ارتباط با لنزهای تماسی از طریق وایفای
محققان فناوری جدیدی ابداع کردهاند که از طریق آن، لنزهای تماسی با اتصال به وایفای میتوانند اطلاعات مرتبط با سلامت افراد را مخابره کنند.
فناوری «ارتباط بینابینی» با تبدیل سیگنالهای فرستادهشده از ساعت هوشمند به انتقالهای وایفای که بتوانند توسط گوشیهوشمند گرفته شوند، کار میکند. این فناوری، یک سیگنال را برمیدارد و از آن برای برآورده کردن نیاز به نیرو در دستگاههای کوچکی چون ایمپلنتهای مغزی، لنزهای تماسی و کارتهای اعتباری استفاده میشود.
ارسال اطلاعات به سرعت میتواند مقادیر زیادی از انرژی جایگزین را که برای کمک به این دستگاهها برای ارتباط با کامپیوترها و گوشیهای هوشمند مورد نیاز است، مصرف کند.
این تحقیق اولین باری است که نشان میدهد دستگاههایی با قدرت محدود میتوانند با استفاده از ارتباط استاندارد وایفای با سایر کامپیوترها مکالمه داشته باشند. این فناوری به دستگاهها اجازه میدهد که اطلاعات را با انعکاس سیگنالهای موجود مبادله کند.
محققان معتقدند که به جای تولید خود به خودی سیگنالهای وایفای، این فناوری جدید با انتقالهای بلوتوثی ساطعشده از دستگاههای متحرک نزدیک مانند ساعتهای هوشمند، وایفای تولید میکند. همزمان با اینکه محققان از این فناوری برای انعکاس انتقالها بین دستگاههای مختلف استفاده میکنند، آن را «پراکندگی بینابینی» نام نهادهاند.
یکی از دانشمندان علوم کامپیوتر معتقد است که دستگاههای بلوتوثی، انتقال دادهها را به طور انتخابی و از طریق فرآیندی خاص انجام میدهند. محققان راهی را برای معکوس کردن این فرآیند برای ارسال سیگنال تک صدایی از دستگاههای مجهز به بلوتوث مانند گوشیها و ساعتهای هوشمند با استفاده از یک اپلیکیشن نرمافزاری ابداع کردهاند.
این قابلیت در آینده به برقراری ارتباط مستقیم میان کارتهای اعتباری کمک میکند به طوری که به مشتریان امکان میدهد با زدن دو کارت به یکدیگر، انتقال پول را بین آنها انجام دهند. افراد همچنین با قرار دادن کارتهای اعتباری روی میز رستوران، میتوانند هزینه غذایی را که سفارش میدهند،بپردازند و دیگر نیازی به کشیدن کارت نداشته باشند.
محققان علاوه بر لنزهای تماسی، یک دستگاه ضبط عصبی قابل کاشت را نیز تولید کردهاند که میتواند به طور مستقیم با گوشیهای هوشمند و سایر دستگاهها ارتباط برقرار کند. این دستگاه را میتوان در مغز قرار داد که حتی میتواند بیماریهایی را مانند پارکینسون یا صرع را نیز درمان کند.
حفظ طول عمر باتری این قبیل دستگاههای قابل کاشت بسیار حیاتی است زیرا تعویض باتری آنها نیازمند عمل جراحی و قرار دادن بیمار در معرض عوارض ناشی از آن خواهد بود.
ارسال نظر