افراد مشهوری که از شکست نترسیدند!
بسیاری از اوقات، تصور میکنیم که موفقیت آدمهای مشهور به خاطر استعداد، ژنتیک، فیزیک بدنی، شانس یا موقعیت زمانی و مکانی ویژهای که در آن بودهاند، است، نه به خاطر سماجت و شهامت و سختکوشیشان.
۱- هنری فورد
هنری فورد به یکی از مشهورترین و متمولترین مردان تاریخ تبدیل شد. فورد در کنار فعالیتهای صنعتی و اقتصادی، یک نظریه پرداز و نویسنده ماهر نیز بود. اما تا پیش از تولید مدل t در اکتبر سال ۱۹۰۸، او از برزخهای زیادی عبور کرد تا بتواند موفق شود، او تا پیش از این مدل، پنج بار تلاش ناموفق در عرصه صنعت و تجارت داشت.
از جمله این تنگناها و ناکامیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: نخستین شرکت فورد، شرکت اتومبیلسازی دیترویت را بود، ولی اتومبیلهای تولیدی او دارای کیفیت پایین و قیمت بالا بودند و این شرکت سرانجام منحل شد. او ناامید نشد و شرکت دیگری تأسیس کرد، بروز اختلافاتی باعث شد، او از این شرکت کناره بگیرد، این شرکت دوم، بعد از خروج او «کادیلاک» نام گرفت، حتی هنگامی که او شرکت فورد و مالکومسون را هم تأسیس کرد، فروش پایین باعث ایجاد یک بحران جدی شده بود. اما فورد از همه این موانع عبور کرد.
۲- سویچیرو هوندا
سویچیرو هوندا در سال ۱۹۰۶ در شهر کوچک ژاپنی کومیو متولد شد. او در کودکی به پدرش که یک تعمیرکار دوچرخه بود، کمک میکرد. در ۱۵ سالگی و بدون داشتن تحصیلات رسمی، هوندا برای یافتن کار به توکیو رفت. او به عنوان شاگرد در یک گاراژ پذیرفته شد، اما مجبور به پرستاری از کودک صاحب گاراژ شد. هوندا که ناراحت و خسته شده بود، به خانه بازگشت، اما فقط شش ماه در آنجا ماند و دوباره به توکیو برگشت. این مرتبه به عنوان مکانیک خودرو شش سال در توکیو ماند و در ۲۲ سالگی به زادگاهش بازگشت تا خودش به تعمیر خودرو بپردازد.
علاقه هوندا به خودرو او را به سوی خودروهای مسابقه سوق داد و هوندا توانست در سال ۱۹۳۶، میانگین رکورد سرعت جدیدی خلق کند. متأسفانه او دچار یک سانحه شدید شد و تعدادی از استخوانهایش از جمله مچ هر دو دستش شکست. همسرش که نگران سلامت هوندا بود، از او خواست که به مسابقه با اتومبیل پایان دهد. هوندا بدون رفتن به سراغ مسابقه، تصمیم گرفت تمام انرژی خود را صرف کارش نماید و در سال ۱۹۳۷ به سراغ تولید رینگ پیستون رفت و شرکت صنایع سنگین توکای سیکی را تاسیس کرد، این شرکت توانست قراردادی با تویوتا برای فروش پیستون ببندد، اما کیفیت پایین پیستونها باعث لغو قرارداد شد.
او هنوز هم از نداشتن تحصیلات رسمی رنج میبرد و به همین دلیل در دانشکده فناوری هاماماتسو ثبت نام کرد، اما به علت نداشتن علاقه، تحصیل را نیمهکاره رها کرد.
در زمان جنگ جهانی دوم، او به شرکتهای دیگر در تولید انبوه پروانه هواپیماها کمک میکرد، بد بیاری او تمامی نداشت: در سال ۱۹۴۴، یک بمبافکن b ۲۹ آمریکایی کارخانه او را بمباران کرد و سال بعد هم زلزلهای باعث تخریب کامل تأسیسات شد، طوری که مجبور شد بقایای وسایل را به تویوتا بفروشد.
در اکتبر ۱۹۴۶، او انستیتوی تحقیقات فناوری هوندا را تأسیس کرد، محوطه کاری این مؤسسه فقط ۱۶ متر مربع بود و تنها ۱۲ نفر پرسنل داشت!
بعد از جنگ جهانی، در شرایط اقتصادی وخیم، مردم نیاز به وسایل نقلیه بسیار ارزان داشتند، شرکت هوندا در این زمان با ایده موتوردار کردن دوچرخه توانست، سرمایه اولیه برای موفقیتهای بعدی را کسب کند. سرانجام شرکت هوندا در سال ۱۹۴۹ پس از تولید چند دوچرخه موتوردار، اولین موتورسیکلت کامل خود را وارد بازار کرد.
اما این شرکت باید تا سال ۱۹۶۳ صبر میکرد تا نخستین خودروی خود را وارد بازار کند که در واقع وانت t۳۶۰ بود. شرکت هوندا در سال ۲۰۱۱، بیش از یک میلیون و ۱۴۷ هزار خودرو فروخت. سویچیرو هوندا تا سال ۱۹۷۳، رئیس این شرکت بود، وی در سال ۱۹۹۱ به خاطر بیماری کبدی درگذشت.
۳- آکیو موریتا
در سال ۱۹۴۶، این دو دوست با هم «شرکت مهندسی مخابرات توکیو» (totsuko) با ۵۰۰ دلار سرمایه (۱۹۰٫۰۰۰ ین) و ۲۰ نفر تاسیس کردند. محل فعالیت شرکت در طبقه سوم یک ساختمان نیمه مخروبه در منطقه منهدم شدهای قرار داشت که تمامی دیوارهای بتونی آن شکافهای عمیق برداشته بود. بدین ترتیب سنگ بنای شرکت عظیم سونی به همت دو انسان سخت کوش با فعالیت تعمیر رادیو گذاشته شد. ۱۲ سال بعد، نام شرکت به سونی تغییر پیدا کرد. یک پلوپز که اتفاقا کارایی خوبی هم نداشت، جزو نخستین دستگاههای ساخت شرکت بود.
در بالا تصویری از نخستین ضبط صوت ژاپن، که توسط همین شرکت ساخته شده را میبینید، این ضبط صورت type-g نام داشت. موریتا در سال ۱۹۹۹ بعد از سکته مغزی و ذات الریه در ۷۸ سالگی درگذشت.
۴- بیل گیتس
۵- کلنل سندرز
نخستین بار سندرز در سال ۱۹۳۰ در غداخوری یک پمپ بنزین در یکی از شهرهای کوچک کنتاکی، در زمان رکورد اقتصادی آمریکا، مرغ سوخاری جادویی خود را پخت. سال بعد او تعداد صندلیهای این رستوران را به ۱۴۲ رساند، چند سال بعد او شیوه پخت را عوض کرد و زمان لازم طبخ مرغ را بسیار کاهش داد.
در سالهای اول، هنگامی که رشته رستورانهای خود را افتتاح نکرده بود، مجبور بود، غذاهای خود را به رستورانهای دیگر بفروشد، بسیاری از رستورانها از خرید اغذیه خود خودداری میکردند. گفته میشود که او ۱۰۰۹ بار برای توافق بر سر فروش غذاهایش به رستورانهای مختلف سر زده بود و هر بار دست خالی برگشته بود!
۶- والت دیزنی
نخستین کار جدی او رانندگی آمبولانس صلیب سرخ بود، اما بعد از پایان یافتن جنگ، این موقعیت شغلی هم از دست رفت. سپس او به کانزاس رفت تا روزنامهنگار شود، اما سردبیر او را به خاطر نداشتن تخیل و ایدهپردازی، اخراج کرد! او را حتی به عنوان یک راننده آمبولانس هم استخدام نکردند تا اینکه برادرش به یاریاش آمد و او را در بانکی استخدام کرد، در آنجا، او آگهیهای تبلیغاتی برای بانک طراحی میکرد و از این طریق بود که با یک طراح کارتون معروف آشنا شد، شرکت تبلیغاتی خود را بنا نهاد و به تدریج پا در جاده موفقیت نهاد.
۷- اپرا وینفری
اما دوران کودکی و نوجوانی وینفری، فاجعهآمیز بود، او در ۹ سالگی مورد سوء استفاده جن .. سی قرار گرفت، واقعهای که بارها تکرار شد، در سال ۱۹۶۷ او از خانه فرار کرد، پس از یک آزار دیگر باردار شد و نوزاد پسر مردهای به دنیا آورد. اما در اینجا او تصمیم گرفت که زندگی خود را تغییر بدهد به زودی مهارت خود را در کار رسانه به همگان ثابت کرد.
۸- جی کی رولینگ
۹- استیون اسپیلبرگ
اما اسپیلبرگ هم تا قبل از شناساندن استعدادهای خود، روزگار سختی را سپری کرد. در جوانی دانشکده فیلم، تلویزیون و تئاتر کالیفرنیای جنوبی او را سه بار رد کرد، به همین علت در جای دیگری مشغول تحصیل شد، اما او برای تمرکز بر کار فیلمسازی این دوره تحصیلی را هم نیمهکاره رها کرد.
برنده جایزه اسکار برای فهرست شیندلر و نجات سرباز رایان و کسی که گیشهها را با آروارهها،ای تی و پارک ژوراسیک تسخیر کرد، بدون سختکوشی و اعتماد به نفس به هیچ جا نمیرسید.
۱۰- الویس پریسلی
۱۱- مایکل جردن
«در طول زندگی ورزشیام، نه هزار شوت را گل نکردم، ۳۰۰ بازی را باختم، ۲۶ بار هم میتوانستم شوت پیروزی تیمم را به ثمر برسانم، اما آن را از دست دادم. من بارها و بارها شکست خوردهام و به همین دلیل به موفقیت رسیدهام.»
۱۲- جک لندن
در ۱۸۸۹ در کارخانه کنسروسازی کاری سخت و سنگین پیدا کرد. بعد با پولی که از نامادریش وام گرفت قایقی خرید و به دزدی صدف پرداخت. در ۱۸۹۳ به عنوان کارگر با یک کشتی شکار شیر دریایی به ژاپن رفت. بازگشت او با بحران اقتصادی سال ۱۸۹۳ و مبارزات کارگری همزمان شد.
مدتی بیکار و ولگرد بود و در شهر بافلو به زندان افتاد. بعد به اوکلند بازگشت و دبیرستان را تمام کرد. خیلی دوست داشت که به دانشگاه کالیفرنیا برود و پس از سه ماه کوشش فشرده در تابستان در آنجا پذیرفته شد. اما به دلیل بیپولی ناچار پس از یک سال دانشگاه را رها کرد.
در ۱۸۹۷ با کشتی و همراه با دیگر جویندگان طلای کلوندایک به شهر داوسون در یوکان رفت. در آنجا بیمار شد و پزشکی او را درمان کرد. پس از بازگشت به اوکلند، سعی کرد که با نوشتن و فروش آثارش (به گفته خودش با فروش مغزش) از بیپولی و اجبار به کار بدنی رها شود. همزمانی این تصمیم او با گسترش مجلههای عامهپسند ارزان که بهدنبال داستانهای کوتاه بودند باعث شد که او بتواند از راه نویسندگی پول در آورد. بهزودی نویسندهای موفق شد و در سال ۱۹۰۰ درآمد او از نویسندگی به ۲۵ هزار دلار رسید که در مقیاس آن روزها برای یک نویسنده، مبلغ بسیار قابل توجهی بود. اما جالب است بدانید که تا پیش از پذیرش آثار او، ناشران مجموعا ششصد بار از چاپ رمانهای او خودداری کرده بودند!
۱۳- جیمز دایسون
جاروبرقیها به طور معمول کیسهها و فیلترهایی دارند که به این ترتیب عمل میکنند: هوا به کمک موتور که در پشت فیلتر و کیسه قرار دارد آشغالها را به داخل کیسه هدایت میکند و این عبور هوا از کیسه به سبب وجود میلیونها منفذ در کیسه جارو امکان پذیر است. اما مشکلی که در این کیسهها وجود دارد این است که این منافذ به سرعت توسط گرد و غبار و آشغالها بسته میشوند و باعث کاهش قدرت و مکش و فشار بر موتور میشوند.
اما در دهه ۷۰ دایسون با فناوری cyclonic separation نسل جدیدی از جاروبرقیها را ساخت که در آن گردش هوا با سرعت بالا باعث جدا شدن و جداسازی سریع ذرات زباله میشود. این جاروبرقیها نیازی به کیسه زباله و تعویض آن ندارند.
اما ساخت این جاروبرقی برای دایسون اصلا آسان نبود، او با حمایت همسرش، پنج سال را صرف ساخت این موتور کرد، گفته میشود در این مدت او ۵۱۲۶ بار اقدام به ساخت و آزمایش نمونههای ابتدایی نمود تا سرانجام موفق شد و جاروبرقی g-force را در سال ۱۹۸۳ ساخت. اما در ادامه او به مشکل بزرگی برخورد، هیج کارخانه و شرکت توزیعی، حاضر به حمایت از محصول او نبود، چون جاروبرقی او باعث از بین رفتن بازار پردرآمد تولید و توزیع کیسههای جاروبرقی میشد!
دایسون مجبور شد به بازار ژاپن روی بیاورد، در آنجا خوشبختانه از محصول او استقبال زیادی شد، طوری که در سال ۱۹۹۱ برنده جایزه بینالمللی طراحی در ژاپن شد. در سال ۱۹۹۳، دایسون، شرکت خود را بنا کرد و با کمک تبلیغات تلویزیونی سرانجام جاروبرقی خود را به مردم شناساند.
همه ما حتی برای موفقیت در کارهای کوچک هم نیازمند سعی و تلاش و تمرین و ممارست هستیم، اصلا لازم نیست که در زندگی همیشه موفقیتهای بزرگ را نشانه بروید، حتی چیزهای نسبتا کوچکی مثل فراگیری یک زبان بیگانه، یک مهارت ورزشی در بعد آماتوری، یادگیری کاربری ساده کامپیوتر و اینترنت هم نیازمند پشتکار هستند.
نظر کاربران
در بلاد کفر کسی را بخاطر بدهی زندانی نمیکنند بخاطر همین با هر بار شکست و اعلام ورشکستی میتوان فعالیت اقتصادی جدیدی را شروع کرد و عمر در زندان هدر نمیرود ماحصل چنین قانونی هنری فورد و... میشه با این قانون از کشور ما جز فراری بخاطر بدهی و زندانی بیرون نمیاد
پاسخ ها
زندان میکنن بدهی بالا میارن بعد زندانی میشن از لحاظ بانکی فقط یه فرق دارن اونم اینه که وام زیاد میدن سود هم کمه
جناب ۲۰:۰۴ زندانی نمیکنن اعلام ورشکستی برای همینه فرصتی برای باز پرداخت با شروع یکفعالیت اقتصادی جدید
به این میگن سختکوشی...
درباره بیل گیتس شانس نقش بسیار زیادی در موفقیت او داشته است. چون زمانی که با همکاری آلن اولین نسخه سیستم عامل DoS را تولید کرد مصادف شد با زمانی که شرکت IBM به دنبال سیستم عاملی برای کامپیوتر هایش بود و با انتخاب DoS توسط IBM راه برای موفقیت بیل گیتس هموار شد
پاسخ ها
تو زندگی مردم عادی هم هزاران شانس پیش میاد ولی آدما این شانسا رو نمیبینن اصلا و خیلی راحت از کنارشون رد میشن بعدش میگن بقیه خوش شانسن!
مسئولین ما هم از شکست نترسیدن و با مدرک دیپلم و سواد کم نماینده مجلس شدن