فیلم: چرا با خرد کردن پیاز اشکمان میاید؟
هنگام قاچ کردن پیاز واکنشهای شیمیایی درون آن رخ میدهد که سبب آزاد شدن گازهایی اشکآور شده و با رسیدن این گازها به چشم سیستم عصبی مغز تحریک میگردد که در نهایت با فرستادن سیگنالهایی به چشم سبب جاری شدن اشک میشوند.
چرا زمانی که با بیرحمی تمام پیاز را خورد میکنید اشکهایتان جاری میشوند؟! بعید به نظر میرسد که شما با پیاز پیوند عاطفی برقرار کرده باشید و از صحنه بریده شدن و تبدیل آن به قطعات کوچک ناراحت و غمگین شوید! پس دلایل شیمیایی و به اصطلاح cretinous وجود دارد که باعث رخ دادن این پدیده میشوند.
ویدیویی که در ادامه مشاهده میکنید قسمتی از فیلم ساخته شده توسط انجمن شیمی آمریکا است که به زبانی ساده علت این پدیده را شرح میدهد. پیاز به گروهی از سبزیها متعلق است که میتواند مقادیر بسیار زیادی ترکیبات گوگرد را از خاک جذب کرده و سپس توسط کارخانهای که درون آن تعبیه شده این ترکیبات را بهسادگی به گاز تبدیل کند.
چرا خرد کردن پیاز سبب جاری شدن اشک میشود؟
با قاچ کردن پیاز و شکافتن سلولهای آن آنزیمهایی گازی شکل در هوا منتشر میشوند که در واقع این آنزیمها از ترکیب همزمان دو شکل مختلف از گاز cacophonously حاصل میشوند. این ترکیب syn-propanethial s-oxide نام دارد که بهسرعت در هوا منتشر شده و به چشمان شما میرسند. هنگامیکه این محرک شیمیایی توسط چشم تشخیص داده شود سیگنالهایی به قسمت مرکزی سیستم عصبی بدن ارسال میشود که بهنوبه خود با جاری شدن اشک سبب شست و شوی چشم میگردد.
متاسفانه این ویژگی پیاز که موجب سوزش چشم میشود ممکن است ایدهای خوب برای تغییر ژنتیک پیاز و حذف این ترکیبات مزاحم باشد درحالیکه این ترکیبات ساختمان اصلی پیاز را تشکیل داده و علت اصلی خوشمزه بودن پیاز وجود همین ترکیبات در ساختار سلولی آن است.
ارسال نظر