هوش و مهندسی مصرباستان را در این ستون سنگی ببینید
اُبلیسک هرمسنگ به ستونهای سنگی چهارگوش و بلندی با نوک هرمی گفته میشود. ابلیسک ناتمام در بستر عظیمی از سنگ گرانیت در آسوان در مصر، نگاهی فوق العاده به روشهای ساخت و ساز این مونومانهای یکپارچه ارائه میدهد.
پس چه اتفاقی افتاد که ابلیسک آسوان نیمه کاره رها شد؟ شاید این ابلیسک متناسب با توانایی هایشان نبود، زیرا یک سوم بزرگتر از ابلیسکهای قبلی بود که ساخته بودند و ترک بزرگی که هنگام بیرون کشیدن آن از بستر سنگی ایجاد شد باعث شد آن را به همان صورت رها کنند. اکنون این ابلیسک به عنوان یک موزه فضای باز عمل میکند که دید خوبی به تکنیکهای ساخت و ساز مصر باستان میدهد. حکاکی و استخراج این مونومان مستقیما از بستر سنگی یک تکنیک رایج بود و از ساییدن توپهای سنگی استفاده میشد تا نقصها را برطرف کند و سطح را صاف و یکدست کند. هنوز هم نمونه هایی از این توپهای دولریتی در سایت آسوان وجود دارند. دولریت که سختتر از گرانیت است بعد از بارها ساییدن روی سطح سنگ ترک نمیخورد و نمیشکند.
یکی از جالبترین جنبههای ابلیسک ناتمام این است که به ما اجازه میدهد ببینیم آنها چطور این ساختار عظیم را بدون اینکه ترک بخورد از بستر سنگی بیرون میکشیدند. باورنکردنی به نظر میرسد، اما جواب چوب مرطوب است. کارگران با ایجاد حفرههای کوچک خطی ایجاد میکردند که با قلمهای چوبی خشک پر میشد. سپس قلمها را بارها و بارها در آب خیس می کردند و باور کنید یا نه، انبساط این چوبها موجب میشد تا سنگ کنده شده از بسترش جدا شود.
نظر کاربران
پس شوخیهای جالب شبکه های اجتماعی امروز کو؟ پیچوندینش...؟؟
پاسخ ها
راس میگه باااااو
مام از 8 صب یه رب یه بار داریم چک میکنیم کف کردیم امروز
البته از صدقه سری بعضی ها ما ایرانیها وقتی ابلیسک میبینیم به جای بررسی مهندسیش یاد فراماسونری میوفتیم و لعنت گویان دور میشویم ....