پس از ۱۷۰ سال در برزیل
تصاویر قارچی که در تاریکی می درخشد
پژوهشگران آمریکایی موفق شدند پس از ۱۷۰ سال در برزیل نوعی قارچ فلورسانت را دوباره کشف و آن را مجدداً طبقه بندی کنند.
گونه ای قارچ فلورسانت در سال ۱۸۴۹ در جنگلهای بارانی برزیل توسط یک گیاه شناس انگلیسی به نام "جورج گاردنر" کشف و با عنوان agaricus gardneri طبقه بندی شد.
بعدها این قارچ به دست فراموشی سپرده شد و دیگر هرگز دیده نشد، تا اینکه در سال ۲۰۰۹ گروهی از دانشمندان دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو دوباره آن را کشف کردند و اکنون این قارچ فلورسانت را با نام جدیدی دوباره طبقه بندی کرده اند.
این محققان پس از بررسی آناتومی، فیزیولوژی و شجره نامه ژنتیکی این قارچ، عنوان جدید neonothopanus gardneri را برای آن انتخاب کردند.
نور شب تاب این قارچها با چشم انسان چندان قابل تشخیص نیست. به همین دلیل دانشمندان با استفاده از دوربینهای ویژه ای تشخیص دادند که این قارچ یک فلورسانت بیولوژیکی است.
براساس گزارش دیلی میل، قارچهایی که همانند کرمهای شب تاب می درخشند از یک مخلوط شیمیایی مرکب از "لوسی فرین" و آنزیم "لوسی فرایز" استفاده می کنند. "لوسی فرایز" از واکنش میان "لوسی فرین"، اکسیژن و آب حاصل می شود و یک ماده تابنده نور است.
به اعتقاد این محققان، قارچها این ویژگی شب تابی را برای جذب حشراتی که به انتشار هاگها و در نتیجه تولیدمثل آنها کمک می کنند به کار می گیرند.
منبع: خبرگزاری مهر
ارسال نظر