تخلیه انرژی الکتریکی و انحراف تشعشعات کشنده فضایی، دو پدیدهای هستند که به رنگ آبی و قرمز در طبقات فوقانی جو روی میدهند و از زمین قابل مشاهده نیستند اما از ایستگاه فضایی میتوان از آنها تصویر گرفت.
خبرگزاری آنا - محمدرضا احمدینیا: ایستگاه فضایی بینالمللی یک محل چند ملیتی برای تحقیقات است اما این به این معنی نیست که تمام تیمهای فعال در آنجا اطلاعات و کارهای خود را با یکدیگر و دنیا به اشتراک میگذارند.
در سال ۲۰۱۲ تیم آمریکایی حاضر در این ایستگاه توانست به صورت تصادفی زمانی که در زاویهای مناسب قرار گرفته بود برای نخستین بار از شفق سرخفام عکس بگیرد و به زمین ارسال کند و این عکس به تمام دنیا مخابره شد اما تیم سازمان فضایی اروپا، تصاویر متعدد و فیلمی که از پدیده آذرخش فضایی در سال ۲۰۱۵ تهیه شده بود را بهتازگی منتشر کرده است.
این پدیده کاملا شبیه به آذرخشهای زمینی است با این تفاوت که در طبقات فوقانی جو روی میدهد و از زمین قابل مشاهده نیست و البته نور و آثار دیداری متفاوتی به رنگ آبی ایجاد میکند.
دیدن و تصویربرداری از این پدیده نیازمند زاویهای بسیار خاص است که این بار هم تصادفا ایستگاه فضایی در آن موقعیت قرار گرفته بود و آندریاس ماگنسن، فضانورد دانمارکی اروپا، از آن تعداد زیادی تصویر تهیه کرد و در کنار هم یک فیلم از آنها ساخته شد. این نخستین تصویربرداری از چنین پدیده جویای است.
سپرهای الکتریکی و یونی جو زمین، حیات ما و تمام موجودات را از آسیب تشعشعات و پرتوهای فضای بیکران محافظت میکنند و روش کار آنها نتایجی دارد که گاهی زیبا هستند. مطالعه این نمودهای محافظتی به درک روش عملکرد سپرهای جو زمین کمک میکند.
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر