مردمی که روی اقیانوس زندگی میکنند
عکاس عشایر کلودیو سیبر از مردم باجائو در نزدیکی شهر سمپورنا در مالزی دیدن کرد که در خانههای چوبی و قایقی در اقیانوس زندگی میکنند.
برای بسیاری از ما زندگی در یک خانه چوبی در وسط دریا راهی برای فرار از شلوغی زندگی روزمره و یک تعطیلات فوق العاده است، اما برای مردم باجو که در آب زندگی میکنند یک زندگی معمولی است. آنها به صورت پراکنده در خانههای دریایی و کلبههای چوبی و قایقهای دست ساز خود زندگی میکنند. تنها لوازم آنها وسایل ماهیگیری و پخت و پز و یک دست لباس برای هر عضو خانواده است. باتوجه به وضعیت پناهندگی آن ها، مردم باجو نمیتوانند در ساحل اقامت کنند، زیرا هنوز تابعیت شهروندی ندارند که همین موضوع مانع تحصیل بچه هایشان در مدارس مالزی میشود. آنها خانههای دریایی خود را ترک میکنند تا غذاهای دریایی اضافی خود را در جزایر اطراف بفروشند سپس به خانه برگشته و غذای شب را آماده میکنند. بیشتر اوقات دیدن مردم باجائو که کمترین تاثیر را از جهانی شدن گرفته اند جالب است، اما بعضی مواقع هم دیدن فقدان فرصتها یا استانداردهای بهداشتی ضعیفشان ناراحت کننده است.
کلودیو از بسیاری از آنها پرسید که اگر میتوانستند چیزی را تغییر دهند آیا این کار را میکردند و متوجه شد برای مردمی که هرگز چیز متفاوتی را تجربه نکرده اند پاسخ به این سوال بسیار مشکل است و اغلب پاسخ آنها «خیر» بود. کودکان آنها در سواحل یا خانههای دریایی خود بازی میکنند و در هشت سالگی آموزشهای ضروری برای زنده ماندن در چنین شرایطی را یاد میگیرند. این بچهها که دسترسی به آموزش رسمی ندارند غواصی، شنا، شکار و گدایی از گردشگران را یاد میگیرند. درحالیکه مردم باجائو دسترسی به آموزش ندارند، خلاق هستند و خانههای چوبی، قایقها و انههای دریاییشان که میتواند تا ۳۰ نفر را در خود جای دهد در تنها سه هفته میسازند. به گفته فعالان حقوق بشر و مقامات دولتی هیچ تضمینی برای آینده روشنتر بچههای آنها وجود ندارد.
ارسال نظر