مراکز آموزشی اغلب اولین مکان هایی هستند که در جنگ ویران میشوند، بنابراین جای تعجب نیست وقتی داعش کنترل موصل را در سال ۲۰۱۴ به دست گرفتند دانشگاه موصل را به سرعت مورد هدف قرار دهند.
برترین ها: مراکز آموزشی اغلب اولین مکان هایی هستند که در جنگ ویران میشوند، بنابراین جای تعجب نیست وقتی داعش کنترل موصل را در سال ۲۰۱۴ به دست گرفتند دانشگاه موصل را به سرعت مورد هدف قرار دهند. کتابخانه دانشگاه در سال ۱۹۶۷ تاسیس شده و حاوی ۲۰۰ هزار کتاب بود که بیشتر آنها توسط داعش سوزانده شدند. قبل از این، آنها از این کتابخانه به عنوان محل جمع شدن استفاده میکردند، استادان دانشگاه را جمع میکردند و آنها را مجبور میکردند کتب درسی را برای یک سیستم آموزشی جدید تحت خلافت آنها بازنویسی کنند.
و حالا که نخست وزیر عراق پایان خلافت آنها را اعلام کرده، یک ناشناس تلاش خود را برای بازسازی مجموعه کتابخانه ادامه میدهد. او هویت خود را مخفی نگه داشته تا خود و خانواده اش را حفظ کند، او هنگامی که شهر سقوط کرد در دانشگاه کار میکرد و کتابخانه معنای خاصی برای او دارد. به عنوان گامی به سوی بازسازی، او از جوامع بین المللی خواست تا کتاب هایی با هر زبانی به این کتابخانه اهدا کنند. زیرا بازسازی کتابخانه و پر کردن آن با کتاب یکی از مهمترین بخشهای بازسازی موصل است؛ و به زودی این کمکها از سوی عراق و کشورهای خارجی شروع شد. این کتابها به دوهزار کتابی که در ویرانی کتابخانه جان سالم به در بردند افزوده میشود، برخی از آنها کتابهای کمیاب و نسخههای خطی هستند. تاکنون حدود ۱۰ هزار کتاب از سراسر جهان به این کتابخانه اهدا شده است. هدف رساندن این عدد به ۲۰۰ هزار است تا کتابخانه بازگشایی شود. اکنون کتابها به اربیل میروند و داوطلبان در آنجا کتابها را مرتب و فهرست بندی میکنند. اگرچه برخی از آثار باارزش کتابخانه هرگز بازیابی نمیشود، اما به ما یادآوری میکند که بازسازی فضا گامی مهم به سوی آینده موصل است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر