تأثیر شگفت انگیز آب و هوا بر شکل بینی
کارکرد اساسی بینی «تنفس» و «بوییدن» است. در داخل بینی مویرگ هایی وجود دارند که هوای استنشاق شده را پیش از رسیدن به مناطق بسیار حساس دستگاه تنفس گرم و مرطوب می کنند.
این پژوهش نشان می داد افرادی که در مناطق گرم و یا مرطوب زندگی می کنند بینی پهن و کوتاهتری دارند و در مقابل هر چقدر هوا سردتر و خشک تر باشد بینی افراد کشیده و تیز تر است.
کارکرد اساسی بینی «تنفس» و «بوییدن» است. در داخل بینی مویرگ هایی وجود دارند که هوای استنشاق شده را پیش از رسیدن به مناطق بسیار حساس دستگاه تنفس گرم و مرطوب می کنند. "ارسلان زیدی" متخصص ژنتیک و نویسنده ی اصلی این پژوهش که در مجله (پی. ال. اُ. اس. ژنتیک) چاپ شده، از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا می گوید:
"هر چقدر روزنه و راه های ورود هوا به بینی باریک تر باشد، باعث می شود تا بین هوایی که وارد بینی شده و بافت های داخل بینی ارتباط و اتصال بیشتری ایجاد شده و بینی گرمتر بشود. او می گوید: به همین دلیل است که داشتن بینی کشیده با روزنه های باریک در آب و هوای سرد یک امتیاز است و برعکس این موضوع هم برای ساکنان مناطق گرم صدق می کند."
نوع بشر در حدود ۲۰۰ هزار سال پیش در آفریقا ظاهر شد و بعد به سایر نقاط جهان مهاجرت کرد. محققان در راستای تاریخ تکامل بینی می گویند افرادی که بینی های کوچک و باریک دارند می توانند در آب و هوای سرد و خشک بهتر زندگی کنند و فرزندآوری بیشتری داشته باشند و آب و هوا نیز به تدریج باعث تغییر شکل بینی در نسل انسان می شود.
دستاورد این پژوهش به شکل قابل توجهی «قانون تامپسون» را تأیید می کند. آرتور تامپسون انسان شناس و آناتومیست بریتانیایی (۱۸۵۸-۱۹۳۵) معتقد بود که محیط زیست بر شکل و قیافه ی انسان اثر می گذرد و افرادی که در مناطق سرد و خشک زندگی می کنند بینی بلند و کشیده تری نسبت به افرادی دارد که در مناطق گرم و یا مرطوب زندگی می کنند.
نظر کاربران
سیاهه چه خوشگله