۵۱۱۹۰۳
۲ نظر
۵۱۱۵
۲ نظر
۵۱۱۵
پ

گذری بر میوه فروشی؛

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

جانی أپل سید درخت سیب را در دور افتاده ترین مناطق ایالات متحده ی آمریکا برد و کاشت و نحوه کاشت و نگهداری از آن را معرفی کرد (او را پدر درخت های سیب آمریکا می دانند)، سپس آن را به مهاجران جدیدی که به آمریکا می آمدند فروخت. او دوباره به یک منطقه ی دور افتاده ی دیگر سفر کرد و درخت سیب را کاشت و سپس آن را فروخت، او با بومیان آمریکایی رفتار دوستانه ای در پیش گرفته بود.

وبسایت تابناک با تو: کشاورزی یکی از اصولی بود که تمدن ها بر پایه آن شکل می گرفتند. وقتی کشاورزی در یک منطقه رونق می گرفت انسان ها دیگر مجبور نبودند تا برای به دست آوردن غذا از جایی به جای دیگر مهاجرت کنند.

یکجانشینی بشر دستاورد کشاورزی و تولید محصولات گیاهی از زمین های زراعی بود. آنها سیستماتیک به پرورش گیاهان و حیوانات در اطراف رودها و در مکان های حاصلخیز می پرداختند.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

با رونق کشاورزی انسانها به آسانی غذای خود را به دست می آوردند و می توانستند در گروه ها و مجموعه های کوچک به راحتی زندگی کنند. این گروه ها به تدریج رشد می کردند و شهرها و حکومت ها را شکل می دادند.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

در همین راستا با این گزارش همراه باشید تا دانستنی های جالبی از میوه ها و سبزیجات، این جزء جدایی ناپذیر رژیم غذایی انسان ها از دیرباز تاکنون را بخوانید.

انقراض موز

میوه موز قبل از دهه پنجاه میلادی با موزهایی که امروز می شناسیم متفاوت بود. موزها بزرگتر و لذیذتر بودند و در اصطلاح علمی به آنها Gros Michel میگفتند. آنها دچار یک بیماری بسیار خطرناک به نام (پاناما) شدند که منجر به از بین رفتن گروس میشل ها شد. موزهایی که امروز در بازار وجود دارد از نوع کاوندیش Cavendish در برابر بیماری پاناما مقاوم هستند. با این حال، دانشمندان هنوز نگران هستند که مبادا بیماری پاناما این دسته از موزها را هم از بین ببرد و به تعبیری دیگر موزها برای همیشه از زندگی انسانها محو شوند.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

سیب زمینی با سم سولانین

سیب زمینی یکی از صیفی جات بسیار محبوب در میان مردم معاصر است، و آن را به صورت سرخ شده، آب پز و یا مخلوطی با مواد غذایی دیگر میخورند. در برگ ها و یا جوانه های سیب زمینی و درمحصولات نارس آن مقداری سم سولانین وجود دارد. سولانین یک نوع سیستم دفاعی برای سیب زمینی است که آن را از آفت ها و بیماری ها مصون میدارد. اغلب سیب زمینی های موجود در بازار به شکلی کشت میشوند که میزان سولانین موجود آنها تقلیل می یابد، البته پخت سیب زمینی هم بقایای موجود از این ماده سمی را کاهش می دهد. با این حال ورود زیاد این سم به بدن با نشانه هایی همچون سردرد، تهوع و ... به همراه دارد و در موارد شدیدتر ممکن است منجر به کما و یا حتی مرگ شود.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

تولید پلاسما با انگور

پلاسما یکی از چهار فاز اصلی ماده است سه فاز دیگر آن جامد، مایع و گاز است. اگر مقداری گاز داشته باشیم، و به آن انرژی وارد کنیم تا جایی که حرارت آن بالا برود و ذرات پر انرژی شوند، الکترون های گاز به حرکت در آمده و در اطراف پروتون ها با سرعت بالایی خواهند چرخید. این عمل باعث می شود که نور بسیار شدیدی تولید شود که به آن پلاسما می گویند. اگر یک حبه انگور را از وسط به دو نصف کنید، نه آنقدر که دو قسمت آن از هم جدا شوند و سپس آنها را درون مایکروویو قرار دهید مایع درون حبه انگور به گاز و سپس به پلاسما تبدیل میشود و درون مایکروویو پلاسما را خواهید دید. ذکر این مهم لازم است که جرقه رعد و برق، تابش ملایم شفق قطبی، گازهای داخل لامپ فلورسنت یا لامپ نئون نمونه های متنوعی از پلاسما هستند، اما سعی کنید که این آزمایش را در خانه انجام ندهید.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

گوجه فرنگی های مخصوص فیجی

در جزیره فیجی نوعی از گوجه فرنگی می روید که آدم خوارها برای مدت هزاران سال از آن به عنوان سس طعم دهنده ی گوشت انسان ها استفاده می کردند زیرا بر این باور بودند که رب گوجه فیجی گوشت را خوشمزه تر می کند.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

مهندسی هندوانه

اصل هندوانه به جنوب آفریقا بازمی گردد و از آنجا هندوانه به همه سرزمین ها منتشر می شود، در قرن دهم میلادی هندوانه به چین رسید و در قرن سیزدهم پایش به اروپا باز شد. در ژاپن هندوانه را درون جعبه های شیشه ای می کارند تا هندوانه مکعبی شکل شود و امکان جا به جایی و ذخیره آن آسانتر شود. ژاپنی ها ولع خاصی به هندوانه دنسوک Densuke دارند، این هندوانه فقط در جزیره هوکایدو کشت می شود و هر یک عدد از آن ۲۵۰ دلار قیمت دارد.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

اسفناج و افسانه آهن

بسیاری از مردم بر این باورند که اسفناج مقدار زیادی آهن دارد، اما این موضوع بسیار غلو شده است و تا حدودی صحت ندارد، درست است که اسفناج برای سلامتی مفید است، اما مقدار کمی آهن به علاوه ویتامین A دارد. در عین حال پختن اسفناج باعث کاهش مواد مغذی آن می شود.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

هویج بنفش

می گویند اصل هویج به کشور افغانستان برمی گردد، و رنگ اصلی آن سفید و بنفش بوده است و رنگ زرد هویج به دستاورد کشاورزان هلندی باز می گردد.

دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید

پدر درخت های سیب آمریکا، جانی أپل سید Johnny Appleseed

جانی چپمن معروف به جانی أپل سید، اسم یک کشاورز ماهر و توانمند آمریکایی بود. او در اواخر قرن هجدهم می زیست، جانی أپل سید درخت سیب را در دور افتاده ترین مناطق ایالات متحده ی آمریکا برد و کاشت و نحوه کاشت و نگهداری از آن را معرفی کرد (او را پدر درخت های سیب آمریکا می دانند)، سپس آن را به مهاجران جدیدی که به آمریکا می آمدند فروخت. او دوباره به یک منطقه ی دور افتاده ی دیگر سفر کرد و درخت سیب را کاشت و سپس آن را فروخت، او با بومیان آمریکایی رفتار دوستانه ای در پیش گرفته بود. جانی أپل سید در طول زندگی خود ۱۶۰ هزار درخت سیب کاشت و زمانی که در اوایل قرن نوزدهم از دنیا رفت ثروت عظیمی را برای ورثه خود به جای گذاشت.
دانستنی های جالب درباره میوه ها که شاید ندانید
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • احسان ویسی

    اون نوع موزی که گفتید منقرض شده هنوز هست چند روز پیش تو تلوزیون داد که یارو دو دستی گرفته بود و میخورد

  • بدون نام

    اگر در یاد بماند خیلی خوبه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج