دانستنیهای جالب درباره خوراکیها که نمیدانستید!
سیستم غذایی ما جذاب است. از دانشمندانی که با کره بادام زمینی الماس ساختند تا دانههای انگوری که در مایکروویو به گلوله تبدیل شدند، در این مطلب دانستنیهای عجیب و جذابی درباره موادغذایی میخوانید.
زمانی فکر میکردند کچاپ خواص درمانی دارد و میتواند اسهال و سایر بیماریها را درمان کند
در اوایل دهه ۱۸۰۰، فکر میکردند گوجه خواص درمانی دارد. در دهه ۱۸۳۰ پزشکی در اوهایو ادعا کرد که گوجهفرنگی اسهال و سوءهاضمه را درمان میکند و طرز تهیه نوعی کچاپ گوجه را منتشر کرد که خیلی زود به قرص تبدیل شد.
بسیاری از پنیرهای رنده شده و غلات حاوی سلولز (پالپ چوب) هستند
سلولز که اساسا خاک اره است، اغلب در پنیرهای رنده شده مختلف و غلات برای پیشگیری از بهم چسبیدن آنها استفاده میشود.
فلفل دلمهای سبز، زرد و قرمز ،یک گیاه نیستند
این سبزیجات همیشه یک گیاه نیستند. اگرچه برخی فلفل سبزها، فلفل قرمز نرسیده هستند، اما فلفل دلمهای سبز، قرمز، همگی گیاهان منحصر به فردی با دانههای متفاوت هستند.
خوراکیهایی مثل سس رنچ یا خامه قهوه حاوی دیاکسید تیتانیوم هستند که در رنگ، پلاستیک و کرم ضدآفتاب هم یافت میشود
تیتانیوم دیاکسید یک افزودنی خوراکی است که در انواع موادغذایی مثل سس رنچ، آیسینگ و پودر قند یافت میشود. از این ماده اغلب برای سفید کردن استفاده میشود و به همین دلیل در چیزهایی مثل رنگ، ضدآفتاب و پودرلباسشویی هم یافت میشود. اگرچه سازمان غذا و دارو آن را بیخطر میداند، اما تحقیقات جدیداین ماده شیمیایی را با بیماریهای التهابی روده مرتبط میداند، و آژانس بین المللی تحقیقات سرطان آن را به عنوان «احتمال سرطانزایی برای انسان» دسته بندی کرده است.
تعداد ردیفهای بلالها معمولا برابر است
تعداد ردیفهای همه بلالها تقریبا یکسان است: معمولا ۱۶ ردیف.
یک برگر ممکن است حاوی صدها گاو مختلف باشد
همبرگرها تقریبا همیشه ترکیبی از حیوانات مختلف هستند. گوشت چرخ شدهای که در سوپرمارکتها میخریم هم ترکیبی از گوشت گاوهای مختلف هستند.
دانشمندان میتوانند کره بادام زمینی را به الماس تبدیل کنند
دانشمندان آلمانی کشف کردند که چون کره بادام زمینی سرشار از کربن است، میتوان آن را به الماس تبدیل کرد. فقط باید اکسیژن را از کربن دیاکسید موجود در کره بادام زمینی استخراج کنید و سپس فشار بسیار زیادی به کربن باقیمانده اعمال کنید.
شکلات سفید در واقع شکلات نیست
شکلات سفید حاوی ترکیبات شکلات واقعی نیست و از ترکیب شکر، محصولات شیر، وانیل، لسیتین و کره کاکائو تشکیل میشود.
اسنکهای میوهای و اتومبیلها با یک نوع موم پوشیده میشوند
آیا تا به حال فکر کردید که پاستیلها چطور براق میشوند؟ آنها را با موم کارنوبا میپوشانند، همان مادهای که برای براق کردن خودروها استفاده میشود.
کرانبری رسیده مثل توپ پلاستیکی میپرد
کشاورزان و مشتریان برای اینکه ببینند کرانبری رسیده، پریدن آن را آزمایش میکنند.
در سال ۱۹۰۵ پسربچه ۱۱ سالهای به نام فرانک اپرسون مخلوطی از نوشابه و آب را یک شب بیرون گذاشت. مخلوط او یخ زد و به بستنی یخی تبدیل شد. اپرسون اختراع خود را «Epsicle» نامید و فروش آن در ساحل نپتون سانفرانسیسکو در تابستان آغاز کرد. وقتی اپرسون بزرگ شد، فرزندانش اختراع او را پاپسیکل نامیدند.
سالمون پرورشی به شکل طبیعی سفید است و بعدا رنگ صورتی به آن میزنند
سالمونهای وحشی به علت میگوی زیادی که میخورند، به طور طبیعی صورتی هستند، اما سالمونهای پرورشی رژیم غذایی متفاوتی دارند. پرورشدهندگان سالمون برای صورتی کردن ماهیها به غذای آنها کاروتنوئید (رنگدانه گیاهی) اضافه میکنند.
پای سیب آمریکایی نیست
پای در انگلستان قرون وسطی اختراع شد و طرز تهیه امروزی پای سیب با پوسته شبکهای در هلند ایجاد و کامل شد.
سیب زمینی سینگالهای وای فای را جذب و منعکس میکند
هنگامی که بوئینگ میخواست سیگنال وایرلس را در هواپیمای جدید خود در سال ۲۰۱۲ بررسی کند، گونیهای بزرگ سیبزمینی را روی صندلیها قرار داد. سیبزمینی به خاطر آب زیاد و آرایش شیمیایی، سیگنالهای وایرلس رادیویی را مثل انسان جذب و بازتاب میکنند.
رنگ خوراکی قرمز که در دراژه اسکیتلز استفاده میشود از سوسک پخته تهیه میشود
کارمین، یا کارمینیک اسید، یک رنگ خوراکی قرمز رایج است که در اسکیتلز، تنقلاتی با طعم توت فرنگی و تمشک و حتی رژلب یافت میشود. کارمینیک اسید از سوسک له شدهای به نام «Dactylopius coccus» تهیه میشود.
آزتکها از شکلات به عنوان پول استفاده میکردند
آزتکها عاشق شکلات بودند و به گفته سازمان بینالمللی کاکائو، از دانههای کاکائو به عنوان پول استفاده میکردند؛ و حتی مالیات خود را با کاکائو میدادند.
عسل هیچوقت خراب نمیشود
عسل در حالت طبیعی رطوبت کمی دارد و بسیار اسیدی است: دو اصل که در مقابل فساد ماده غذایی مقاومت میکند. در محیط اسیدی و خشکی مثل بطری در بسته، باکتری فورا میمیرد. به همین دلیل باستانشناسان کوزههای عسل هزاران سال پیش را پیدا کردند که هنوز تازه هستند. نمک، شکر و برنج خام هم ماندگاری ابدی دارند.
هویج در اصل بنفش بوده
به گزارش موزه ملی هویج در انگلستان، اولین هویجها شبیه هویجهای امروزی نبودند. آنها بنفش یا سفید با یک ریشه نازک بودند. هویجهای نارنجی که امروز میخوریم، نتیجه جهش ژنتیکی اواخر قرن شانزدهم هستند.
زمانی مردم فکر میکردند گوجهها سمی هستند
در اروپای قرن هجدهم، به گوجه «سیب سمی» میگفتند، چون اشراف بعد از خوردن آنها مریض میشدند و میمردند. آنها نمیدانستند این مسمومیت به خاطر ظرفشان است نه گوجهفرنگی. اسیدیته بالای گوجه فرنگی باعث جدا شدن سرب از ظروف قلعی و در نتیجه مسمومیت سربی میشود.
انگور در مایکروویو منفجر میشود
این یک آزمایش علمی جالب و خطرناک است: اگر دانه انگور را از وسط نصف کنید و آن را در مایکروویو بگذارید، به یک گلوله آتشین از پلاسما و نور تبدیل میشود. ماکروویو از پرتوهای مایکروویو برای تولید گرما استفاده میکند. اگر هیچ چیزی در آن نگذارید یا چیز بسیار کوچکی مثل دانه انگور بگذارید که انرژی کافی جذاب نمیکند، امواج الکترومغناطیس متمرکز میشوند. خود انگور مثل یک آنتن عمل میکند و رسانای برق میشود و گلولههای پلاسمایی کوچک ایجاد میکند.
از کودکی به همه ما گفته اند که آبنبات دندانها را خراب میکند. اما غذاهایی زیادی هستند که از آبنبات مضرترند، مثل کراکر یا تُردَک. چون اسید (نه قند) عامل اصلی پوسیدگی دندان است. تردک به دهان و بین دندانها میچسبد و محیط مناسبی برای رشد باکتریها ایجاد میکند.
جوزهندی افزودنی موردعلاقه خیلی از شماست، اما بیش از حد از آن استفاده نکنید. خوردن جوزهندی بیش از حد اثراتی مثل مواد توهمزا دارد، مثل احساس خروج از بدن، تهوع، سرگیجه و کند کردن فعالیت مغز. برای چنین اثری باید بیش از دو قاشق غذاخوری جوزهندی بخورید، بنابراین جای نگرانی نیست.
این احساس سوزش یک واکنش روانی است، نه فیزیکی. فلفل چیلی حاوی ماده شیمیایی به نام کپسایسین است که به طور طبیعی به گیرندههای درد اعصاب ما میچسبد. مغز فکر میکند شما چیز داغی خوردید، بنابراین صورتتان قرمز میشود و عرق میکند. این تلاش بدن شما برای خنک شدن است، اگرچه دما واقعا بالا نرفته و سوختگی اتفاق نیفتاده است.
نظر کاربران
چ بااااحاااال
پاسخ ها
V اره
فقط خواستی زهرمارمون کنی ها؟
رنگ قرمز سوسک پخته؟؟؟؟واقعا درسته؟
پاسخ ها
اره
من که باورم نمیشه
حالمونو از تمام خوراکی ها بهم زدی برتینها حالا خیالت راحت شد
دلم میخاد دوقاشق جوز هندی رو امتحان کنم!!
اقو نشستم جوز هندی خوردم الان فضام جوزی شدم رفت
پاسخ ها
خخخخخخخ...مسخره...بامزه بود
کسی نمی دونه چطوری میشه به زمان آزتک ها برگشت
از فردا ملت برای توهم بیشتر ، جوزهندی هم مصرف می کنن
تیتانیوم دی اکسید باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده میشه. این موضوع اخیرا ثابت شده
واییی سوسک پخته...
همبرگر های اونا از گوشت گاوه و همبرگرهای ما از گوشت گربه های خیابونی!!!!
مطالب خیلی به درد نخور و بی مصرف و پیش و پا افتاده بودن در ضمن هر کی بهم چیزی بگه خله