۹۰۳۶۳۵
۳۵ نظر
۶۴۱۵
۳۵ نظر
۶۴۱۵
پ

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

ما چیز‌های زیادی درباره قرون وسطی (قرن‌های ۱۴ و ۱۵ میلادی) می‌دانیم. جنگ‌های صلیبی، جنگ‌های جانشینی، مرگ سیاره و بسیاری از واقعیت‌های جالب دیگر که می‌توانید در کتاب‌ها، فیلم‌ها و مقالات بیابید. اما متاسفانه درباره افرادی که در این دوره زندگی می‌کردند، اطلاعات کمی داریم.

برترین‌ها : ما چیز‌های زیادی درباره قرون وسطی می‌دانیم. جنگ‌های صلیبی، جنگ‌های جانشینی، مرگ سیاره و بسیاری از واقعیت‌های جالب دیگر که می‌توانید در کتاب‌ها، فیلم‌ها و مقالات بیابید. اما متاسفانه درباره افرادی که در این دوره زندگی می‌کردند، اطلاعات کمی داریم. در این مطلب با زندگی مردم این دوران بیشتر آشنا خواهیم شد.
  • هیچ کلمه یا عبارتی برای خواستگاری از زنان وجود نداشت. رضایت با دادن و گرفتن یک هدیه نشان داده می‌شد. این هدیه می‌توانست هرچیزی باشد، اما در بیشتر موارد حلقه بود. اگر زنی هدیه را از مردی قبول می‌کرد، به این معنا بود که حالا ازدواج کرده اند.
  • طلاق هم به معنای امروزی آن رایج نبوده است. تنها راه پایان دادن به ازدواج، اثبات این مساله بود که هیچوقت این ازدواج قانونی نبوده است. یکی از دلایل می‌توانست این باشد که زن و شوهر بعد از ازدواج فهمیده اند که خویشاوند هستند یا اینکه یکی از همسران مسیحی نبوده است. علاوه بر این، اگر ثابت می‌شد که یکی از همسران قبلا با فرد دیگری ازدواج کرده (که با توجه به رسم خواستگاری و ازدواج، کار سختی نبوده) زوجین می‌توانستند از هم جدا شوند.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

  • افراد عادی برای ازدواج به هیچ مراسم رسمی نیاز نداشتند و برای اینکه زن و شوهر شوند، فقط باید رضایت کلامی خود را به یکدیگر اعلام می‌کردند. در انگلستان قرون وسطی، برخی از زن و مردها در مقابل کلیسا ازدواج می‌کردند تا این فرآیند را معنوی کنند و برکت خداوند شامل حالشان شود. حتی بعد از اینکه شورای ترنت (Trent )، یکی از مهم‌ترین شوراهای سراسری کلیسای کاتولیک در سال‌های ۱۵۴۵-۱۵۶۳، تصمیم گرفت که حضور کشیش در ازدواج ضروری باشد، این قانون توسط همه رعایت نمی‌شد.
  • قبل از سال ۱۲۱۵ قانونی وجود داشت که طبق آن، هر زوجی که پدر پدر پدر پدر پدر پدربزرگشان مشترک بود، خویشاوند نزدیک به حساب می‌آمدند و نمی‌توانستند ازدواج کنند. از آنجا که درآوردن شجره‌نامه افراد کار واقعا سختی بود، چهارمین شورای کلیسای کاتولیک تصمیم گرفت این قانون را ساده کند و به داشتن پدر پدر پدربزرگ مشترک اکتفا کند. اما این قانون در ازدواج‌های سلطنتی اعمال نمی‌شد که با توجه به منافع دولت تعیین می‌شدند. مثلا در سلسله هابسبورگ: اعضای خانواده به دلیل ازدواج‌های متعدد با محارم، بیماری‌های جسمی و روحی مختلف داشتند.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

  • جالب است که تا پایان قرن چهاردهم، هیچ کلمه‌ای برای «مرد زن مرده» در انگلیسی و سایر زبان‌ها وجود نداشت، اما در بسیاری از اسناد به کلمه «بیوه» برای زنان اشاره شده بود. این امر با این واقعیت ارتباط داشت که مردی که همسرش را از دست داده، برخلاف زنی که شوهرش را از دست داده، حق داشت دوباره ازدواج کند. مثلا زن طبق قانون اجازه نداشت تا یک سال دوباره ازدواج کند و همه فرزندانی که تا یک سال بعد از مرگ شوهرش به دنیا می‌آمدند حق داشتند ادعای وراثت کنند.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

  • در پایان قرن چهاردهم، یک نفر کتابی برای راهنمایی همسر جوان آینده‌اش نوشت. طبق این کتاب، او باید شوهرش را تحسین کند، عاشق او باشد، همیشه به او لباس‌های تمیز بدهد و آشپز و خانه‌دار خوبی باشد. سپس مرد قبول می‌کرد به خانه برگردد و به زنان دیگر نگاه نکند.
  • در «پی‌یرز شخم‌زن» که توسط ویلیام لانگلند در قرن چهاردهم نوشته شده، سطرهایی وجود دارد که می‌گوید فقط سه چیز می‌تواند مرد را از خانواده دور کند یا او را به سمت یک زن دیگر سوق دهد: سقفی ک نشت می‌کند، آتشی که دود می‌کند و همسر لجبازی که تنبیه نشده،؛ زبان او مرد را فراری می‌دهد.
  • در آلمان، سنتی به نام دوئل زناشویی وجود داشت که هدف آن حل اختلافات بین زن و شوهر بود. آن‌ها لباس‌های تنگ می‌پوشیدند، اما زن یک مزیت داشت: شوهرش در یک سوراخ قرار می‌گرفت، یک دستش پشت کمرش بسته می‌شد و ۳ چوب به او داده می‌شد. اما زن اجازه داشت هر طرف می‌خواهد حرکت کند و یک کیسه پر از سنگ داشت.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

  • متاسفانه خشونت خانگی بسیار عادی بود. علاوه بر این، چیز‌هایی که امروزه به شدت ممنوع هستند، در گذشته مجاز بودند. در سال ۱۳۲۵، یک نفر در پاریس به قتل همسرش محکوم شد و سپس تبرئه شد. او در دادگاه گفت که اتفاقی همسرش را با چوب بیلیارد زده و همسرش به خاطر ضربه نمرده، بلکه چون نتوانسته به خوبی از زخم مراقبت کنه مرده است. علاوه بر این ادعا کرد که همسرش سزاوار این مرگ بوده چون مدام در ملا عام از او عیب‌جویی می‌کرده است.
  • برخلاف تصور عامه، شکار جادوگران در قرون وسطی نبوده و بعد‌ها به وجود آمده است. در کتاب مشهور «پتک جادوگران» که در سال ۱۴۸۶-۱۴۸۷ توسط کشیش هاینریش کرامر نوشته شده، او تلاش می‌کند ثابت کند که جادوگران وجود دارند، در حالی که کلیسای کاتولیک آن را انکار می‌کند. دلیل نوشتن این کتاب کینه او به اسقف اینسبورک بود که زنانی را که توسط کشیش متهم به جادوگری شده بودند، تبرئه می‌کرد.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

  • پزشکان قرون وسطایی فکر می‌کردند که بیماری‌های روانی ناشی از عدم تعادل ۴ مایع اساسی در بدن است: لنف، صفرای زرد، خون و صفرای سیاه. این نظریه درباره مایعات توسط بقراط مطرح شد و توسط گالن توسعه یافت که بین این مایعات و مزاج انسان روابطی را مشاهده کرد. طبق این نظریه، در مزاج بلغمی، لنف، در مزاج سودایی، صفرای زرد، در مزاج دموی، خون و در مزاج صفراوی، صفرای سیاه برتری دارد. تصور می‌شد ایجاد تعادل بین این مایعات بیماری روانی را درمان کند. بنابراین پزشکان از ادرارآورها، استفراغ‌آور‌ها و حجامت استفاده می‌کردند.
  • بیشتر دارو‌های قرون وسطایی عجیب بودند، اما دستورالعمل‌های موثری هم وجود داشت. مثلا گروهی از دانشجویان مدرن از یک دستور قرون وسطایی برای درمان گل مژه استفاده کردند. آن‌ها پیاز، سیر، شراب و صفرای گاو را ترکیب کردند و بعد از ۹ روز آن را از پارچه صافی رد کردند و با پر روی چشم مالیدند. این درمان واقعا جواب داد و امروزه برای درمان بیماری‌های دیگر، روش‌های قرون وسطایی بررسی می‌شوند.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

  • در قلعه‌های قرون وسطی، کمد‌ها را نزدیک توالت قرار می‌دادند، چون فکر می‌کردند آمونیاک هر حشره‌ای که داخل لباس‌ها باشد، می‌کشد.
  • می‌گویند بانوان قدیم خز می‌پوشیدند و حیوانات خانگی برای گرفتن کک‌ها داشتند. این حشرات بیماری‌های خطرناکی مثل طاعون را پخش می‌کردند و با نیش خود مردم را آزار می‌دادند؛ بنابراین چون لباس‌های زنانه با خز بسیار مد بود و این حشرات را جذب می‌کرد، برخی زنان حیوانات خانگی برای گرفتن کک‌ها داشتند. در نقاشی بانویی با قاقم اثر داوینچی، قاقم را می‌بینید که نمونه‌ای از این حیوانات خانگی است.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

  • در اواخر قرون وسطی در انگلستان، قانونی وجود داشت که می‌گفت همه مردم (عمدتا زنان) که سکوت عمومی را می‌شکستند مجازات می‌شدند. مجازات آن هم بسیار عجیب بود: فرد را روی یک صندلی می‌گذاشتند و چند بار در رودخانه فرو می‌کردند تا آرام شود.
  • باوجود اینکه زنان فرصت تحصیل در قرون وسطی نداشتند، استثنا‌هایی هم وجود داشت. شاعر و نویسنده، کریستین دو پیزان، که از سال ۱۳۶۵ تا ۱۴۳۰ زندگی می‌کرد، بنیانگذار فمینیسم به حساب می‌آید. او در کتاب خود «کتاب شهر بانوان» می‌گوید که زنان از بسیاری جهات با مردان برابرند و ازدواج به خاطر رذایل مشترک بین مردان و زنان از بین می‌رود.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

  • میانگین امید به زندگی زنان در قرون وسطی پایین‌تر از مردان بود. بسیاری از زنان هنگام زایمان به دلیل ضعف ناشی از سوء تغذیه می‌مردند، اما آن‌هایی که زنده می‌مانند تا ۷۰ سال عمر می‌کردند. علاوه بر این، فقدان غذا روی بچه‌ها هم تاثیر می‌گذاشت:، چون شیر مادرشان همه موادمغذی لازم را نداشت، سیستم ایمنی بچه‌ها ضعیف بود و اغلب مدت کوتاهی پس از تولد می‌مردند.
  • زنان در پزشکی مشارکت می‌کردند: مثلا هنگام زایمان به یکدیگر کمک می‌کردند، چون مردان اجازه نداشتند زنان را هنگام زایمان ببینند. گفته می‌شود که نسخه خطی که کل نظریه پزشکی قرون وسطی براساس آن نوشته شده، توسط تروتا سالرنو نوشته شده که در قرن ۱۱ و ۱۲ زندگی می‌کرده است. این نسخه خطی علاوه بر درمان بیماری، روش‌هایی برای خلاص شدن از مو‌های زاید، چین و چروک، لک و خال تجویز می‌کند و نکات و توصیه‌هایی برای رهایی از بوی بد دهان دارد.

حقایقی درباره زندگی در قرون وسطی

منبع: brightside

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    هر جامعه ای که زنان را محدود کند جامعه عقب مانده و بی سر و پایی است
    زنان هم همانند مردان هستند و باید حقوق برابر داشته باشند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آزاد گذاشتن که جامعه این طور به لجن کشیده شده!

    • بدون نام

      اصلا همین طوریا نیست بیشتر عقب افتادگی خیانتها و بی بند باریا نصبت ب زنهاست البته بلانصبت ادم حسابیاش کمتر زنی میتونه درک بالایی داشته باشه ک بتونه ی جامعه کوچک مثل خونواده بچرخونه

    • الی

      من بشخصه باحقوق برابر مخالفم. حقوق برابر یعنی زن ها هم مثل مردها کارای سخت انجام بدن و مردها وظیفه ای درقبال حفاظت از زنها نداشته باشن. خب زن ومرد فرق دارن. حق وحقوق باید منطقی باشه وعادلانه. یادمه یبار یه سخنرانی گوش میکردم میگفت مثلا طرف دوتا بچه داره یکی دانشجوست یکی ده سالشه حقوق برابر اینطوریه که پدر به هردوتا ماهیانه مثلا۱۰۰هزار پول بده، درحالیکه مسلما اون دانشجو نیازش بیشتره،واین عادلانه نیست. پس به حقوق منطقی وعادلانه فکرکنیم نه برابر

    • بدون نام

      درسته ولی متاسفانه بعضی ها حق و حقوق زن رو فقط در آزادی پوشش تعبیر میکنن در حالی که این فقط جزئی از اونه خانم های جامعه ما تو خیلی از زمینه های دیگه محدودیت دارن که بهش توجه نمیشه

    • بدون نام

      ۱۶/۵خودت لجنی دهنتو ببند و چرت نگو

    • بدون نام

      باشه داداش الی

  • الی

    الان یه عده میان میگن بدتر از اینارو همین الان تو ایران داریم! :/

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نداریم؟پس یه سر به شهرای کوچیک حنوبی بزن

    • سودا۶۵۰

      آره خخخخخخ

    • بدون نام

      خخخخ دقیقا

    • بدون نام

      حرف حق رو خیلی ها می گند

    • بدون نام

      حرف حق رو خیلی ها میگند

    • ..

      خب واقعا داریم

    • بدون نام

      خب داريم بگيم نداريم؟
      دروغ بگيم؟

  • بدون نام

    خیلی چیزها رو نگفته مثلا حمام کردن رو بد می دونستند من این رو توی کتابهای خارجی خوندم

  • بدون نام

    چطور الان قوانینشون تغییر کرده،ولی اینجا بازم بیشتر چیزا به نفع مرداس

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جوابش خیلی سادس: چون هنوزم قانون رو مردا مینویسن!

  • بدون نام

    دوران مشکلی بوده.

  • بدون نام

    حقایق عجیب در مورد زندگی الهام مون پر بازدیدتر میشه ها

  • بدون نام

    نقاشی داوینچی چرا جلوی سینه زنه و گوشه ی پایین گردنبند تار شده؟
    تو رو خدا بگید داوینچی دستش چرب بود و زده به تابلو اینطور شده

  • بدون نام

    سلسله هابسبورگ مثل اربایی های قبل اسلام خودمونه ک با محارم خود ازدواج میکردن واقعا دردناکه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هر دورانی سنت و فرهنگ خودشو داشته. حضرت یعقوب همزمان دو خواهر رو به همسری داشته. در حالی که الان گناه بزرگیه و حرامه،حالا چی میگی؟

    • بدون نام

      یعقوب؟پشمام

    • بدون نام

      از کجا میدونی اینطوریا هم نیست حضرت یعقوب فقط از دست شما راحت بود الان هم اوردینش وسط چرا چرت میگی همه پیامبرها اورنده رسالت بودن گرچه کم کم ب مردم رسوندنشون ولی از نظر اخلاق و عقاید در یک سطح بودن بجز ۵پیامبر الوالعظم

  • نسرین

    قرون وسطی دوره سیاه اروپا!

  • بدون نام

    خوبي قرون وسطا به اين بوده كه رفتار مردم باعث گسترش طاعون و شروع رنسانس شد

  • بدون نام

    عزیزان بیاید دیگه مطالب قرون وسطایی این مجله زرد رو نخونیم تا تعداد بازدیدهاش به صفر برسه و مترجم پی ببره داره مسیرو اشتباه می ره و از خواب قرون وسطاییش بیرون بیاد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چیه ناراحتی در مورد اروپا جونت بد بنویسند خود باخته

    • بدون نام

      همه که مثل شما نیستن هویت خودشونو به زودی
      فراموش کنن کاربر 16.05

  • venusesh

    خداروشکر اون دوران زندگی نمی کنم خدایا شکرت

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عوضش این دوران زندگی می کنی برو حالشو ببر!!!

  • بدون نام

    گذشته ها رو ول کنید ببینید الان چی شدن

  • بدون نام

    چقدر سنت ازدواج افراد معمولیشون خوب بوده، رضایت کلامی و والسلام ...
    کاش الانم اینجوری میشد
    چیه برا یه مراسم کلی باید بدویی، آخرشم که همه اومدن خوردن و رفتن و پولاتم خرج شد کلی حرف و حدیث میزنن پشت سرت ...

  • طراوت

    نجفی هم زنش رو کشت و تبرئه شد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج