۸۵۵۶۵۷
۲ نظر
۵۱۳۲
۲ نظر
۵۱۳۲
پ

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید

زمانی که هواپیما‌ها آسمان جهان را فتح کردند؛ بشر با حرارت و شور فراوانی به دنبال گسترش و ساخت فرودگاه‌های بزرگ و راهبردی بود. ولی همه فرودگاه ها موفق نبوده و نقش چندانی در اتصال شهر‌ها و کشور‌های مختلف نداشتند؛ بنابراین فرودگاه‌های مذکور به دلایل گوناگون رها شده و تمام ساختمان‌ها و... آن‌ها اکنون متروکه وبلااستفاده شدند.

برترین ها - امین نقی‌زاده: زمانی که هواپیما‌ها آسمان جهان را فتح کردند؛ بشر با حرارت و شور فراوانی به دنبال گسترش و ساخت فرودگاه‌های بزرگ و راهبردی بود. به این ترتیب امروزه فرودگاه‌ها نقش مهمی در صنعت حمل‌ونقل جهان داشته و شرکت‌هایی مانند قطرایرلاین، امارات ایرلاین و خطوط هوایی سنگاپور از چندین فرودگاه مختلف برای اتصال نقاط گوناگون کره زمین استفاده می‌کنند.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

اتصال چندین شهر و کشور به واسطه فرودگاه‌ها امکان‌پذیر شده و مردم در نقاط مختلف جهان با مراجعه به فرودگا‌ه‌ها می‌توانند به نقاط گوناگون زمین سفر کنند. ولی همه فرودگاه موفق نبوده و نقش چندانی در اتصال شهر‌ها و کشور‌های مختلف نداشتند؛ بنابراین فرودگاه‌های مذکور به دلایل گوناگون رها شده و تمام ساختمان‌ها و... آن‌ها اکنون متروکه وبلااستفاده شدند.

حالا ما می‌خواهیم که شما را با ۱۷ فرودگاه متروکه جهان آشنا کنیم و برای شما از داستان به پایان رسیدن حیات برخی از فرودگاه‌های مهم و کاربردی جهان بگوییم. پس با برترین‌ها همراه باشید!

فرودگاه بین المللی دونتسک اوکراین

در ۱۰ کیلومتری شمال غربی شهر دونتسک؛ خرابه‌های فرودگاه بین‌المللی دونتسک اوکراین قرار دارد. این فرودگاه در سال ۲۰۱۴ بمباران شد و اوکراین یکی از مهم‌ترین فرودگاه‌های خود را از دست داد.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

هنوز می‌توان برج مراقبت هوایی فرودگاه دونتسک را با زخم‌های جنگی دید و اشک ریخت! به نظر می‌رسد که هیچ‌گاه فرودگاه بین‌المللی دونتسک به روز‌های اوج خود باز نگشته و بهتر است که دولت اوکراین به فکر ساخت یک فرودگاه جدید باشد.

فرودگاه RAF Binbrook انگلستان

نیروی هوایی سلطنتی انگلستان در جنگ جهانی دوم، از فرودگاه‌های غیرقانونی برای انجام حملات خود به نیرو‌های آلمان نازی استفاده می‌کرد. اما اکنون این فرودگاه‌ها فراموش شده و کمتر کسی به سراغ آن‌ها می‌رود. یکی از فرودگاه‌های مذکور RAF Binbrook نام داشت که تا پایان دهه ۱۹۸۰ از آن استفاده شد. ولی دیگر فرودگاه RAF Binbrook کاربردی برای انگلستانی‌ها نداشت و در نهایت این فرودگاه را تعطیل کردند.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

مدتی گذشت و عوامل ساخت فیلم‌سینمایی Memphis Belle از فرودگاه RAF Binbrook برای ضبط صحنه‌های فیلم خود استفاده کرده و برای دقایقی خاطرات روز‌های اوج فرودگاه متروکه را زنده شد!

فرودگاه گویان فیلیپین

یک منطقه ویژه روستایی در منطقه سامار شرقی فیلیپین برای مدتی میزبان هواپیما‌های آمریکایی بود. در این منطقه فرودگاه گویان با پوشش گیاهی سبز و در ساحل شرقی اقیانوس آرام قرار داشت.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

این فرودگاه نقش ویژه‌ای در عملیات امدادرسانی بین‌المللی به قربانیان یکی از بدترین طوفان‌های تاریخ فیلیپین داشت؛ ولی پس از پایان طوفان دیگر کسی از فرودگاه گویان یاد نکرد و این فرودگاه هم فراموش شد!

فرودگاه بین‌المللی Stapleton، دنور ایالات‌متحده آمریکا

فرودگاه بین‌المللی Stapleton از سال ۱۹۲۹ تا ۱۹۹۵ فعال بود و قاره‌های مختلف را به یکدیگر متصل می‌کرد. ولی گسترش پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی Stapleton برای ساکنان دنو خوب نبود و آن‌ها از سر و صدای فراوان هواپیما‌ها شکایت داشتند!

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

شکایت و نارضایتی اهالی دنو و ساکنان نزدیک فرودگاه بسیار فراوان بود و در نهایت مسئولان دنو تصمیم به تعطیلی فرودگاه بین‌المللی Stapleton گرفتند. اما اکنون ساختمان و برج مراقبت ۱۲ طبقه‌ای آن پابرجا بوده و تبدیل به یک رستوران جالب شده است!

فرودگاه فلوید بنت فیلد، نیویورک ایالات‌متحده آمریکا

فرودگاه فلوید بنت فیلد در جنوب شرقی بروکلین و در امتداد ساحل خلیج جامائیکا قرار گرفته است. این فرودگاه در سال ۱۹۷۱ تعطیل شد و مسئولان نیویورکی تصمیم گرفتند که آن را به یک پارک و موزه ملی تبدیل کنند.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

نکته قابل توجه درباره فرودگاه فلوید بنت فیلد این است که آملیا ارهارت به عنوان یکی از مشهورترین خلبانان زن تاریخ هوایی جهان، از این فرودگاه برای سفر به دور دنیا استفاده کرده بود.

فرودگاه بین المللی کای تاک هنگ کنگ

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

هنگ کنگ را باید دروازه قاره آسیا دانست و امروزه تعداد قابل توجهی از هواپیما‌های جهان از طریق آسمان هنگ کنگ و فرودگاه بزرگ آن به مقاصد مختلف خود سفر می‌کنند. صد‌ها هواپیما از کشور‌های گوناگون در هنگ کنگ حضور داشته و این موضوع باعث شده است که امروزه فرودگاه این شهر در حومه آن ساخته شود؛ بنابراین به آسانی مسئولان هنگ کنگ فرودگاه کای تاک را رها کردند؛ زیرا این فرودگاه در وسط شهر شلوغ هنگ کنگ قرار داشت و آن‌ها مجبور شدند از جزیره دیگری برای ساخت فرودگاه جدید استفاده کنند!

فرودگاه رابرت مولر، تگزاس ایالات متحده آمریکا

فرودگاه رابرت مولر یکی از قدیمی‌ترین فرودگاه تگزاس آمریکا بود. این فرودگاه در سال ۱۹۲۸ تاسیس شد و تا سال ۱۹۹۹ به فعالیت خود ادامه داد. در سال ۱۹۹۹ رابرت مولر دیگر درآمد زیادی برای شهر تگزاس نداشت و مسئولان آن را تعطیل کرد.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

فرودگاه بین‌المللی آستین برگسترم جایگزین فرودگاه رابرت مولر شده و اکنون از آن برای ارتباط تگزاس با سایر نقاط جهان استفاده می‌شود! بنابراین از رابرت مولر فقط یک برج مراقب به یادگار ماند و این فرودگاه قدیمی متروکه شد.

فرودگاه گالیلو شانگنگ ایالات متحده آمریکا

این فرودگاه کوچک در ایالت نیویورک آمریکا قرار داشته و از آن برای آموزش خلبانان در دوران جنگ جهانی دوم استفاده می‌شد. فرودگاه گالیلو دو باند برای فرود و پرواز داشته و خلبانان می‌توانستند به راحتی بر فراز آن مانور‌های هوایی متنوعی را انجام دهند.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

در حال حاضر فرودگاه گالیلو بخشی از پناهگاه حیات وحش کوهستان شانگنگ بوده و هنوز هم باند‌های آن قابل تشخیص است.

فرودگاه منستون انگلستان

فرودگاه منستون یک فرودگاه خصوصی بود و مالک آن ۱۳۹ میلیون دلار بدهی داشت؛ بنابراین او فرودگاه منستون را برای فروش آماده کرد و چندین شرکت برای خریداری آن اعلام آمادگی کردند.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

یکی از شرکت‌های مذکور اعلام کرد که می‌خواهد دوباره فرودگاه منستون را که ۱۶ سال پیش تعطیل شده و دیگر غیرقابل استفاده شده بود؛ دوباره راه‌اندازی کند و امیدوار است که با این کار سود زیادی به دست آورد!

فرودگاه مونترال میرابل کانادا

مردم تصور می‌کردند که فرودگاه مونترال میرابل به دلیل انجام پرواز‌های تجاری، سودآوری بالایی داشته و این تصور غلط باعث شد که مردم محلی نسبت به وجود این فرودگاه در نزدیکی منازل و مزارع خود اعتراض داشته باشند!

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

بنابراین آن‌ها دست به کار شده و فرودگاه را تعطیل کردند. اکنون نزدیک به یک دهه است که از فرودگاه مونترال میرابل پروازی صورت نگرفته و مردم در تلاش هستند که این فرودگاه بزرگ را تخریب کنند. این فرودگاه میزبان المپیک تابستانی ۱۹۷۶ بود و شهرتی جهانی داشت!

فرودگاه بین المللی نیکوزیا قبرس

این فرودگاه در سال ۱۹۶۸ و توسط طراحان خارجی ساخته شد. هدف از ساخت فرودگاه بین‌المللی نیکوزیا برقراری پرواز‌های بین‌المللی داخلی و خارجی بود و قبرس به یک فرودگاه ویژه و خاص احتیاج داشت.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

ولی در سال ۱۹۷۴ با حمله ترکیه به قبرس فعالیت تجاری فرودگاه نیکوزیا متقوف شد و صلحبانان سازمان ملل برای جلوگیری از درگیری‌های مجدد؛ دفتر مرکزی خود در قبرس را به فرودگاه نیکوزیا منتقل کرده‌اند!

فرودگاه جیزلمر هندوستان

فرودگاه جیزلمر یک نمونه شکست خورده از سرمایه‌گذاری میلیون دلاری هندی‌ها، به منظور توسعه بخش اقتصادی نقاط دور افتاده هندوستان بود.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

این فرودگاه در جیزلمر قرار داشت و کسی حاضر به سفر و سرمایه‌گذاری در آنجا نبود! در واقع ۱۷ میلیون دلارِ ناقابل خرج شد و اکنون یک فرودگاه متروکه و بلااستفاده روی دست دولت هندوستان باقی مانده است!

فرودگاه Minsk-۱ بلاروس

این فرودگاه دو روز قبل از روز کریسمس سال ۲۰۱۵ به طور رسمی تعطیل شد و با بسته شدن آن تعداد پرواز‌های فرودگاه ملی مینسک به شدت افزایش یافت. این اقدام به دنبال قرارداد تاسیس یک کارگاه تعمیر هواپیما در خارج از شهر مینسک انجام شد و مسئولان با تعطیلی Minsk-۱ توانستند کارگاه تعمیر هواپیما‌های خود را با کمترین هزینه ممکن راه‌اندازی کنند!

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

اکنون فرودگاه مینسک ۲ یا فرودگاه ملی مینسک با بسته شدن مینسک یک؛ در هر سال بیش از یک میلیون مسافر دارد.

فرودگاه دبلیو. اچ. برامبل منتسرات

طبیعت به چیزی رحم نمی‌کند. گاهی طوفان، زلزله، سیل و فوران آتش‌فشان می‌تواند تمام داشته‌ها و ساخته‌های بشر را از بین ببرد. فرودگاه دبلیو. اچ. برامبل در کشور منتسرات به خوبی معنای جملات ما را درک می‌کند؛ زیرا این فرودگاه عمر زیادی نداشت و تمام تلاش‌های بریتانیا با فوران آتش‌فشان به هدر رفته و فرودگاه دبلیو. اچ. برامبل نابود شد!

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

البته هنوز هم تکه‌هایی از فرودگاه دبلیو. اچ. برامبل مشخص بوده و خلبانان باید با مهارتی کامل هواپیما‌ها را روی زمین فرود بیاورند؛ اما این کاره خطرناکی بوده و کمتر کسی به سراغ فرودگاه متروکه دبلیو. اچ. برامبل می‌رود.

فرودگاه سیوداد ریل سنترال اسپانیا

این فرودگاه بین‌المللی در جنوب سیوداد اسپانیا قرار داشت. برای ساخت ریل سنترال نزدیک به ۱.۱ میلیارد یورو هزینه شد و در سال ۲۰۰۹ به عنوان اولین فرودگاه بین‌المللی خصوصی اسپانیا افتتاح شد. این فرودگاه به مدت سه سال فعال بود و در سال ۲۰۱۲ به دلیل عدم بازگشت سرمایه اولیه و... تعطیل گشت.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

فرودگاه ریل سنترال حدود ۵۰ دقیقه با شهر مادرید فاصله داشته و کمتر کسی حاضر بود که از این فرودگاه دور افتاده استفاده کند!

فرودگاه کستلون-کوستا ازاهار در اسپانیا

این فرودگاه هنوز کاملا تعطیل نشده و یک شرکت هواپیمایی ایرلندی برای انجام پرواز‌های خود از آن استفاده می‌کند. در واقع به نظر می‌رسد که این فرودگاه به شکل انحصاری در اختیار ایرلندی‌ها بوده و به غیر از آن‌ها هیچکس سمت فرودگاه کستلون-کوستا ازاهار نمی‌رود!

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

البته در سال ۲۰۱۸ یک شرکت رومانیایی تعدادی از پرواز‌های خود را به فرودگاه کستلون-کوستا ازاهار منتقل کرده است؛ اما این اقدامات تغییری در شرایط فرودگاه مذکور ایجاد نکرده و از آن به عنوان یک فرودگاه متروکه یاد می‌شود!

فرودگاه بین‌المللی الینیکو یونان

فرودگاه الینیکو تقریبا هم زمان با جنگ جهانی دوم افتتاح شد. اما نیرو‌های ایالات‌متحده آمریکا آنجا را تصاحب کرده و از الینیکو به عنوان پایگاهی برای حمایت از متحدان اروپایی خود استفاده کرد. پس از جنگ الینیکو تا سال ۲۰۰۱ فعال بود و با تاسیس فرودگاه جدید آتن دیگر از آن استفاده نشد.

۱۷ فرودگاه متروکه جهان را بشناسید!

معمار معروفی همانند ارو سارینن در ساخت فرودگاه الینیکو مشارکت داشته و ترمینال‌های آن را طراحی کرده بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    کشور منتسرات تا حالا نشنیده بودم

  • بدون نام

    خیلی هاش از فرودگاه های ما سالم تر بود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج