جزیرهای که با ۱۰۰,۰۰۰ بطری پلاستیکی ساخته شد!
کارشناسان میگویند که ما در چند دهه گذشته ۶.۳ میلیارد تن زباله پلاستیکی تولید کرده ایم که تنها ۹% از آنها بازیافت شده اند. برای مبارزه با آلودگی و پیشگیری از فاجعه جهانی، نیاز داریم زبالههای پلاستیکی بیشتری را بازیافت و مجددا استفاده کنیم.
پروژه جزیره شناور زمانی شروع شد که هنرمند «ریچارد سوا» فهمید که میتوان از بطریهای پلاستیکی به عنوان مصالح ساختمانی استفاده کرد
باورنکردنی است، اما ۴۵۰ سال طول میکشد تا یک بطری پلاستیکی تجزیه شود، که باعث میشود یک زباله سمی برای محیط زیست، اما یک مصالح ساختمانی بسیار بادوام باشد. ریچارد سوا مطمئن است که استفاده از بطریهای پلاستیکی و سایر مواد دورریختنی برای ساخت و ساز راه حلی برای آینده ماست.
ریچارد میگوید: «چیزهایی که در غیر این صورت بدون بازیافت دور ریخته میشدند اکنون یک منبع ارزشمند هستند. همه چیزهایی که نمیخواهیم، همه زبالههایی که نمیدانیم دقیقا با آنها چه کار کنیم، میتوانند واقعا مشکلات دنیا را حل کنند.»
ریچارد از ۱۰۰ هزار بطری پلاستیکی برای رسیدن به رویایش استفاده کرد که زندگی روی یک جزیره بود
برای ساخت این جزیره که در کنار جزیره مکزیکی موجرس واقع شده، ۱۰۰۰۰۰ بطری پلاستیکی، تخته سه لا و تختههای چوبی استفاده شده که همگی جزیره را شناور نگه میدارند. هسته جزیره از بطریهای پلاستیکی ساخته شده که داخل تور ماهیگیری قرار داده شده اند و ریشه درختان آنها را در کنار هم نگه میدارد.
در جزیره ریچارد هیچ چیزی وارد سطل زباله نمیشود و از همه چیز برای بهبود پروژه استفاده میشود. او بطریهای شیشهای و پلاستیکی، قوطیها و ... را داخل کیسه میریزد و از آنها برای بالا بردن جزیره اش استفاده میکند. او کیسهها را روی سطح جزیره گذاشته و آنها را با لایهای از خاک میپوشاند.
یکی از بهترین نکات درباره جزیره شناور ریچارد این است که با کمک یک قایق یا بادبان حرکت میکند. همچنین بسیار خودکفاست. میتوانید روی آن میوه، سبزیجات و گیاه بکارید و خانه مجهز به تهویه هوا، یخچال و سایر لوازم خانگی است که انرژی خود را از پانلهای خورشیدی کسب میکنند.
درواقع این دومین جزیرهای است که او ساخته است. اولین جزیره شناور او در سال ۱۹۹۸ ساخته شد، اما در طوفان امیلی در سال ۲۰۰۵ نابود شد. ریچارد سالهای بعد را صرف جمع آوری بطریهای پلاستیکی خالی کرد و این جزیره را در سال ۲۰۰۸ ساخت. جزیره جدید هم در طوفان سال ۲۰۱۹ آسیب دید، اما ریچارت تصمیم دارد آن را سرپا نگه دارد و بعد از تعمیر آن را به روی عموم باز کند.
نظر شما درباره ایده ریچارد برای استفاده از بطری به عنوان مصالح ساختمانی چیست؟ آیا دوست دارید روی چنین جزیرهای زندگی کنید؟
نظر کاربران
عالیه داداش ریچارد
ادامه بده ما کاربران ایرانیـ ملت شریف ایران پشتت هستیم
مثلا من رائوس جمبور هستم خخخ
پاسخ ها
یه سریاتون چی میزنین؟