تهرانِ ۱۳۳۷ از لنز دوربین یک آمریکایی
«چارلز شرودر» عکاس آماتور امریکایی یکی از کسانی بود که از سوی شرکت نفت استاندارد اویل به ایران فرستاده و در آبادان ساکن شد.
پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که منجر به سقوط دولت مصدق شد دولت ارتشبد زاهدی قرارداد کنسرسیوم بین دولت ایران و شانزده شرکت نفتی خارجی امضا کرد که حق بهرهبرداری از منابع نفتی ایران را به طرف های خارجی میداد.
بر اساس این قرارداد که عملا نادیده گرفتن قانون ملی شدن صنعت نفت در ایران بود اکتشاف و استخراج و فروش نفت به دست شرکتهای خارجی سپرده شده و ایران تنها حق الامتیاز دریافت می کرد.
با امضای قرارداد کنسرسیوم پای شرکت های امریکایی و اروپایی به ایران باز شد و بسیاری از مهندسان و تکنسین های خارجی در شهرک هایی که کمپانی های نفتی احداث می کردند ساکن شدند.
"استاندارد اویل نیویورک" که بعدها به "موبیل" تغیر نام داد یکی از شرکت هایی بود که بر اساس کنسرسیوم امتیاز بهره برداری از منابع نفتی ایران را به دست آورده بود.
"چارلز شرودر" عکاس آماتور امریکایی یکی از کسانی بود که از سوی شرکت نفت استاندارد اویل به ایران فرستاده و در آبادان ساکن شد. وی که به همراه خانواده اش در سال ۱۳۳۷ به ایران آمده بود در طول ۲ سال اقامتش در ایران بیشتر وقت خود را در پالایشگاه آبادان و خوزستان سپری کرد اما در این میان سفرهایی نیز به شهر های دیگر ایران انجام داد. حاصل این ۲ سال زندگی و سفر در ایران نزدیک به ۴۵۰ عکسی شد که سال ها بعد به کتابخانه دانشگاه هارواد اعطا کرد.
عکس های زیر بخشی از مجموعه اوست که به سفر عکاس به تهران مربوط می شود؛ پیش از این عکس های او از خوزستان را در همین بخش دیده اید.
نظر کاربران
یاد اون روزگاران بخیر.دمش گرم بااین عکس
رفتنش
چقدر خلوت بوده
اون خانم در حال سبزی پاک کردن و آقا کنار سماور خیلی قشنگ و باحاله ...