سوشی ۱۰۰ دلاری با یک لایه از ورقه طلا
ژاپنی ها هر سال روز سوم فوریه را جشن می گیرند که به آن سیتسوبون (Setsubun) گفته می شود. این یک سنت قدیمی است و خانواده ها برای دور کردن نیروهای شیطانی از خانه و دعوت خوشبختی به زندگی خود، مراسم ویژه ای را به جا می آورند.
البته این رسم تا حد زیادی از بین رفته و فقط سنت خوردن رول بزرگ سوشی، موسوم به ehomaki باقی مانده است.
از آنجا که به باور مردم، خوشبختی در این رول های ماهی است، امسال نمونه ای گران قیمت و بزرگ از آن در فروشگاه های بزرگ عرضه شده که حدود ۱۰۰ دلار قیمت دارد. این سوشی به جای جلبک، با ورقه ای از طلا پوشانده و رول شده است.
سوشی یاد شده، Tokusen Kaisen Jyuni Hitoe Maki نام دارد و برای پیشگیری از افزایش قیمتِ عرضه، در سینی های پلاستیکی با دو عدد دستمال کاغذی رنگی فروخته می شود.
مواد تشکیل دهنده این غذای گران قیمت شامل موارد زیر است که از سراسر کشور ژاپن گردآوری شده اند:
ماهی تن از اوما، آئوموری
ماهی پفکی ژاپن از هیوگو
ماهی بریم دریای سرخ از ناگاساکی
هامور دندان بلند از ناگاساکی
ماهی مرکب از ناگاساکی
میگوی کوروما از اهیمه
صدف آبالون از میازاکی
مارماهی کبابی از میازاکی
خرچنگ موی اسبی از هوکایدو
تخم شاه ماهی شور از هوکایدو
تخم ماهی سالمون با طعم سرکه و سس سویا از هوکایدو
جوجه تیغی دریایی خام از هوکایدو
شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که این همه مواد چگونه در یک رول ن چندان بزرگ جای گرفته اند. همه این مواد در یک لایه برنج گذاشته شده و یک لایه ورقه طلا همه آنها را در جای خود ثابت کرده است.
ارسال نظر