امروز در تاريخ؛ دوم تیر
۲۳ ژوئن سال۲۲۶ ميلادي (دوم تيرماه) اردشير بابكان در معبد آناهيد تاجگذاري كرد و شاه ايران شد و ناسيوناليسم ايراني را بر محور ملت گرايي و آموزش هاي زرتشت احياء كرد...
تاجگذاري اردشير بابكان در معبد آناهيد
۲۳ ژوئن سال۲۲۶ ميلادي (دوم تيرماه) اردشير بابكان در معبد آناهيد تاجگذاري كرد و شاه ايران شد و ناسيوناليسم ايراني را بر محور ملت گرايي و آموزش هاي زرتشت احياء كرد. با پيروي از روش اردشير بود که قرن ها بعد ديلميان، صفويان و ... ناسيوناليسم ايراني را بر محور ايراندوستي و شيعه اثني عشري زنده كردند.
اردشير كه قبلا حكمران پارس (عمدتا فارس و كرمان) و نگهبان آتشكده آن منطقه بود پيش از تاجگذاري، حكومت اشكانيان را كه بر اثر فساد داخلي رو به ضعف گذارده بود و در برابر روميان كوتاه مي آمد برانداخته بود.
اردشير كه بعدا روميان را هم از مشرق زمين عقب راند در مراسم تاجگذاري خود، همانند داريوش بزرگ گفت كه به خواست اهورامزدا شاه ايرانيان (تلفظ آن زمان: اريان) مي شود كه مردمي نجيب و بزرگوار هستند و دروغ نمي گويند.
به نوشته برخي از مورخان، اردشير در اين مراسم ساتراپي هاي قلمرو خود از قفقاز شمالي تا دره سند و غرب فرات تا سيردريا را برشمرده و خراسان را ابرشهر (استان بزرگتر) خوانده بود. در آن زمان، آذربايجان «آذُربايگان»، بلوچستان «ماکوران (مکران)»، کرمان «کرمانيا»، اصفهان «سپاهان»، مناطق پشتون نشين افغانستان و پاکستان امروز کوشان شهر، سيستان «سکستان»، گرجستان «ويزوران»، ارمنستان «ارمن» و ... تلفظ مي شدند.
جمشيد كاشاني رياضيدان بزرگ ايراني
۲۲ ژوئن سال ۱۴۲۹ ميلادي جمشيد كاشاني (غياث الدين) رياضيدان و فضاشناس ايراني در سمرقند درگذشت. وي به دعوت الغ بيگ حكمران تيموري وقت و پسر شاهرخ ميرزا به سمرقند رفته بود تا در مدرسه عالي علوم اين شهر تدريس و در رصدخانه آنجا (كه الغ بيگ، خود آن را تاسيس كرده بود) به اكتشافات فضايي تازه دست بزند. جمشيد كاشاني به خاطر كشف قضاياي كسينوس در مثلثات، تهيه جدول ستارگان، تكميل علم حساب و رصد يك خورشيد گرفتگي از نامداران تاريخ علوم است. در فرانسه هنوز يك قضيه كسينوس را «تئورم كاشي» مي خوانند.
پليس نوين ايران
ماموران پليس نوين ايران (سبك فرنگ) با لباس ويژه (يونيفورم اروپايي) از دوم تيرماه ۱۲۹۲ در خيابان هاي تهران به پاسباني سرگرم شدند. تغيير لباس و روش كار پليس ايران كه «نظميه» خوانده مي شد روز قبل از آن (يکم تيرماه و ۲۲ ژوئن ۱۹۱۳) اعلام شده بود. پليس تازه ايران توسط چند افسر سوئدي به رياست سرهنگ وستداهل سازمان يافته بود و وظيفه اش برقراري نظم و حفظ آن بود كه در عين حال بايد به صورت ضابط دادگستري هم عمل مي كرد كه چون هنوز دادگستري وجود نداشت بعدا در مركز پليس، دفتري نيز براي مجازات مجرمان عمومي تاسيس شد.
نظر کاربران
خیلی بده که نظرات انتقادی رو تایید نمیکنید!!!!!!!
براتون متاسفم؟
نامت هميشه جاويد اردشير بابكان