تنها از دانه، بلکه از برگ‌های جوان این گیاه هم می‌توانید به عنوان چاشنی استفاده کنید. آن‌ها حاوی موادمعدنی، ویتامین آ و سی و روغن هستند.

بادیان ختایی

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

این درختچه‌های همیشه سبز، بادیان ختایی یا انیسون ستاره‌ای نامیده می‌شوند، هر یک از شاخه‌های این ستاره قهوه‌ای دانه‌های معطری را در خود پنهان کرده اند. علاوه بر این، همه بخش‌های این درختچه از جمله ریشه، همان بوی دلپذیر را دارند. خود میوه تعداد غلاف کوچک است که در یک غلاف ستاره‌ای بزرگتر قرار گرفته است. پس از رسیدن میوه، کپسول‌ها می‌ترکند و دانه‌ها آشکار می‌شوند.

کیپر

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

کیپر‌ها غنچه‌های گلی هستند که روی بوته‌های کوچک با ساقه‌های بلند رشد می‌کنند. این گیاه در دوره گل‌دهی گل‌های صورتی و سفید زیبایی می‌دهد. کیپر هرگز به صورت خام خورده نمی‌شود، آن‌ها معمولا در ترشی یا شور استفاده می‌شوند.

زردچوبه

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

زردچوبه نه تنها یک ادویه معروف جهانی است، بلکه یک گیاه گلدار زیبا است. تامین کننده اصلی زردچوبه جهان هند است. این ادویه در واقع یک ریشه است. این ریشه را از زمین خارج کرده و یه دقیقه در آبجوش می‌گذارند. این کار سلول‌های ریشه را فعال می‌کند و شروع به ترشح یک ماده نارنجی می‌کند. پس از آن ریشه را خشک می‌کنند و به شکل پودر درمی آورند.

وانیل

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

وانیل روی تاک‌های دائمی رشد می‌کند و بومی آمریکای مرکزی است. از دوران باستان، مردم بومی مکزیک غلاف‌های وانیل را جمع می‌کردند و آن را به نوشیدنی‌هایی که از درخت کاکائو تهیه می‌کردند اضافه می‌کردند. وانیل معمولا خشک و پودر می‌شود.

میخک

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

میخک‌ها غنچه‌های معطر خشک شده درخت میخک گرمسیری هستند. فقط از غنچه‌های بازنشده برای تهیه ادویه استفاده می‌شود. این درخت دو بار در سال گل می‌دهد، اما محصول زیادی به بار می‌آورد، به همین دلیل قیمت این ادویه بالا نیست.

رزماری

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

رزماری بومی منطقه مدیترانه است و به عنوان «شبنم دریا» ترجمه می‌شود. رزماری روی بوته‌های چوبی همیشه سبز با برگ‌های سوزنی رشد می‌کند. این ادویه از غنچه‌های کوچک بوته تهیه می‌شود که باید خشک و پودر شود.

مریم گلی

ادویه‌های مورد علاقه‌تان را قبل از ورود به بازار ببینید

مریم گلی در فضا‌های باز، تپه‌ها و حاشیه نهر‌ها و رودخانه‌ها و روی درختچه‌های ۳۰-۴۰ سانتیمتری رشد می‌کند. این گیاه گل‌های آبی-بنفش زیبایی دارد، اما برگ‌های آن است که به عنوان ادویه استفاده می‌شود. از مریم گلی نه تنها در آشپزی بلکه در پزشکی هم استفاده می‌شود.

منبع: brightside

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    جالب بود

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خدا رو شکر بچه شهرستانم حداقل 7 تا از اینا رو دیدم نیومدم بگم جالب بود. بابا شهری ها تهرونی دا ندید بدیدا

  • بدون نام

    بسیار عالی بود

  • بدون نام

    چه جالب، چه باحال خیلی خوب بود ممنون

  • ToTo

    عالی بود

  • شهروند

    جالب بود،ممنون

  • بدون نام

    کیپر و کنجد ادویه هستن؟!؟!؟

  • بدون نام

    عکس هل مربوط به هل باد است نه هلی که معطر است

  • بدون نام

    به کیپر در زبان محلی شفلح میگویم محلی اعراب خوزستان ،لجکی هم گفته میشود و به موقع رسیدن مانند هندوانه و داخل آن قرمز رنگ با دانهایی سیاه که میوه آن بسیار شیرن و خوشمزه است و دانهایی آن تند مزه میباشد ، هنگام رسیدن کامل شکافته میشود و داخل آن نمایان میشود .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه کیپر با اونی که میگی فرق داره فقط شبیهن

  • بدون نام

    تو دهات شما به کنجد میگن ادویه

    پاسخ ها

    • ناشناس

      مهم نیس دهات اونا چی میگن، مهم اینه که یه روز دهاتیا کار نکنن، توی بی ریشه و بی اصل و نسب از گشنگی میمیری

    • سنا

      متاسفم برای لحن بیانت

    • بدون نام

      دهاتیا نباشن ریشه ی نداشته ی امثال تو منقرض میشه پلشت

  • دریا

    چقدر زیبا ممنون از مطالب آموزندتون

  • بدون نام

    جالب بود مرسی

  • مهدی

    ما زیره می کاریم ، گیاهش این شکلی نیست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      درسته گیاه زیره گلاش زرده

  • بدون نام

    خوشبختانه ما کنار خونه مون یه زمین هست که هر سال کلی گل خردل در میاد ولی معمولا دونه هاش رو نمی چینیم. خردل زرد هستند.

  • بدون نام

    عالی و جالب

  • بدون نام

    جوز هندی سابیده سمی میشه انگار باید همون موقع غذا پختن هر چقدر لازمه رنده ریزش کرد

  • بدون نام

    وانیل بسیار گرونه و تو ایران پیدا نمیشه و تو ایران همشون طعم دهنده شیمیایی هستن و مصرفش خوب نیست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ب نطرت تو ایران چی اصله؟؟؟ روغن پالم؟؟؟تراریخته؟؟...

  • بدون نام

    عزیزم کنجد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جانم

    • بدون نام

      خوبی؟

  • بدون نام

    ادویه ها را بهتر است که خودمان اسیاب کنیم که خالص و سالم باشه و اسیاب شده های بازار ناخالصی دارند.

  • بدون نام

    وانیلی که تو بازاره گیاهی نیست،از فرآورده های نفتیه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج