زنان در ارتش آلمان چه میکنند؟
طبق مادهای از قانون اساسی آلمان خدمت زنان در واحدهای رزمی ممنوع بود؛ با شکایت یک دختر مهندس ۲۲ ساله که تا دیوان عالی اروپا کشیده شد، این ماده از قانون اساسی حذف شد. نگاه تصویری دویچه وله به حضور زنان در ارتش آلمان را در زیر می بینید.
با شکست آلمان در جنگ جهانی دوم، تا سالها این کشور اجازه تشکیل ارتش نداشت.
با تشکیل ارتش جدید آلمان "بوندس ور" (Bundeswehr) و عضویت آن در ناتو طبق ماده a۱۲ قانون اساسی آلمان خدمت زنان در واحدهای رزمی ارتش این کشور ممنوع بود.
ممنوع بودن خدمت زنان در واحدهای مسلح و رزمی ارتش باعث نشد که از زنان در دیگر بخشهای ارتش استفاده نشود.
از سال ۱۹۷۵ اولین بخش ارتش آلمان که زنان اجازه حضور در آن یافتند بخش بهداری بود. زنان فقط به عنوان پزشک اجازه داشتند در ارتش استخدام شوند.
در دوران جنگ سرد ایده ورود زنان به ارتش آلمان غربی آن زمان با مخالفت و تظاهرات دهها هزار نفری زنان در پایتخت آ ن زمان، شهر بن آلمان همراه شد.
زنان در ارتش "جمهوری دمکراتیک آلمان [شرقی]" به غیر از واحدهای بهداری در واحدهای رزمی نیز خدمت میکردند. با پایان جنگ سرد و وحدت دو آلمان، بخشی از ارتش آن کشور به ارتش آلمان فدرال پیوست. در جریان وحدت، زنان ارتش آلمان شرقی در ارتش آلمان غربی پذیرفته نشدند. (عکس: ادای قسم دختران دانشجوی دانشکده افسری آلمان شرقی)
در سال ۱۹۹۶، ارتش آلمان درخواست استخدام تانیا کرایل (عکس)، دختر ۲۲ ساله مهندس الکترونیک در بخش تعمیرات الکترونیکی سلاحهای جنگی را "طبق قانون" رد کرد. او علیه قانونی که بر مبنای "نابرابری جنسی" تنظیم شده بود تا دیوان عالی اروپا شکایت کرد و بالاخره در سال ۱۹۹۹ پیروز شد. پس از آن ماده a۱۲ قانون اساسی آلمان حذف و راه برای حضور زنان در واحدهای رزمی نیز هموار شد.
در پایان دوران جنگ سرد، ارتش آلمان ۴۶۰ هزار نفر نیرو داشت که در این سالها با کاهش ۶۰ درصدی به ۱۷۵ هزار نفر رسیده است. در این میان در سال ۲۰۰۱ خدمت اجباری سربازی برای پسران نیز از میان برداشته شد. از سوی دیگر از سال دوهزار به این سو بطور مستمر بر تعداد زنان در ارتش آلمان افزوده شده و اکنون به بیش از ۱۱ درصد رسیده است. (عکس: یونیفورم خدمت زنان در بخشهای مجاز ارتش که مربوط به سال ۱۹۸۶ است)
از سال ۱۹۹۱ به غیر از استخدام زنان پزشک، درهای دیگر بخشهای بهداری و همچنین گروه موزیک ارتش بر روی زنان باز شد. در حال حاضر ۷ هزار و ۷۴۸ زن در بخش بهداری کار میکنند.
تعداد زنان ارتش آلمان که خدمات پادگانی انجام میدهند ۳ هزار و ۶۶۶ نفر است.
تعداد زنانی که اکنون در واحدهای رزمی نیروی زمینی خدمت میکنند ۳ هزار و ۴۹۸ نفر است. (عکس: یکی از زنان نیروی زمینی ارتش آلمان در مزارشریف افغانستان در سال ۲۰۱۰)
سوزانه تووس ۲۷ ساله بود که در سال ۲۰۰۹ بهعنوان اولین زن خلبان هلیکوپتر نیروی دریایی آلمان خدمت خود را آغاز کرد.
ژانین آسلن ۲۷ ساله بود که به عنوان اولین افسر کشیک، فرماندهی یک زیردریایی را برعهده گرفت. اکنون یک هزار و ۲۷۲ زن در نیروی دریایی ارتش آلمان خدمت میکنند.
اولریکه فلندر، در سن ۲۴ سالگی و در سال ۲۰۰۶ خلبان جت جنگنده شد و اولین زن خلبان هواپیمای "تورنادو" در آلمان است. اکنون ۲هزار و ۸۶ زن در نیروی هوایی آلمان خدمت میکنند.
یک هزار و ۲۷۲ زن نیز در وزارت دفاع و ارکان ارتش در خدمت هستند. افزون بر این قرار شده است تا درهای واحدهای کماندویی و ویژه ارتش آلمان که به (KSK) شهرت دارند نیز بر روی زنان گشوده شود.
نریمان رایکه، از پدر و مادری مراکشی در آلمان متولد شد و اکنون در ارتش خدمت میکند. او درجهداری است که به تعرض جنسی از سوی جوانان مهاجر شمال آفریقا به دختران در آغاز سال نو (۲۰۱۶) در شهر کلن اعتراض کرد. در آلمان نئونازیها و خارجیتبارهایی که به اسلامگرایان افراطی گرایش دارند، علاقه زیادی به آموزش نظامی در ارتش از خود نشان میدهند و اکنون قرار شده برای مقابله با آن کنترلهای بیشتری صورت گیرد.
دکتر "اورزولا فُون دِر لاین" (Ursula von der Leyen)، پزشک زنان و مادر هفت فرزند است. او اولین زنی است که از سال ۲۰۱۳ تصدی وزارت دفاع آلمان را برعهده گرفته است.
به گفته "اورزولا فُون دِر لاین"، وزیر دفاع آلمان قرار است سهم حضور زنان در سطوح مختلف ارتش در آینده تا ۲۰ درصد افزایش یابد. به گفته او باید زمینههای لازم و گوناگون حضور زنان در ارتش بیش از پیش فراهم شود.
ارسال نظر