تاریخچه جالب برخی اعداد
بعید است تا به حال درباره اعداد و سیستم شمارش فکر کرده باشید، اما برخی از آنها تاریخچه جالبی دارند. سیستم شمارشی که همه ما استفاده میکنیم سیستم شمارش عربی یا سیستم شمارش هندی-عربی نامیده میشود.
میلیارد
یک میلیارد «۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰» معادل هزار میلیون است. اما کمی بیش از چهل سال پیش، کلمه «میلیارد» به دو عدد مختلف اشاره داشت. اولی هزار میلیون که همان میلیارد امروزی است و دیگری یک میلیون میلیون (۱ یک و ۱۲ صفر) که امروزه به آن یک تریلیون میگوییم. این دوگانگی به علت تفاوت بین انگلیسی بریتانیایی و آمریکایی است. انگلیسی آمریکایی همیشه یک میلیارد را معادل هزار میلیون میدانسته، ولی انگلیسی بریتانیایی یک میلیارد را برای یک میلیون میلیون استفاده میکرده است.
![تاریخچه جالب اعداد تاریخچه جالب اعداد](https://static1.bartarinha.ir/servev2/TJhODFmMzc3N/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
گوگول
یک گوگول به معنا یک و صد صفر به دنبالش است. در سال ۱۹۹۶ موتور جستجویی که امروزه به نام گوگل میشناسیم بکراب نامیده میشد. در سال ۱۹۹۷، لری پیج یکی از بنیانگذاران گوگل با دوستانش شروع به فکر کردن درباره تغییر نام این موتور جستجو کرد. یکی از دوستانش در این جلسه طوفان مغزی شان اندرسون بود که نام گوگل پلکس را پیشنهاد کرد که به عدد یک و یک گوگول صفر اشاره دارد. شان اینترنت را بررسی کرد تا ببیند آیا «googol.com» قبلا استفاده شده است یا خیر. با این حال به اشتباه googol را google تایپ کرد. لری از این ترکیب اشتباه خوش آمد و گوگل متولد شد.
آنچه که بسیاری از افراد نمیدانند این است که گوگول و گوگول پلکس توسط یک فرد ۹ ساله در سال ۱۹۲۰ ابداع شد. این بچه میلتون سیروتا، نوه ریاضیدان ادوارد کاسنر بود که یک ۱ و ۱۰۰ صفر را گوگول نامید. همچنین او گوگول پلکس را به عنوان یک ۱ همراه با هر تعداد صفر ممکن که یک نفر میتواند بنویسد معرفی کرد. اما کاسنر تعریف دقیق تری از گوگول پلکس ارائه داد و آن را یک به همراه یک گوگول صفر معرفی کرد.
![تاریخچه جالب اعداد تاریخچه جالب اعداد](https://static1.bartarinha.ir/servev2/DhjZGQ1ZDFhY/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
پی
پی یک ثابت ریاضیاتی برای نسبت محیط دایره به قطر آن است. پی یک عدد گنگ است، اما اغلب به ۳.۱۴ یا ۳.۱۴۲ گرد میشود. مقدار پی برای انسانها حداقل از سال ۱۹۰۰ قبل از میلاد معما بوده است، زمانی که بابلیهای باستان آن را ۳.۱۲۵ محاسبه کردند در حالی که مصریان آن را ۳.۱۶ تخمین زدند.
یکی از جالب ترین ماجراها در مورد عدد پی در سال ۱۸۹۷ اتفاق افتاد، زمانی که قانونگذاران ایالت ایندیانا لایحهای تصویب کرد که ارزش عدد پی را ۳.۲ میدانست. قرار نبود این لایحه مقدار عدد پی را تغییر دهد بلکه قرار بود یک مساله ریاضی قدیمی را حل کند و بدین منظور عدد پی از ۳.۱۴ به ۳.۲ تغییر یافت.
ایده این بود که مساحت دایره را میتوان با استفاده از یک خط کش و یک پرگار برای کشیدن یک مربع به اندازه همان دایره و اندازه گیری آن تعیین کرد. هیچ ریاضیدانی این مساله را حل نکرده بود، اما ادوارد گودوین ادعا کرد که آن را در سال ۱۸۹۴ حل کرده است. او امتیاز راه حل خود را ثبت کرد و هرکسی که مایل بود آن را ببیند باید مبلغی پرداخت میکرد. اما آن را به رایگان در اختیار مدارس ایندیانا گذاشت، به شرطی که قانونگذاران لایحهای تصویب کنند که راه حل او را درست اعلام کند. اما مشکل این بود که گودوین از ۳.۲ به جای عدد پی استفاده کرد که اشتباه است. قانونگذاران ایندیانا آن را تایید کردند، اما زمانی که پروفسور والدو آنها را آگاه کرد که عدد پی ۳.۲ در نظر گرفته شده آن را پس گرفت.
![تاریخچه جالب اعداد تاریخچه جالب اعداد](https://static3.bartarinha.ir/servev2/TU1ZjkwMzYzN/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
صفر
صفر اولین بار توسط سومریان بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش استفاده شد. آنها از صفر به عنوان عدد یا نماینده هیچ استفاده نمیکردند. بلکه آن را به یک عدد اضافه میکردند تا دهها و صدها رانشان دهند. صفر با معنای امروزی آن، دوبار اختراع شد. اولین بار توسط بابلیها بین ۴۰۰ و ۳۰۰ قبل از میلاد بود. هرچند هنوز یک عدد کامل نبود، اما یک حفره به شکل صفر امروزی برای نمایش هیچ استفاده میشد. مایاها هم به طور مستقل صفر را در قرون اول میلادی ابداع کردند.
در قرن پنجم، ریاضیدان هندی، براهماگوپتا اولین کسی بود که از صفر به عنوان یک عدد استفاده کرد. او آن را با یک نقطه نشان میداد که زیر اعداد دیگر مینوشت. تا ۸۷۹ میلادی، صفر هنوز تلاش میکرد به عنوان یک عدد شناخته شود و به شکل یک بیضی نوشته میشد. صفر وقتی یک عدد کامل شد که ریاضیدان ایتالیایی فیبوناتچی آن را همراه با سیستم شمارش عربی به اروپا و حدود سال ۱۲۰۰ معرفی کرد. فیبوناتچی این دانش را با مطالعه آثار ستاره شناس مسلمان محمد بن موسی خوارزمی به دست آورد. تاجران ایتالیایی و بانکداران آلمانی به سرعت از صفر استفاده کردند، اما بیشتر دولتهای اروپایی سیستم شمارش عربی را ممنوع کردند. اما تاجران و بانکداران به استفاده مخفیانه از عدد صفر در معاملات خود ادامه دادند.
![تاریخچه جالب اعداد تاریخچه جالب اعداد](https://static2.bartarinha.ir/servev2/zFhNmYwYTlhO/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
عدد بلفگور
عدد بلفگور یا بدترین و شیطانیترین عدد ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۶۶۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱ است. این عدد را به نام بلفگور، یکی از هفت شیطان جهنمی نامگذاری کرده اند. این عدد از بسیاری نظرها منحصر به فرد است. عدد یلفگور علیرغم طولش، یک عدد اول است، یعنی تنها بر خودش و یک بخش پذیر است. هم چنین از هر طرف که نوشته شود، همان عدد میشود. علاوه بر این عدد ۶۶۶ در آن دیده میشود که مشهورترین عدد شیطانی است و درست در وسط آن قرار دارد و در کل ۳۱ عدد دارد که اگر برعکسش کنیم ۱۳ میشود که عدد بدشانسی و شیطانی است.
این عدد اولین بار توسط هاروی دوبنر کشف شد که علاقه زیادی به کشف اعداد اول جدید داشت. او این عدد را وقتی کشف کرد که فهمید اعداد اول میتوانند از اعداد اول دو طرفه مثل ۱۶۶۶۱ گرفته شوند اگر ۱۳، ۴۲، ۵۰۶، ۲۴۷۲ و ۲۶۲۳ صفر بین برخی اعداد آن از هر دو طرف اضافه شود. در این مورد، ۱۳ صفر بین ۱ و ۶ در هر دو طرف اضافه شده است.
![تاریخچه جالب اعداد تاریخچه جالب اعداد](https://static3.bartarinha.ir/servev2/mFkMzEwZDkxY/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
![تاریخچه جالب اعداد تاریخچه جالب اعداد](https://static2.bartarinha.ir/servev2/TBlNzQwMTk4Y/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
نظر کاربران
فقط گوگول و عشقه
بسیارعالی،متشکرم