یکی از جاذبههای قابل توجه، اما کمتر بازدیدشده ترکیه ویرانههای شهر باستانی هاتوسا است. این شهر زمانی مرکز امپراتوری هیتیت، یکی از ابرقدرتهای عصر برنز بوده است.
برترین ها: یکی از جاذبههای قابل توجه، اما کمتر بازدیدشده ترکیه ویرانههای شهر باستانی هاتوسا است. این شهر زمانی مرکز امپراتوری هیتیت، یکی از ابرقدرتهای عصر برنز بوده است که قلمروی آنها در سراسر آناتولی و شمال سوریه، از اژه در غرب تا فرات در شرق کشیده شده بوده است.
امپراتوری هیتیت یکی از قدرتمندترین امپراتوریهای باستان بوده است. آنها هم عصر مصریان باستان بودند و نقش مهمی در تاریخ باستان داشتند، بسیار بیشتر از آنچه در کتابهای تاریخ مدرن به آنها اعتبار داده میشود. هیتیها سریعترین و سبکترین ارابههای جهان را ساختند و باوجودی که متعلق به عصر برنز بودند ابزارهای آهنی میساختند و استفاده میکردند.
تا آغاز قرن بیستم، گفته میشد که هیتیها فقط یک افسانه بودند از آنجا که هیچ مدرکی از وجود امپراتوری آنها یافت نشده بود. اما کشف هاتوسا و دهها هزار لوح گلی که فعالیتهای دیپلماتیک هیتیها را مستند میکرد، این فرضیه را تغییر دارد. این سایت قبل از اینکه حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد پایتخت هیتیها شود، توسط مردم بودمی هاتین مورد سکونت قرار گرفته بود.
هاتوسا در قرن ۱۲ قبل از میلاد ویران شد. حفاریها نشان میدهد که شهر سوزانده شده با این حال ظاهرا این تخریب بعد از از تخلیه ساکنان و بردن اجسام باارزش و اسناد رسمی مهم شهر اتفاق افتاده است. هاتوسا در نقطه اوج خود ۱. ۸ کیلومتر مربع مساحت داشته و از بخشهای داخلی و خارجی تشکیل میشده است که هردو را یک دیوار عظیم احاطه میکرده که هنوز قابل مشاهده است. شهر داخلی شامل ساختمانهای بزرگ اداری و معابد میشده است. محل اقامت سلطنتی یا آکروپلیس روی یک لبه بلند قرار داشته است. تصور میشود که ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر در این شهر زندگی میکرده اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر