یک عکاس روسی با نام الکسی کجیتاو (Alexey Kljatov)، در عکاسی از دانه های برف تبحر خاصی دارد. وی بعد از درست کردن یک دوربین قابل حمل بر روی چند تکه چوب و فلز به همراه وسایل نه چندان گران قیمت عکاسی، اقدام به ثبت تصاویر از نمای نزدیک (کلوز آپ – Close-Up) از دانه های برف کرد و بعد از کسب موفقیت و تماشای استقبال کاربران از این طرحها در سال ۲۰۱۳، شدیدا به این کار علاقهمند شد.
وبسایت گجت نیوز - دانیال حجار: یک عکاس روسی با نام الکسی کجیتاو (Alexey Kljatov)، در عکاسی از دانه های برف تبحر خاصی دارد. وی بعد از درست کردن یک دوربین قابل حمل بر روی چند تکه چوب و فلز به همراه وسایل نه چندان گران قیمت عکاسی، اقدام به ثبت تصاویر از نمای نزدیک (کلوز آپ - Close-Up) از دانه های برف کرد و بعد از کسب موفقیت و تماشای استقبال کاربران از این طرحها در سال ۲۰۱۳، شدیدا به این کار علاقهمند شد.
ثبت تصاویری این چنین زیبا از دانه های برف ، نیازمند تجهیزات گران قیمت نیست
او هرگز از عکاسی دست نکشید و به ثبت تصاویر شگفتانگیز خود ادامه داد. با توجه به کسب تجربه به خاطر چندین سال عکاسی در یک زمینه مشخص، آثار وی اکنون از همیشه خیرهکنندهتر شدهاند. وی علاوه بر اینکه تصاویر خود را به یک وب سایت ارسال کرد، در وبلاگ شخصی خود نحوه ثبت تصویر نمای نزدیک از دانه های برف را با دیگر کاربران به اشتراک گذاشت. در ادامه تصاویر شگفتانگیز ثبت شده وی از کریستالهای دانه های برف را به نمایش گذاشته و نحوه کار الکسی بر روی این عکسها را بررسی خواهیم کرد.
الکسی بعد از تماشای یک وب سایت با نام کریستالهای برف (Snow Crystals) و الهام گرفتن از آن، تصمیم گرفت تا عکاسی از دانه های برف را شخصا آغاز کند. گفتنی است این وب سایت توسط یک استاد فیزیک دانشگاه صنعتی کالیفرنیا با نام کنت لیبرکت (Kenneth Libbrecht) ایجاد شده است.
الکسی در ابتدا بعد از تماشای تصاویر حیرتآور وب سایت کریستالهای برف، تصور میکرد ثبت تصاویری همانند عکسهای موجود در وب سایت، بدون وجود تجهیزات و ادوات گران قیمت غیر ممکن است.
وی مدتی بعد اعتراف کرد که در گذشته، درباره ادوات مورد نیاز برای عکاسی از دانه های برف کاملا اشتباه فکر میکرده است. از نظر وی، هر عکاس دارای یک دوربین عکاسی میتواند عکس های بسیار شگفتانگیزی را از زیبایی دانه های برف به ثبت برساند.
الکسی از تکنیکی با نام لنز معکوس ماکرو استفاده میکند تا به این وسیله به کمک دوربین کامپکت کانن مدل پاورشات ای ۶۵۰ (Canon Powershot A۶۵۰)، تصاویر زیبایی را از کریستالهای دانه های برف ثبت کند. گفتنی است لنز به کار رفته در دوربین وی، هلیوس ۴۴ ام - ۵ (Helios ۴۴M-۵) نام دارد.
در تصویر زیر، شاهد دوربین متحرک دستساز وی با استفاده از ادوات و تجهیزات مختلف هستید.
همانطور که از تصاویر ثبت شده وی مشخص است، الکسی شدیدا به ایجاد پسزمینه با پارچههای پشمی تیره علاقه دارد. بافتهای موجود در تصاویر و پسزمینه کریستالهای دانه های برف، متعلق به پارچهای هستند که در تصویر بالا آن را مشاهده میکنید.
وی درباره پسزمینه ثابت تصاویر خود معتقد است که دانه های برف در این حالت، بسیار گیرا و تاثیرگذار ظاهر میشوند، انگار سنگهای قیمتی را در یک فروشگاه جواهرات مملو از اشیا قیمتی قرار دادهایم.
الکسی البته در برخی مواقع برای ایجاد تنوع، از پسزمینه بافت مانند دست کشیده و از شیشه به منظور ایجاد پسزمینه و ثبت تصویر از کریستال دانه های برف در نورهای مختلف استفاده میکند.
به این منظور وی از یک تکه شیشه که بر روی پایههای یک چهارپایه واژگونشده قرار دارد، استفاده میکند.
حقیقت این است هیچکس باور نمیکند با استفاده از یک دوربین کامپکت بسیار ساده و ساخت یک دوربین قابل حمل بر روی چوب آن هم به کمک لوازم خانگی، بتوان چنین تصاویر حیرتآوری را ثبت کرد.
الکسی برای ایجاد پسزمینهای ظریف از رنگهای صورتی یا زرد، از یک فلاش در نزدیکی سوژه عکس استفاده کرده و چند الگو شیشهای و رنگی را در پشت دانه های برف قرار میدهد.
نتیجه حقیقتا زرق و برقدار بوده و تصویری به ظاهر غیر واقعی را به صورت نیمرخ از کریستال دانه های برف به نمایش میگذارد.
به محض اینکه ورق شیشهای به طور کامل از دانههای برف پوشیده شد، الکسی آن را کاملا تمیز کرده و بعد از خشککردن سطح با یک حوله، کار عکاسی خود را مجددا از سر میگیرد.
برای هر دو مدل از عکسبرداری، هم در زمان استفاده از پسزمینه شیشهای و هم در زمان استفاده از پسزمینه بافت مانند، الکسی چندین عکس را از یک دانه برف تهیه کرده و در نهایت بهترین مورد را از میان آنها از لحاظ کادربندی و کیفیت انتخاب میکند.
وی همچنین در برخی مواع تمامی تصاویر را بر روی یکدیگر تراز میکند.
به کمک این روش با نام متعادلسازی، میتوان تصاویری را با دقت بیشتر ایجاد کرد و جزئیاتی را که احتمالا در یک عکس تکی نامفهوم هستند، به طور واضح به تصویر کشید.
الکسی در این باره گفته که وی برای ایجاد هر یک از تصاویر خود، به طور متوسط بین 8 تا 10 عکس ثبت میکند.
اما در زمانهای برخورد به کریستالهای بسیار جذاب و زیبا، وی در برخی مواقع ممکن است برای شکلدادن اثر نهایی بهتر، تا ۱۶ عکس نیز تنها از یک کریستال پیش از آغاز متعادلسازی ثبت کند.
گفتنی است هیچ خبری از یک استودیو حرفهای به منظور ثبت تصاویری چنین حرفهای نیست. در واقع استودیو الکسی، بالکون محقر و کوچک خانه وی است!
تقریبا نیمی از بالکون منزل وی توسط یک سقف پوشانده شده است، به همین دلیل الکسی میتواند ثبت تصویر را در محلی سرپوشیده و یا در محلی سرباز انجام دهد.
الکسی درباره منزل دنج خود ابراز خوشحالی کرده و از داشتن چنین مکان آرامی که هیچکس در آن برای وی مزاحمتی ایجاد نمیکند، احساس خوشبختی میکند. او خوشحال است که در زمان یخبندان شدن هوا و سرد بودن محیط بیرون، میتواند به کنج خانه دنج خود برگردد.
اگرچه از نظر وی بارش برف در مسکو در برخی مواقع کاهش پیدا میکند، اما ثبت چنین شاهکارهایی از دانه های برف ارزش هر میزان انتظار را دارد.
الکسی همچنین معتقد است برای این نوع از عکاسی، صبر، اصرار و پافشاری و همچنین شانس حرف اول و آخر را زده و در مقایسه با دیگر تکنیکهای شاید گران قیمت عکاسی، از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
کاربران شبکههای اجتماعی در سراسر دنیا، علاقه شدیدی را به تصاویر ریز و با جزییات بالای الکسی نشان دادهاند.
به عنوان نمونه به لبههای بسیار ریز و ظریف کریستالهای به نمایش درآمده در تصویر زیر دقت کنید. هر کاربر حین نگاه کردن تصور میکند که هر لحظه امکان آب شدن و از بین آن در عرض چند ثانیه وجود دارد.
در ادامه پنج تصویر بسیار زیبا و پر طرفدار دیگر وی را به نمایش خواهیم گذاشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
مطالبتون تکراریه.اینم تکراری بود
من همیشه برفها رو دوست داشتم و از نگاه کردن بهشون خسته نمیشم یکی از دلیلهام برای خانه شمال آمریکا دیدن برفها هست خانه نیوهومپشر