ماجرای الهامبخش افرادی که به خاطر محیط زیست جنگیدند
مشکلات محیط زیستی هر روز بیشتر و بیشتر میشوند، جنگلهای برزیل میسوزند، یخچالهای قطبجنوب ذوب میشوند و اقیانوسها پر از پلاستیک میشوند. اما برخی افراد نمیتوانند این چیزها را تحمل کنند.
کامیونهای مک دونالد با روغنهای استفاده شده رستورانها کار میکنند
از سال ۲۰۰۷، مک دونالد با به کار گیری روغن استفاده شده در آشپزخانههای خودسوختزیستی تولید میکند. بعد از جمعآوری روغن از رستورانها، آن را تصفیه کرده و به مکانهای مخصوص باریافت میفرستند. سپس این سوخت در ۴۲درصد از اتومبیلهای این شرکت استفاده میشود. چند شرکت اروپایی هم از آن برای حمل و نقل خود استفاده میکنند.
در توکیو، جزایری از جنس زباله ساخته شده اند
ساکنان توکیو به تفکیک زباله اهمیت زیادی میدهند: راهنمای زباله آنها ۲۴ صفحه است! بیشتر زبالههای ژاپن سوزانده میشود و دود آن قبل از ورود به جو کاملا تصفیه میشود. خاکستر زبالههای سوخته هم برای تولید آسفالت و بتن استفاده میشود. زبالههایی که سوزانده نمیشوند به قطعات کوچک تقسیم شده و در لایههای بسیار ضخیم قرار داده میشوند و از آنها برای ساخت جزایر میان خلیج توکیو استفاده میشود.
بنیانگذاران استارتآپ «LucidEnergy» در پورتلند، در ایالت اورگان روش جدیدی برای دستیابی به انرژی پاک دارند. آنها توربینهای مدور داخل لولههای آب بزرگ قرار داده اند. توربینها با حرکت آب میچرخند و برق تولید میکنند. پیش بینی میشود تا ۲۰ سال آینده، این لولهها به ارزش ۲میلیون دلار انرژی تولید کنند.
در هنگکنگ منابع کافی آب شیرین وجود ندارد به همین دلیل در ۱۵۰ سال گذشته، از منابع آب استانهای همجوار استفاده شده است. برای حل این مشکل، مسئولین هنگکنگ یک سیستم فاضلاب جداگانه ساختند که فقط از آب دریا استفاده میکند. این کار مقدار زیادی از آب شیرین را ذخیره میکند و فاضلاب شور هم برای حیات دریایی کمتر ضرر دارد.
در اندونزی، میتوانید به جای بلیت اتوبوس زباله بدهید
شهروندان سوروبویو در اندونزی میتوانند به جای بلیت اتوبوس، زباله پلاستیکی بدهند و آن را با خود به مکانهای مخصوص بازیافت در ایستگاههای اتوبوس ببرند. این کار فرآیند تفکیک زباله را راحتتر میکند و تعداد وسایل نقلیه شخصی را در خیابانهای شهر کاهش میدهد.
در سوئیس، کارخانهای وجود دارد که کربندیاکسید را از هوا میمکد
در نزدیکی زوریخ کارخانهای وجود دارد که فیلترهای خاصی برای مکش کربندیاکسید از اتمسفر دارد. این گاز بعدا برای پرورش گیاهان، تولید نوشابه و ... استفاده میشود. این کارخانه قصد دارد هر سال ۹۰۰ تن کربندیاکسید از هوا جمع کند.
سوئد بزرگترین صادرکننده چوب است، اما هر سال درختان بیشتری در آن رشد میکنند
جنگلها بیش از نیمی از مساحت سوئد را تشکیل میدهند و وقتی یک درخت قطع میشود، سه درخت جدید به جای آن کاشته میشود. علیرغم اینکه جنگل زدایی عظیمی در این کشور وجود دارد، تعداد جنگلهای سوئد در ۱۰۰ سال اخیر دو برابر شده و همچنان در حال افزایش است.
بسته بندی خوراکی
حلقههای پلاستیکی که برای کنار هم قرار دادن قوطیهای نوشیدنی استفاده میشود، یکی از بزرگترین مشکلات موجودات دریایی هستند: آنها به پرندگان اجازه پرواز نمیدهند، فُکها را خفه میکند و به لاک لاکپشتهای دریایی آسیب میزنند. یک استارتآپ شروع به ساخت این حلقهها از مواد ۱۰۰درصد تجزیهپذیر کرده که ماهیها و سایر حیوانات میتوانند آنها را بخورند.
در مسکو، میتوانید در ازای زباله، بلیت موزه یا سینما بگیرید
پروژه «هنر برای محیط زیست» مردم مسکو را تشویق به مبادله زبالههایشان با بلیت سینما، تئاتر، موزه یا کنسرت میکند. مردم باید حداقل یک کیلوگرم آلومینیوم و ۲ کیلوگرم کاغذ، شیشه، یا پلاستیک برای بازیافت بدهند. این زبالهها در ۱۰ جای مختلف بازیافت میشوند.
بعد از اینکه داوطلبان ۵هزار تن زباله را از ساحل ورسووا در هند جمع کردند، لاکپشتها برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته برای تخمگذاری به آن بازگشتند.
نظر کاربران
در ایران هر کاری کنی بازم میزنن تو سرت...
پاسخ ها
نخیر اشتباه فکر میکنی
درایران اگه بخای انرژی پاک هسته ای داشته باشی یه عده میگن توکه نفت داری هسته ای میخای چیکار برو مزاکره کن
اگه آشغال جمع کنی میگن پس وظیفه شهرداری چیه؟
انرپری خورشیدی تو خونت میزاری میگن نفتو میدزدن جاش خورشیدی مزارن برا ما
پلنگو میکشن میگن چرا گوسفندامونو کشت
مک دونالده آمریکایی که کشورش از ایران نفت بیشتر داره نفت نمیسوزونه
ظروف پلاستیکی نذری ضامن محیط وحش شماست عزیزان
آفرین به هند
ممنون خیلی خوبه این جور مطالب
ایده های جالبی بودند. در کشور سوئد جنگلکاری به صورت تجاری هست. گونه های سریع الرشد کاشته میشه و سر یکسال برداشت میشن مثل صنوبرزارهای کشور خودمون
خیلی خوبه که تو روسیه در ازای زباله یه چیز به درد بخور بهتون می دن. خیلی بهتر از مایع ظرفشویی و صابونه که تو ایران تحویل ملت می دن
فقد آخری
اون دستگاه تولید برق در لوله آب خیلی جالب وبه درد ایران میخوره
پاسخ ها
منم موافقم
بیشتر از این جور مطالب بزارید
ای کاش ما هم از این ایده ها داشتیم فقط تک تک از دست هیچکس کاری بر نمیاد
در ایران هم زحمتکشان مردمی زیادی هستند که به محیط زیست کمک میکنند .