تصاویری از کارت ویزیت افراد مشهور جهان
وقتی میخواهید کیفتان را مرتب کنید، معمولا با تعداد زیادی از کارتهای ویزیت روبهرو میشوید. حتی این روزها که فناوری پیشرفت زیادی کرده است و بیشتر تبلیغات در فضای مجازی اتفاق میافتد، کارتهای کاغذی ویزیت هنوز جایگاه خودش را دارد.
تاریخچه کارتهای ملاقات در چند قرن
میگویند؛ اولین کسانی که کارت ویزیت را استفاده کردند، بازرگانان چینی در قرن ۱۵ بودند، اما تاریخچه نمونههای امروزیتر کارت ویزیت را باید در قرن ۱۷ میلادی در اروپا یافت. شاهزادگان کشور فرانسه در قرن ۱۷، هنگام ملاقات با اشرافزادهای دیگر مشخصات و خلاصهای از سوابق خود را روی کاغذی مینوشتند و آن را خیلی رسمی و محترمانه توسط خدمتکار خود به منزل او میفرستادند. فرستادن جواب، به معنای قبول میزبانی بود. ظاهر این کارتها، طلاکوب و دارای حروف چاپی بود. البته طبیعتا این کار در بین اقشار سطح بالای جامعه متداول شد و بعدها به صورت کارت ویزیت درآمد. اندازه این کارتها کوچکتر از کف دست بود و معمولا روی مقوایی براق، حکاکی یا چاپ میشد.
موج استفاده از این کارتها در قرن ۱۸ میلادی به آمریکا رسید. در این زمان محتوای روی کارت ویزیت به یک طراحی یا نقاشی ساده و مشخصات شخص ختم میشد. پس از حدود صد سال، کارتهای بازرگانی تک رنگ رواج یافت. با گذشت زمان، کارتها دارای نام، شماره تلفن، شماره فکس، ایمیل و آدرس شد. بعضی شرکت ها، لوگوی خود را نیز در گوشهای از کارت حک میکردند. در ابتدا رنگ این کارتها فقط مشکی، سفید یا طلایی بود. (در چین کارتها بیشتر طلایی رنگ بود). بعدها هم با وجود رشد و گسترش حرفههای مختلف و در پی آن نیاز به کارتهای ویزیت با رنگ و طرح مختلف، لیتوگرافی چند رنگ به عنوان اصلیترین روش در چاپ به کار گرفته شد. جالب این جاست که به دلیل محدود بودن تصاویر رنگی در آن زمان، مردم این کارتهای تجاری را به صورت کلکسیون جمع آوری میکردند.
کارتهای ویزیت، محدود به قرار ملاقاتهای اشرافزادهای نشد و بعدتر در انگلستان کارتهای بازرگانی برای اولین بار شکل گرفت و رواج یافت. این نوع کارتها بیشتر مورد استفاده و استقبال تاجران و بازرگانان بود که روی آنها نقشه یا به عبارتی کروکی محل تجارتشان قرار داشت به همین دلیل بیشتر به صورت کارت راهنما به کار میرفت.
کارت ویزیت مشاهیر جهان
فیدل کاسترو
بله! فیدل کاسترو هم کارت ویزیت داشت. او در ۱۹۵۹ میلادی توانست، نظام فالگنسیو باتیستا را شکست دهد و حکومت کوبا رابه دست گیرد.
ماکسیم گورکی
داستاننویس، نمایشنامهنویس و مقالهنویس انقلابی روس و از بنیانگذاران سبک رئالیسم سوسیالیستی بود.
آلبرت اینشتین
آلبرت اینشتین، فیزیکدان نظری آلمانی بود. او به دلیل تأثیرات چشمگیرش، به عنوان بزرگترین فیزیک دانی شناخته میشود که به این جهان پا گذاشتهاست.
ویلبر رایت
برادران رایت، ارویل رایت و ویلبر رایت همان دو برادر آمریکایی مشهور اهل اوهایو بودند که به دلیل اختراع اولین هواپیمای قابل کنترل، توانمند و سنگینتر از هوا در ۱۹۰۳ (میلادی) مشهور شدند.
نیل آرمسترانگ
نیل الدن آرمسترانگ فضانورد آمریکایی، نخستین انسانی است که طی ماموریت آپولو ۱۱ در ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹ (۲۹ تیر ۱۳۴۸) بر کره ماه گام نهاد.
بیل گیتس
گیتس را همه ما خوب میشناسیم. او و پل آلن شرکت مایکروسافت را پایه ریزی کردند. بیل گیتس در دنیا بهعنوان بنیانگذار تحول در رایانههای شخصی بسیار مشهور است.
استیو جابز
استیون پاول جابز کارآفرین، مخترع، بنیان گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانهای اپل و یکی از چهرههای پیشرو در صنعت رایانه بود.
آیزاک آسیموف
نویسنده آمریکایی روسی تبار گونههای علمی، علمی-تخیلی، خیالپردازی، وحشت و دکتر در بیوشیمی بود. او بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب در تمام دستههای اصلی ردهبندی دیوی (به جز فلسفه) دارد و سیارک آسیموف ۵۰۲۰ به افتخار وی نام گذاری شدهاست.
نظر کاربران
جالب بود